766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Én is olvastam már, de hidd el én is mondtam már nagy hülyeségeket, amikben 1000%-an biztos voltam, utána meg vegyi elemzés után kiderült hogy nem is az.Pl:
Szerintem még te is tudod hogy a hamuzsir az a K2CO3, nahát én hülye fejjel bedöltem hogy hamuból vonják ki, mégpedig hogy forró vizbe rakják és leszűrik, ez okés, megcsináltam, de később sok kisérletnél nem reagált ahogy én szerettem volna, aztán eldöntöttem hogy megnézek más reakciókat hátha rájövök mi is az, na de rájöttem hogy nagyon nagy arányban tartalmaz KCl-t, mert a tömény H2SO4-el HCl-t fejlesztett, és ezt a tévhitet hogy a hamuból kilehet vonni a K2CO3-at én terjesztettem el...
Persze tartalmazhat K2CO3-at de iszonyat kis arányban, na meg tuti hogy van még mellete más is.... Előzmény: #8494
|
|
|
35 db. hozzászólás
6 pont
 Zöldfülű
2007.10.18.
kitiltott |
zoltan megadod az msn-címed? |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
,,Minden házi,csak a puskapor nem,az a petárdából van!"
A kindertojáskapszulát gondolom fröccsöntős teknikával készítetted. Hogy szintetizáltad hozzá a polietilént? És a szigetelőszalag is szépen sikerült, egész olyan, mint a gyári. Hogyan csináltad, hogy olyan zöld-sárga csíkos?
Egyébbként szerintem a gyzs a gyenge pont. Az a baj, hogy ez ilyen "tekert", és nem issza be rendesen a lőporos masszát. Kb 2 milit ég, aztán izzik, amég meg nem unod, és el nem taposod... Előzmény: #8485
|
|
|

1097 db. hozzászólás
61 pont
    Pirotechnikás
2005.12.22.
moderátor |
Zsolti most elárulok egy nagy titkot! A petárdában nincs lőpor!
A petárda késleltetése is gyenge lőpor és hozzákevert grafitpor ami égés után kis fojtást hagy maga mögött! A fő hatóanyag meg flashpor!
Szóval semmi köze puskaporhoz. |
|
|

471 db. hozzászólás
74 pont
   Hobbista
2008.01.04.
tag |
nemrossz.
Látom hogy a gy.zs házi készítésű.........Hála a jó égnek nekem nek kell kínlodnom a gy.zs vel mert én tok venni |
|
|

524 db. hozzászólás
78 pont
 Piromán
2007.12.01.
tag |
Minden házi,csak a puskapor nem,az a petárdából van!
a gyújtózsinórt így csináltam:fogtam a puskaport(egy keveset),szétzúztam por finomságúra,öntöttem hozzá denszeszt,beleraktam e pamutszálat,kivettem,hagytam megszáradni,és behelyeztem a puskaporos kindertojásba!.... |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 126
Ebből tag: 0
Látogatók: 1492931
Látogatók ma: 1147
|