A másodperc ajánlata: Iceman 11000 Ft

Pyrocenter fórum
Bejelentkezés Regisztráció
Regisztrált tagok száma: 4345 Topicok száma: 148 Hozzászólások száma: 91403

Fórumozás előtt mindenképpen olvasd el a Tűzijáték Kisszótárat, a Tűzijáték GYIK-et, a Gy.I.K.-t és az Oldalszabályzatot!
Használd a keresőt!

Ki hol lakik? Összes topic     

Közösség >> Pyroblogok - Hova lettek a régi tagok és mi lett a centerrel?
Vissza a témakörökhöz

[1]

RocketMasteer #5065) 2013.08.19. 11:51:57
RocketMasteer avatarja
37 db. hozzászólás
31 pont
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Zöldfülű
   2011.11.30.    
tag
Teljesen igazad van... de van pár ember, aki rendesen próbálkozik. Éppen csak a hangulat, ami 1-2 ember miatt kicsit feszült, úgy válaszolunk azoknak is, akik normálisabbak.
" pont a hülyék és a szellemi toprongyok miatt, ezért rájuk nincs itt szükség! " - Ott a pont! :-E Nekem erről nem a center élete jut az eszembe.

nt8 #5061) 2013.08.17. 17:53:38
nt8 avatarja
836 db. hozzászólás
61 pont
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Pirotechnikás
   2010.11.15.    
moderátor
"Én mostanában azt veszem észre, hogy ha valamelyik kezdő alkot valamit és büszkén kiteszi centerre, mint kezdő élete nagy művét, akkor a kommentek gyakran (és nagyon gyakran) átmennek negatívba és támadóba, amiből bármennyire sok motivációt lehetne szerezni, könnyen elveszi a kedvét az embereknek"

Előre szólok, RocketM. ezek nem neked szólnak amiket alább írok! :-E


Amennyiben valaki értelmes dolgot rak ki az garantáltan nem kap lehurrogást, viszont ez itt nem a faszbúk, hogy minden felrakott hülyeség miatt a másikat szopkodjuk. Itt olyan dolgokra is figyelni kell mint tématartás, fölösleges hozzászólások mellőzése, stb...
Aki szart rak fel és még nagyképű is mellé azt ne várjon mást mint szarozást...
Ez egy nagyon szép és nehéz és veszélyes hobbi, ami nálunk és még sok más országban nincs elfogadva, pont a hülyék és a szellemi toprongyok miatt, ezért rájuk nincs itt szükség! :thumbdown:

Akinek meg nem inge az ne öltözködjön :peace: :-E

Előzmény: #5060


RocketMasteer #5060) 2013.08.17. 16:39:45
RocketMasteer avatarja
37 db. hozzászólás
31 pont
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Zöldfülű
   2011.11.30.    
tag
Sziasztok!
Én is egyike vagyok azoknak a fórumozóknak, akikről nem igazán hallani szinte semmit, ezért joggal veszem magamra mindazt, amit itt leírtatok... és reagálok rá.
Már régebben regisztráltam a centerre, de nem nagyon alkottam a "nagyközönség" számára, és ennek az oka a következő:
Ti nektek (profiknak) régen ha valami problémátok akadt, akkor kiírtátok a kérdéseteket a centerre és együtt találtátok ki a megoldásokat, röviden részei voltatok az "életnek". Manapság a legtöbb érdeklődő ember kérdésére az a válasz, hogy "kereső!", ami tényleg nem rossz, mert szép nagy tudás gyűlt már itt össze az elmúlt évek során, de ha mindenki a problémája megoldásában azt látná, hogy átböngész ezernyi oldalt és nem kommentel semmit, csak a legvégső esetben, akkor hol marad az élet? Ha valamit viszont nem találunk meg és kérdést teszünk fel csak reménykedünk, hogy lesz valaki aki nem hurrog le és választ tud adni arra, amit nem értünk meg és a válasz ott van valahol a beszerzés 289. oldalán, de mégis van olyan kedves, hogy elmagyarázza... ez a ritka eset.
Én mostanában azt veszem észre, hogy ha valamelyik kezdő alkot valamit és büszkén kiteszi centerre, mint kezdő élete nagy művét, akkor a kommentek gyakran (és nagyon gyakran) átmennek negatívba és támadóba, amiből bármennyire sok motivációt lehetne szerezni, könnyen elveszi a kedvét az embereknek. A kitartás így nagyon könnyen elvész és lehet, hogy ezáltal sokan akadnak majd, akik inkább iPhonera költenek, mint KClO3-ra. Én nem tartozom közéjük, mert tényleg nagyon belefolytam már ebbe, de mások...
Remélem nem írtam annyira támadóan, csak ötletelgetek, hogy mi lehet most a centerrel.
üdv: " Egy lelkes kezdő "

marci33 #5038) 2013.08.04. 10:50:39
63 db. hozzászólás
1 pont
Gyenge
Tud valamit
   2012.02.27.    
tag
Komolyabb kérdésekre senki nem a pyrocenteren keresi a választ,kis egyűgyűbb kérdésekre lehet itt választ találni.Lehet régen volt aktív közösség amikor még az emberek jobban egymásra voltak utalva.Itt már komolyabb témát nem is érdemes felhozni,már a pyro téma is egyre kevesebb oktatóvideók is ritkák mint a fehér holló ide már szinte senki sem tölti.De valahol nem is csodálom utána se néz,meg se csinálja,okoskodik,beszólogat,hálátlan,beképzelt, valahol ez is oka lehet hogy itt egyre kevesebb a szakirányú téma.Itt már feldobják a termékek puszta működéséről a videókat kis nem szakirányú baráti csevej azt ennyi.Az igazi pyros közösséget a szakvideók meg hogy elvannak dolgok magyarázva az vonza.Lehet régen MX-5 Kevin se értett hozzá úgy, de ma már összerakott egy szuper jó nagyon segítő hasznos blogot hibátlanul működő receptekkel nagyon hasznos útmutatásokkal sok fontos részletkérdéssel.És ha egy kezdő amiket ír azt megveszi anyagok/eszközök az olyan hogy minden féléhez kelleni fog nem pedig mindenféle felesleges hülyeség.De egy nagyon látogatott pyros oldal és a videóit is rengetegen megnézik mert faszán tökéletesen működik, és ha valami egyből nem olyan leírja a lehetséges okokat ami utólag igazak is voltak.Aki a mai leírásokkal meg rengetegféle beszerzési lehetőség mellett nem boldogul azzal foglalkozni tényleg nem érdemes.De aki fél a rendelgetés végett nem most kezdte látja milyen az beszerzi a szükséges eszközöket és Klorátot,Perklorátot,Magnéziumport,alu port, ugyan úgy kifogástalan minőségben megtudja magának csinálni. Nagyobb mennyiségben golyósmalomban youtubon Alufóliából srác olyat csinált hogy ugyan úgy üt mint a Dark alu,a házi magnéziumok ott meg kifejezetten durva videók vannak.:twisted:

mx5 kevin #5037) 2013.08.03. 23:53:21
mx5 kevin avatarja
279 db. hozzászólás
20 pont
GyengeElmegy
Piromán
   2009.12.27.    
tag

<<
Ha már mindenkire rájött a bölcsesség roham, akkor én is idenyomok pár sort :DD Alapvetően régen tényleg volt egy nagyobb kb 30-40-50 fős aktív közösség, ott is ugyan így baszogatva voltak akik nem mutattak fel semmit, vagy hülyék voltak, pl dtigersas és mx5kevin meg hasonlók. Fiatalok voltak, és gyakorlatban keveset csináltak, ha csináltak is valamit azt is rosszul... Szóval okkal szívattuk őket. :D &#8222;(mert komoly kérdésekben sokszor nem tudtunk segíteni nem vágjuk annyira a témát és nem akartuk hogy ez feltűnjön)
>>



Ezt hozzá kellett volna rakni így ütősebb a szöveg.;-)

Itt akkor indult meg a Center amikor megnyíltak a határok és megjelent az online rendelés.A google fordítás előtte már megjelent you tube is volt.Előtte egy nagyon kis kisebbség volt aki produkált mindenki klorátot perklorátot akart de a leg alapabb kémiai tudás is hiányzott de osztogatták hogy hogy is kellene a megfelelő tudás nélkül.Aki régen ebbe belement annak több év és pénze energiája bánta mert egy normális jól kidolgozott leírást lehetetlen volt találni.Aki komolyabbat akart az elkerülte annak idején a centert. Annak idején dolgoztak a Szíriusszal ilyenről mint a fémpor szemcsemérete hallani sem lehetett osztották hogy mennyire fasza a szíriusz. Amikor külföldről lehetett már rendelni akkor jelentek meg zömében azon emberek akik a gyári vegyszerrel eszközökkel később jövő egyre szélesebb leírássokkal már megtudták csinálni ők most is a valakik. Ellehetne azt is képzelni hogy profi vegyszerekkel egy halom információval ha márt csak össze kell rakosgatni az se menjen.Ez addig van még bukta nincs,ha bukta van lehúzhatják páran közülük a rolót egy vagy normálisan megcsinálja vagy abból nincs türelme nem ért hozzá és gányol. Mert ha hatékonyan kéne házilag ezeket a vegyszereket csinálni ott hullanának mint a legyek a türelmetlen emberek.Életem első centeres videóján megmondtam hogy hogy valamiért nekem petkóba beszórva a flash nem működik túl gyenge több fajtát próbáltam később kiderült hogy hogy a finomítatlan szíriusz,persze senki egy szót se hogy hoppá szemcseméret.Na itt kezdődik a tudás nem ott hogy rájövök hogy bizonyos flash porok speciális körülmények között préselt állapotban nagyobb teljesítményt adnak le a válasz rá nem tudom neked miért nem volt jó beszórva de hülye vagy hogy tömöríted.És volt hozzá részletes leírás ki se próbálta de megalapította hogy mit láttunk és elmagyarázta anélkül hogy valaha is próbálta volna egy részletes leírásnál teljesen tévesen hogy ott mi történt.Meg én ezerszer kipróbáltam hogy a kénnel katalizált KCLO4/AL/S sokkal jobb mint a katalizátor mentes KCLO4/AL és oda írja hogy ez hülyeség de ki se próbálta másik meg odaszól miért próbálja ki.Örüljön inkább neki hogy vettem a fáradságot hogy elmondjam.Ma már mindent meglehet találni az interneten aki már mond valamit az segít.Aki nem hajlandó utána nézni nem is érdekli kísérletezni se hajlandó annak minek segíteni a kisujjamat nem mozdítom érte.Aki csinálja érdekli az viszi valamire mindenben így van,és minél többet csinálja annál jobban megy.Ma már könnyű dolguk van a fiataloknak minden az orruk előtt van régen ez nem így volt régieknek nehezebb volt,már más idők járnak.

Előzmény: #5036


szabix #5036) 2013.08.03. 01:04:47
szabix avatarja
1203 db. hozzászólás
303 pont
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Őstag
   2009.05.08.    
moderátor
Ha már mindenkire rájött a bölcsesség roham, akkor én is idenyomok pár sort :DD
Alapvetően régen tényleg volt egy nagyobb kb 30-40-50 fős aktív közösség, ott is ugyan így baszogatva voltak akik nem mutattak fel semmit, vagy hülyék voltak, pl dtigersas és mx5kevin meg hasonlók. Fiatalok voltak, és gyakorlatban keveset csináltak, ha csináltak is valamit azt is rosszul... Szóval okkal szívattuk őket. :D Aztán amikor rájöttünk 2011 májusa környékén, hogy a profibbak azért nem tudnak fejlődni, mert elveszik az új komolyabb pyro tananyag a kezdők "hogyan csináljunk BP-t" kérdései között, akkor jöttem az ötlettel, hogy cisnálhatnánk egy másik fórumot. A célja az volt, hogy a kezdőket inspiráljuk azzal h elérjenek egy szintet amivel bekerülhetnek, és az új fórumban profi körülmények között folytathatnák "tanulmányaikat"... A dolog félig be is jött, mert a profik társadalma virágzani kezdett, egy év alatt kb kétszer olyan szintre jutottunk mint amit a centeren döcögve elértünk... Amíg centeres időkben még az első WM rakeszoktól ájuldoztunk, addig most ez szinte alap felszereltségnek számít... Viszont centeren az addig meglévő közösség az első pár hónapon belül egyszerűen eltűnt... Azóta a centeren csak a kis gyufa fájterek jártak és néha felütötte a fejét pár ígéretes kezdő, azokat tanítgattuk de olyan hamar felfejlődtek hogy centeren kb átugrottak... Azóta nem látni itt igazi tehetséget. Megjegyzem, az egyetlen különbség köztetek, és a gyorsan felődő kezdők között az volt, hogy amíg ti itt kérdezgettek és nyafiztok, hogy nincs társaság, addig ők megtalálták a neten amit kerestek és furcsa módon egyről a kettőre léptek és már itt se voltak, jöttek a profik közé. Druszannak ezért van igaza amikor cseszeget titeteket, csak mivel ti nem tudjátok a háttér sztorit, ezért csak egy faszkalapnak nézitek druszant.
Amúgy akkor is, és most is szívesen segítek kezdőknek ha kérdésük van, két kezdőnek már segítettem a nagyok közé jutni, bár rádolgoztak ők is keményen. Szóval ha már nem találtok valamit a neten akkor írjatok skypen aztán kisegítelek.

flysyd001 #5033) 2013.07.22. 17:26:41
flysyd001 avatarja
630 db. hozzászólás
191 pont
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Kutyul
   2007.12.05.    
tag
A mostani fiatalokkal az a legnagyobb gond, hogy luxus utána olvasni ,azoknak a dolgoknak, amiket nem tudnak. Inkább fogják magukat és a leg alapabb kérdéseket 5 milliószor felteszik, mint ,hogy fognák magukat és szánnának rá egy kis időt és utána olvasnának a dolgoknak. Engem ,ha érdekel valami ,akkor fogom magamat és addig keresem a neten ,ameddig azt meg nem találom. A mostani fiatalok erre ,se képesek. Nincsen bennük kitartás, ha valami nem megy egyből megkérdezik, vagy lesz@rják a témát. Ha megnézitek a régebbi tagokat, ők is a semmiből kezdték. Nekik se rágta senki se a szájukba ,hogy mit hogyan kell. Sok olvasás és a saját kitartásuknak köszönhetik ,hogy hova jutottak el. Ha a kezdők is ilyen szintre, vagy hasonlóra akarnának eljutni, akkor azért tenni is kellene valamit, nem csak mást várni ,hogy a szájukba rágják a dolgokat. A profi kolegák meg ,csak annyiban hibásak, hogy a műveikről nem tesznek fel képeket, amik inspirálhatnák a kezdő fiatalokat. Engem is az ilyen képek sokat lelkesítettek és segítettek a fejlődésben. Bár ,ha belegondolunk őket is meglehet érteni ,hogy miért nem publikálják ezeket a képeket. Ha már ennyire belemerültünk, akkor azt is észrevehettétek ,hogy sok profi kolega már nem foglalkozik a piróval. Sokan szüneteltetik, abbahagyták ,vagy éppen nem foglalkoznak a téma iránt, ami lehet a lustaságnak ,vagy fene tudja minek tudható be. Még utólag a kezdőknek ,csak annyit mondanék , attól ,hogy a profi tagok leálltak nektek még nem kell. Ne legyetek lusták utána járni a dolgoknak a neten. Higgyétek el minden ehhez szükséges információ fent van a neten, csak egy kis időt kell rászánni a megtalálásához. Ha ezt betartjátok nem lesznek hülye kérdések, ebből kifolyólag lebaszásokat ,se kaptok a modiktól és másrészt ez a saját javatokra fog válni. Kokeszolást meg felejtsétek el ,ha haladni is akartok, na meg szépeket alkotni.

kirhun27 #5032) 2013.07.22. 09:46:53
172 db. hozzászólás
89 pont
Gyenge
Tud valamit
   2013.03.15.    
tag
Kurv@ nagy igazságot mondtál illetve írtál most!
Emlékszem hogy régen amikor még nem voltam tag akkor nyüzsgött az élet.
A centeren tanultam meg pl.: a Candy elkészítését és a KNO3 beszerzését.Ezzel szerintem nem vagyok egyedül.Itt tanultam meg BP-t készíteni még ha az elején rengeteget hibáztam is.Akkor tultettem magam a kudarcon és folytattam amit elkezdtem.
Ezzel oda akarok kilyukadni hogy akkor m&#232;g tanácsokat adtatok buzdítottatok és ennek köszönhetően sikerült elérnem a célom.
Most meg a legkissebb akadály miatt is feladályák a kezdők (nem mintha nem lennék én is az).
Régen még közös erővel és segítséggel támogatták a többiek az új tagokat most meg hiába a bíztatás.
Az új tagok még csak fel se szoktak jönni és ezért nem is fejlődnek.Ez azt jelenti hogy haldoklik a közösség ugyanis: az aktív régi tagok már túlléptek a centeren és csak nagy ritkán jönnek fel.Azok akik az ő helyüket átveszik nem mások mint a haladók.A haladók helyét idővel átveszik a mostani gyorsan tanuló és fejlődő kezdők.A kezdők helyét viszont már nem tölti be senki mert még csak fel se lépnek centerre az újoncok.
Tehát egy szó mint száz:elfogyunk (legalább is szerintem ez a probléma)!

[1]
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Üzenőfal
Piedone 13-a 22:42 test

rocketdog 01-e 17:16 Sziasztok!

St3v3 01-e 15:13 Üdv, videó feltöltés már nem működik?

r8r 27-e 23:27 Sziasztok

rutinos 26-a 22:16 Üdv urak

marci33 06-a 09:36 A kálium perklorát tiszta vizes keverékként mindenkinek elérhető magánemberként. Lejjebb az üzenőfalon akit érdekel. Tiszta vízzel van keverve így magánembernek is kiadható.

ennyi volt 02-a 15:36 Elküldtem 3x is a nevem megjelenik de a komment nem.

ennyi volt 02-a 15:33 Blogok topikba nem jelenik meg a komment.

Piedone 06-a 14:34 Hosszú üzemszünet után visszatértünk! Elnézést kérek a műszaki hibáért.

mx5 kevin 05-e 14:13 Master oldala még mindig él a ZeroNet hálózaton: https://zerolink.ml/1CpAXQVfedrNVKSLJMKEtrWNvU8KMXJzAt/

mx5 kevin 05-e 14:11 Egy kis izelitő a jövőből: https://zerolink.ml/13WfLQv2nWXYBNUEL3PkWwGUe3H7qkTF5Y/

marci33 27-e 19:17 https://pyrohub.eu/ Akinek kell KCLO4 kérdezzétek meg privátban. Írta hogy állítólag van neki akit érdekel.

malom 03-a 20:46 Köszönöm szépen a válaszod! Már rég nem tevekenykedtem, de úgy fest újra neki látok. Anyagokat elkezdtem beszerezni hozzá. Viscot hol tudnék szerezni? Amit talaltam az összes külföldi oldal sajnos

mx5 kevin 01-e 22:13 Megszünt nem foglalkozik már vele pár éve.A blogomból letöltheted a teljes tartalmat.Pár éve Pyroprojektek vette át az oldalát és az is megszünt.

malom 01-e 19:25 Sziasztok, videók miért nem érthetőek el? Valamint pyromaster oldalával mi lehet? Recepteket amik ott voltak hol találhatom meg? Ui: BUÉK

Utolsó 150
Az üzenőfalhoz jelentkezz be!

Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0

Pyroblogba írtak:
marci33 (2020.12.13. 17:38:11)
Nevemmad1.1 (2019.10.11. 08:32:42)
ennyi volt (2019.04.04. 10:55:27)
Nevemmad1.1 (2018.11.11. 19:28:52)
Pyroprojektek (2017.12.05. 17:23:11)





Pontos kifejezésre
Szótöredékre is

Látogatók: 3578184
Látogatók ma: 49


logo Pyrocenter Pyrocenter Kiülő  Impresszum   Kapcsolat   Gy.I.K.   Oldalszabályzat   Saját statisztika   Minden jog fenntartva!
Oldal generálásának ideje:
0.13235 mp.