3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Az átégésről meg csak annyit tennék hozzá, hogy egy rendes üzemi nyomáson dolgozó kisseb motorban, akkora hőmérséklet és nyomás uralkodik , hogy két másodperc alatt 1cm éget bele a keményfába!
Amikor a COTO 1 es rakétámat kilőttem a startálvány alja fából volt a fúvóka 5cm re volt a fától és arra a rövid időre amíg a forró gázok érték a fát kishíján átégették a 1,5cm es funér lemezt!
A motor lezárása szintén fa volt, ami éppen csak nem égett keresztül! (nem a fúvóka hanem a felső fojtás)
A helyzet az, hogy a motorban a nagy nyomás és hőmérséklet mellet még oxidálószer is található! Ami kíméletlen az éghető anyagokra nézve ilyen körülmények között!!!!!!!!
Se műanyag se fa (ez utóbbit én is megtanultam) se semmilyen éghető anyag nem alkalmas rakétakészítésre hacsak nincs inpegrálva valamilyen tűzálló anyaggal.
Esetleg PVC vel érdemes próbálkozni de az roppant körülményes tud lenni, mivel hőre lágyuló műanyag!
|
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Kistehénnek van igaza az agyagfúvókák a láccat ellenére kifogástalanul működnek.
Szárazon préselve kis rakétákba B.Á. max 20mm
Nagyobbakba vízüveggel összeragasztva + tömörítve
és lehetőleg csapszegekkel merevítve használjuk.
Szárazon alig kopik, de nem célszerű többször használni.
A vízüveges verzió kevésbé kopik és többször használható.
Én készítettem acélból többször használható motort de nem egyszerű feladat!
|
|
|
74 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.08.23.
tag |
Többször használható motorokat nem csináltok? |
|
|

777 db. hozzászólás
177 pont
    Labortöltelék
2006.04.01.
tag |
Én sima 2 rétegű nyomtatópapírt használok, és csak néha ég át, na mind1.
Lett egy olyan perverz elképzelésem, hogy a hegesztő-pálcán lévő por(hasonlít csillagszóróra) miből áll, és használható-e valami tüzijátékba. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Géppapírból a 3 réteg már nem ég át, tapasztalat, a 2 viszont szinte mindig. Nem tudom, miből van a raksid, de ehhez tudsz viszonyítani. |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
ja tolj fel a garériába.2 cm átmérőjű 3milis nemfog sztem átégni,de belülről azért lekenheted vízüveggel ha van (biztos ami biztos). |
|
|

371 db. hozzászólás
14 pont
    Labortöltelék
2005.12.25.
tag |
ok |
|
|
74 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.08.23.
tag |
Van rá igény. Válasz Lacccccccccc üzenetére (#3756) |
|
|

371 db. hozzászólás
14 pont
    Labortöltelék
2005.12.25.
tag |
Ha kell kép rakhatok föl! |
|
|

371 db. hozzászólás
14 pont
    Labortöltelék
2005.12.25.
tag |
átmérő: 2 cm
hosszúság: 14 cm
Szerintem attól nem kell félni hogy átég mert nagyon erős! |
|
|
74 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.08.23.
tag |
A döngölt agyag nem kopik szinte semmit.(tapasztalat) Válasz Nevem:Rock üzenetére (#3752) |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
receptek...
Házi salétrom: vegyél egy jurtát aminek sima föld az alja,brunyálj rá,taposd,brunyálj,taposd(segítséget is igénybe lehet venni ) és brunyáld és taposd pár évig aztán violá:salétrom felásod és kész.Régen ezt használták lőporba is.Amikor csak olyan házak vtak amiknek döngölt föld volt a padló.A gyerekek összevissza pisiltek a padlóra(a felnőttek is) és ahogy járkáltak,egyre keményebb lett.Pár év /évtized után amikor eladták v leégett a ház,felásták a "padlót" és eladták a salétromot vmi katonának vagy akinek kellett. (tényleg)
Kis töri óra... |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Hát a fúvóka sztem jobb gipszből vagy vízüveges papírból (sok papírból) döngölt agyag sztem másodperc alatt úgy kikopik mint a szar. a papírcső milyen hosszú és átmérőjű? nemkell feltétlen tűzállónak lennie ha kicsi,mivel azt a pár másodperct amég működik,kibírja(de ha vízüveggel itatod akkor egéssz jólesz) |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 127
Ebből tag: 0
Látogatók: 1492927
Látogatók ma: 1143
|