792 db. hozzászólás
531 pont
    Labortöltelék
2006.03.05.
tag |
Jobb oldalon van egy kereső... |
|
|

75 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2005.12.07.
tag |
csak vicc volt az ANFO-s cucc... de ... 2 kiló ANFo mit tudna tenni ? és mi is az az ANFO ??????????????????????????????????????????????   |
|
|

75 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2005.12.07.
tag |
off .. hello egy kérdésem lenne... kéne egy emberke aki ért a pyro hoz ....
2 : mi az ANFO és hogy ha én egy bíarátomtól.. rendelkezek vagy 2 kilóvan akkor ugyye az nem veszéles ? ??????? |
|
|

24 db. hozzászólás
Zöldfülű
2006.12.14.
tag |
Találtam egy kis műtrágyát... gondoltam kiprószálom...
Nos.
Belenyomtam egy cigicsikket, olyan frankód égett mint az ááálllat 
amíg volt izzó éghető anyag a műkaki segített neki, jó volt |
|
|

708 db. hozzászólás
176 pont
    Labortöltelék
2006.10.07.
PM Tag |
Úgy döntöttem,hogy ezen a 7végén "ellövöm" a 8doboznyi gyufaporomat,aztán leállok egy hónapig....
Utánna úgyis jön a tavasz,vennem kell a kertbe műtrágyát,éshát....összekötöm a kellemeset a hasznossal! |
|
|

708 db. hozzászólás
176 pont
    Labortöltelék
2006.10.07.
PM Tag |
Amúgy,nemtom miért jó a rózsapatron....
most olyat csináltam,hogy gyufaporral megtöltöttem egy csövet,és tettem bele ilyen szarságokat(ami a patronba van) nem csinált vele semmit...... |
|
|

371 db. hozzászólás
14 pont
    Labortöltelék
2005.12.25.
tag |
KClO3 van benne foszforral keverve. Hasonló történt velem is régebben. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Jód-azid, ejnyehát. Egyébként én (mi) tavaly, ellenőrzött körülmények között csináltunk egy körömhegynyi mennyiséget, hát tényleg elég szép dolgokra képes.
Másik ilyen a patronos pisztolyokba való cucc, ha jól emlékszem KClO4, vagy 3 van benne, most nincs kedvem megkeresni. No, a lényeg, hogy nem is olyan rég gondoltam, hogy majd ez a cucc de jó lesz nekem, és elkezdem a bicskával kikapargászni. Nem lepődtem meg nagyon, amikor az egész elindult, de elég kellemetlen élmény. |
|
|

82 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2006.05.31.
tag |
húú emberek nem hittem hogy ilyen kemény a jodazid eszméletlen erős és még érzékenyebb.vagy 0,1-0,2 g elpukkant a kezembe asszittem bekkakentok.Nagyon jó vele jórakozni de elég veszélyes.(kizárólag kis mennyiségbe használom) |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Ha netán mégsem az újrakristályosítás miatt vagy rá kíváncsi, akkor szobahőmérsékleten 100 ml-ben 35,7 grammot tudsz feloldani. |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Nem, papír számszeríjasból.
Lacc[...]: gondolom újra akarod kristályosítani, de mivel eközben a hőmérséklet folyamatosan emelkedik, és az oldhatóság hőmérsékletfüggő, így nem lehet a pontos értéket meghatározni. Alternatíva lehet(ne) a 100°C-os, éppen a forráspontját súroló vízben való oldhatóság megadása, ezzel viszont az a baj, hogy egyrészt a víz nem egyenletesen melegszik fel, másrészt meg párolog is. |
|
|

371 db. hozzászólás
14 pont
    Labortöltelék
2005.12.25.
tag |
OFF: 10 g KNO3 feloldásához mennyi vízre van szükség?
ON |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 60
Ebből tag: 0
Látogatók: 1810064
Látogatók ma: 1592
|