A másodperc ajánlata: Royal 4800 Ft

Pyrocenter fórum
Bejelentkezés Regisztráció
Regisztrált tagok száma: 4345 Topicok száma: 148 Hozzászólások száma: 91403

Fórumozás előtt mindenképpen olvasd el a Tűzijáték Kisszótárat, a Tűzijáték GYIK-et, a Gy.I.K.-t és az Oldalszabályzatot!
Használd a keresőt!

Ki hol lakik? Összes topic     

Közösség >> Pyroblogok - Pyroprojektek fórum egy oldal kifejezetten a házilag aktívan alkotó közösség számára
Vissza a témakörökhöz

[1]

mx5 kevin #5287) 2021.03.31. 16:50:38
mx5 kevin avatarja
279 db. hozzászólás
20 pont
GyengeElmegy
Piromán
   2009.12.27.    
tag
A lényeg itt az hogy a tartalmat több helyre fel kell tölteni különben elveszik. Illetve ami látjátok hogy jó azt szöveggel úgy hogy helyreállítható legyen mindent mentsetek el! Dolgozom egy angol gyűjteményen. Régi Passfire, Skylighter, Pyro Gudie, The Wichita Buggy Whip, és a fontosabb tartalmak el vannak mentve. A régi nagy kompozíció gyűjtemény Cannon Fuse is amiről készült modernizálva van a legjobb APC fórumos és Youtubeos és a neten lévő modern receptekkel. A fontos oktatóanyagok ki lettek mentve a Youtuberól és más oldalakról. A Zeroneten a Skylighter kivételével az anyag elérhető. Fireworks and Pyro projects formájában a videók nélkül most is elérhető. Idén ingyenessé tették a könyvet, a videókat httrack website copierrel még meg lettek szerezve hozzá. A Skylighterrel van egy projekt hogy a neten elszórt egyéb oktatóanyagok amit a neten megtalálni össze lesz gyúrva. A Zeroneten a C&P File Share oldalon fennt vannak azok a fájlok amik ebben benne lesznek. A Skylighter teljes oldala httrack website copierrel le lett töltve a videókkal. A Pyroprojekteken és az APC fórumon valamint a Receptek Sufnipirotechnikusoknak oldalamon fent van a legújabb nagy kompozíció gyűjtemény ami kibővült a modern profi receptekkel amiket a Cannon Fuse gyűjtemény nem tartalmaz! Jelenleg a legnagyobb és legprofibb kompozíció gyűjtemény a neten! A fontos Youtubeos oktatóvideókat a neten én már közzé tettem. Az odysee.com ra és a pyrobinre lehet fájlokat is felrakni oda én feltöltöm idővel a lényeget. A Bitchute jelenleg jó fennt vagyok rajta a linkeket ott is megtaláljátok. Ha valaki lát fantáziát benne letölti őket és az elképzelése szerint felhasználja. Zeronet, Pyroprojektek, és az én oldalamon ha összegyűjtitek a fájlokat minden fontos már megvan, illetve bővül. Át lesznek víve másik platformokra is, a weboldalamon a linkek folyamatosan bővülnek. Az adott tartalom több helyen is elérhető lesz, illetve már egy része most is több helyen elérhető. Fellendült a decentralizált webhosting technológiák fejlesztése az utóbbi években.

Nevemmad1.1 #5286) 2021.03.30. 10:36:37
Nevemmad1.1 avatarja
6 db. hozzászólás
Zöldfülű
   2018.02.20.    
tag
> Ha össze lesz állítva egy komoly magyar nyelvű anyag, az több lábon álljon.

Ebben tudok segíteni, ha van igény rá. Fordítóként dolgozom évek ótam műszaki és pyrós háttérrel. Nem tudom, Magyarországon mi a helyzet a pyróval, azon kívül, amit leírtok, én erdélyi vagyok (ami azt jelenti, hogy a magyarországi hatóságok hatáskörén kívül esek).

Előzmény: #5285


Pyroprojektek #5285) 2021.03.13. 16:36:52
Pyroprojektek avatarja
7 db. hozzászólás
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Zöldfülű
   2017.12.05.    
tag
Gyári tűzijátékokkal foglalkozó magyar tűzijátékos közösségek kibontakozóban vannak főleg a Youtubeon. Nekünk azért nincs mert túl nagy ott a cenzúra. A baj velük hogy nagyon privátban akarnak egymás között levelezni. Vegyél fel Facebookra, privátban hol érlek el, meg valami mangánszemélytől vettem. Van e eladó petárdád az a jó régi fajta, ami már alapból gyanús amikor frisset meg erősebbet kapsz mint azok voltak. Személyes neten szervezett összejövetelek, partik, amiken ha idegenek gyűlnek össze ott hatósági is lesz. Itt is régen ez ment, és ahogy létrejön egy ilyen közösség ebbe a csapdába beleesik. Ami nem egy nagy nézetségű platform mint a Youtube sehol sincs olyan ösztönzés a fiataloknak hogy lendületet adjon az egészhez. Akik össze tudnak profi anyagokat hozni 10-15 éves tapasztalattal ott Bitchute, Dailymotion, lbry.tv, APC fórum, és sok más lehetőség. Sajnos világszerte a régi öreg vegyészek és pirósok használják őket jelenleg. Idővel ha fejlődnek lesz ebben is változás. 3 évnél nem idősebb platformok. Ami jelenleg nem működik nálunk úgy mint régen hogy mi hogyan elérhető a mi számunkra nyíltam megbeszélni. Az hogy melyik bolt megbízható, éppen mihez mit, hogy lehet beszerezni, vagy ha ezt itt nem tudod akkor ott mégis megoldhatod dolog, ehhez viszont hazai kommunikáció kell.

A pyroprojektek fórum jövőjével kapcsolatban.

Megvan az a tudás hogy össze legyen hozva egy nagyon komoly magyar nyelvű anyag a legprofibb témákból. Ezt egy év alatt nem lehet elkészíteni és összeállítani. Az eddigi csevegős fórum futtatásának én nem látom további értelmét. Látogatók vannak, és nagyon is hogy voltak eredményei az ötletnek, profi nagy kiterjedésű tartalommal lehetne fedezni a szerver költségeit is. 1 éves előfizetéssel kezdtem, majd 3 évre bővítettem. Idén 7. hónap után a projektet egyenlőre hagyom. Van 1TB nyi tárhely, az egész tartalom foglal KB 20 GB-ot. Egy Skylighter, PyroData, PyroGudie, Passfire, Shimizu, féle oktatóanyagot profi videókkal teljesen magyar nyelven féle kivitelezést képzelek én el. A pyroprojektek fórum jelenlegi hibája hogy nagyon zárt. Csak kamu emailt elfogadó regisztráció, regisztráció nélküli fórumozás, mindenki számára nyílt hozzáférés irányában kell hogy megtörténjen a jövőbeli változás. Szemelőt tartva azon elveket hogy szakmai tématartás, semmi személyes, szakmai források és hivatkozások megkövetelése. Jelenleg se támogatás, sem közösség nincsen, és a reklámok sem fedezték ennek a költségeit. Viszont egy komolyabb anyag már ezt fedezné, és érdemes lenne vele tovább foglalkozni. Egyre többet kerestem vele, egyre több volt a látogató, és működik az ötlet. Látogatók vannak, a témát keresitek, csak senki nem tesz hozzá gyakorlatban az egészhez. Azt meg kell értenetek hogy ez visszanyomozható csatornákon működik. Amit jelenleg ez a projekt elért az kevés hozzá hogy azt mondjam ezt így vigyük tovább. Elmentve nálam továbbra is ott lesz, bármikor folytatni lehet ott ahol abbahagytuk. Amit én tapasztaltam, és követek azok az új technológiák ahol nem tudnak minket lekapcsolni, és névtelen. IPFS, Zeronet, Torrent központi szerver nélküli új fajta szolgáltatások. Egy eldugott hálózaton mi felhasználók életben tartjuk azt a projektet a mai napig anonimen, ingyen. Kiállta az idő próbáját. Ha össze lesz állítva egy komoly magyar nyelvű anyag, az több lábon álljon. Ezek a központi szerverek, akár fizetős vagy ingyenes egyszer leállnak. A tartalom is elavul, hosszútávra kell gondolkodni. Fontos egy olyan megoldás ahol a mi munkánkat mások tovább tudják vinni. De ha eredményt akarunk elsődleges megoldásként ez nem működik, csak mint egy archívum. Ami a nagy közösségi platformokon nem terjed, a nagy keresők nem találják az csak tengődik.

Pyroprojektek #5284) 2021.03.13. 12:03:00
Pyroprojektek avatarja
7 db. hozzászólás
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Zöldfülű
   2017.12.05.    
tag
Mint adminisztrátor leírnám maga a netes piromániás közösség kapcsán, 4 év után én hogy látom a dolgokat.

A profi oktatóanyagokra van kereslet. Mindent gond nélkül be lehet szerezni. Aki beszéli az angol nyelvet az minden féle dologhoz fog anyagot találni. Magyar weboldalaknál az emberek keresik és látogatják a pirotechnikai útmutatókat. Egy Skylighter, Passfire, PyroData, PyroGudie, és a nagy szakmai tartalmakból egy olyan oldalt össze kell állítani mint a PyroData és a Skylighter keveréke. Ezt kombinálni profi nekünk szóló beszerzési lehetőségekkel. Egy skylighterhez hasonló színvonalon ezt átvezetni magas szinten történő házi gyártásra. Hozzá téve összegyűjtve témánként hogy más profi anyagok hol érhetőek el a témában. Ha valaki pld egy adott rakétát akar összegyűjteni neki az elérhető legprofibb oldalak elérhetőségét. Az ilyen jellegű tartalmat statisztikailag nyomon kísérem és sokan keresik. Találtam pld olyan fordító szolgáltatást ami az adott nyelven lévő weboldalakat úgy fordítja le hogy más nyelveken keresve helyesen jelennek meg. Ez nem olyan mint a Google fordító hogy az eredeti nyelven van indexelve, és a kereső más nyelven nem találja meg a kifejezést. Itt ha valaki a saját nyelvén keres, a te oldalad ha más nyelven is írtad szinte tökéletes fordításban úgy jelenik meg más nyelveken mintha arra a nyelve te magad készítetted volna a weboldalt. A keresők is más nyelvekre már lefordítva fogják megtalálni. A szépséghibája hogy ez fizetős és drága szolgáltatás.

A közösségeket ahogy én látom (nálunk)

A fentebb leírt egy erős szakmai anyag mellett van értelme egy közösséget építeni.

Akik feljárnak ilyen közösségekbe nagyon vegyes a társaság. Sajnos nem működnek a profi beszélgetések. Nem lehet igazi mély szakmai beszélgetéseket ezekben folytatni. Sem a kezdő, sem a profi nem látja hogy bármiben is segítenék a munkáját. Nagyon nyíltan, szűrtelenül, és a leg egyszerűbbe téve: Regisztráció nélkül, regisztrációval, Facebookal, Google fiókkal, lehetne itt valamit összehozni. Ez viszont nem anonim, ha anonimre szeretnénk csak egy kamu email formátum úgy beállítva hogy a fórum szoftver senkinél nem logolhat. Ezt viszont kell avval kombinálni hogy bárki regisztráció nélkül is odasózhasson. De csak is úgy hogy megvan a szakmai téma. Amit ebből nálunk össze lehetne magyar nyelven hozni az vicc kategória. Nemzetközi szinten saját anyagok. Illetve közösségekben az APC fórum. A kis fórumok más országokban sem működnek, szóval ha ez az egész csinálva van igazából többnyelvűen megcsinálva működne igazán. Illetve a blogolás, feltöltés, szakmai anyagok terjesztése mindenki számára hozzáférhető módon. Úgy kialakítani az egészet hogy a saját projektek elterjedését ösztönözze, összevonja azokat akik azonos projekteken dolgoznak. Megkövetelni a szakmai tématartást, a le újabb eseményekkel, legjobb technológiákat naprakészen tartani.

Pyroprojektek #5270) 2018.05.07. 11:33:00
Pyroprojektek avatarja
7 db. hozzászólás
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Zöldfülű
   2017.12.05.    
tag
Mi mindent megteszünk! De ha nem megy akkor el kell ismerni, hogy a hazai közösségnek egy profibb fórum létrehozása működésképtelen.És a jelenlegi technológiai adottságokkal ez a közel jövőben nem fog megtörténni.Lehet később lesz nektek valami mondjuk a ZeroNeten.Mások által kisérletek vannak.De ha ezekből lesz is valami az biztos nem most lesz!...


Sajnos tény hogy a nem angol pyro fórumok nem dübörögnek.Mi jelenleg puszta elvekből csináljuk hogy elérjünk valamit.Ez jelenleg sok pénzbe,energiába kerül és bajba is kerülhetünk miatta.Mivel egy fizetős szerver fentartása nem anonim.Erre jelenleg valaki a fizetése egy részét és nem kevés energiát szán rá hogy valami legyen nekünk is. A mi célunk egyedül hogy az alkotó közösséget segítsük.Ha nagyon nem fog menni egy bizonyos idő után nem lesz értelme időt és pénzt fordítani rá.A kulcszó meg itt a pénz.Mert a lelkesedés és a tenni akarás az meg van.Onnantól hogy valaki már a nevét adja hozzá és pénzt fektet bele önzetlenül, kreativitásból ,hobbiból pusztán nem fogja csinálni.A fellendüléshez meg elsősorban igényes és megbízható alkotó tagok kellenek.Amikből meg lesz a látogató.Ehhez még jön hogy a szakmai fórumra történő jelentkezők egy részét el kell utasítanunk. Elkülönítve regisztráció nélkül is megpróbáljuk bevonni a közösséget.Ez először moderáció nélkül indult. De már az első két nap után be kellett állítani a kommentek utólagos jóváhagyását.


Fel kéne lendülnie a pyrocenternek,a régi blogolási és videómegosztási kedvnek.Hogy jusson mások munkájából a mi fórumunkra és a centerre is! Sajnos az utóbbi időben ennek a szöges ellenkezője az igaz.Mi ezt próbáljuk fellendíteni.Megvan az adottságunk és lehetőségünk hogy letegyünk valamit a profibb home piroért.Az angol az azért megy mert nemzetközileg mindenki beszéli.

Előzmény: #5269


marci33 #5269) 2018.05.06. 09:29:14
63 db. hozzászólás
1 pont
Gyenge
Tud valamit
   2012.02.27.    
tag
Csak pár példa pyrocenter, Piro&robbantás-technika - Index Fórum,vegyészeti fórum,YouTube.PM fórum,MAP fórum.Akik megpróbáltak a hozzáértőbb amatőr pirotechnikai vagy vegyészettel foglalkozó közösségnek létrehonózni valamit.Mind belebuktak! Az igazán hozzá értők, akik neten aktívak, olyan kevesen vannak hogy azokból nem lehet összehozni egy fentartható hazai közösséget.A fentartónak ami értelmesebb volt mind ráfizetős volt.Lásd a MAP fórumot,vegyészeti fórum,PM fórum.Sok igazság van abban aki ért hozzá menjen az APC fórumra sciencemadness fórumra.Az angolt mindenki megérti.A sok országból már sikerült azt az értelmesebb elitet összeszedni.Szerintem a pyrocenter és a pyroprojektek is halálra van ítélve.Akik meg tudják hogyan kéne össze rakni egy értelmes fórumot.Nem sokkal később ők is eltünnek.Azután hogy nekünk valaki valami értelmeset összehozzon meg 0.Csak gyufáspityuk,hozzá nemértők,szellemi toprongyok,tizenévesek uralják a hazai ezirányú fórumokat amik mennek is.:cry:

Pyroprojektek #5266) 2018.01.04. 16:44:25
Pyroprojektek avatarja
7 db. hozzászólás
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Zöldfülű
   2017.12.05.    
tag
A szilveszteri és látogatói statisztikák után mi azt tapasztaltuk hogy igény az van rá.Ez az igény sajnos inkább látogatói oldalról merül fel.A pyrocenterből kiindulva tovább kell lépni.A régi slágerek ma már kevesek!Többnyelvű fórummá fogunk válni a jövőben.Van sok tehetséges MAGYAR profi alkotó.Hogy fellendűljön a homemade irányzat ide nagy dobás kell.Amire az amateurpyro.com meg a pyroforum.nl épült nekünk már az kevés.Aki ismeri a forum.rcmodell.hu oldalt az leszűrhet egy statisztikát hogy cseszegetés meg a közösség terrorizálása nélkül mit lehetne.A homemade pyro dolog meg sokkal több embert érint.Igazi minőséget egy válogatott erős csapattal lehet hozni.A pyrocenteren nincs aktív közösség jelenlen.Nálunk a bejutási szabályok a leg szigorúbbak.Ebből meg nem engedünk mert belülről kifelé csesznék szét a fórumot!Ahogy többen is utaltak rá, tovább kell lépni mint egy tiszta Magyar nyelvű fórum.

Előzmény: #5263


mx5 kevin #5263) 2017.12.09. 20:28:38
mx5 kevin avatarja
279 db. hozzászólás
20 pont
GyengeElmegy
Piromán
   2009.12.27.    
tag
Nekem az a véleményem hogy a feltöltés az szívatós de működik.Ha a Hollandok összetudtak rakni egy jó pirotechnikai fórumot akkor nekünk miért ne menne.A társaság és a vezetés is szerintem korrekt.Én eddig úgy tapasztaltam a pár hónap alatt hogy a dolgok korrekten megvannak csinálva.Én ismertem és ismerek jó pár tehetséges embert akiért érdemes ilyesmit összehozni.Ha lehet érdemes lenne valami többnyelvű platformra megcsinálni.Annak idelyén én nem véletlen csináltam angolra a videóimat.Technikai szempontból a amateurpyro.com nál nem rosszabb a fórum.A bekerülés viszont nagyon megszigorodott.Az amateurpyro.com és a pyrofórum.nl nél sikerült egy erős fórumot jó társasággal összehozni.Nem tudom ott hogy megy talán akin látják rosszat akar az mindjárt repül.Bekerülő videó meg szakmai beugró kérdés az nincs egyiken sem.Én nem tudom hogy ez jó vagy rossz de valahol elgondolkodtató hogy nálunk ez van.Biztos kiszűri a nem oda illő elemeket egy bizonyos szinten.De ott a veszély hogy sok normális sem kerül be ezáltal.Voltak akik szídták sok a reklám de én bejelentkezve a bannereken kívül mást nem láttam.Amikor regisztráltam nem cseszegettek regisztrációs E-maillel.Ami engem megfogott hogy a szándék meg az akarat mindenesetre megvan.

[1]
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Üzenőfal
Piedone 13-a 22:42 test

rocketdog 01-e 17:16 Sziasztok!

St3v3 01-e 15:13 Üdv, videó feltöltés már nem működik?

r8r 27-e 23:27 Sziasztok

rutinos 26-a 22:16 Üdv urak

marci33 06-a 09:36 A kálium perklorát tiszta vizes keverékként mindenkinek elérhető magánemberként. Lejjebb az üzenőfalon akit érdekel. Tiszta vízzel van keverve így magánembernek is kiadható.

ennyi volt 02-a 15:36 Elküldtem 3x is a nevem megjelenik de a komment nem.

ennyi volt 02-a 15:33 Blogok topikba nem jelenik meg a komment.

Piedone 06-a 14:34 Hosszú üzemszünet után visszatértünk! Elnézést kérek a műszaki hibáért.

mx5 kevin 05-e 14:13 Master oldala még mindig él a ZeroNet hálózaton: https://zerolink.ml/1CpAXQVfedrNVKSLJMKEtrWNvU8KMXJzAt/

mx5 kevin 05-e 14:11 Egy kis izelitő a jövőből: https://zerolink.ml/13WfLQv2nWXYBNUEL3PkWwGUe3H7qkTF5Y/

marci33 27-e 19:17 https://pyrohub.eu/ Akinek kell KCLO4 kérdezzétek meg privátban. Írta hogy állítólag van neki akit érdekel.

malom 03-a 20:46 Köszönöm szépen a válaszod! Már rég nem tevekenykedtem, de úgy fest újra neki látok. Anyagokat elkezdtem beszerezni hozzá. Viscot hol tudnék szerezni? Amit talaltam az összes külföldi oldal sajnos

mx5 kevin 01-e 22:13 Megszünt nem foglalkozik már vele pár éve.A blogomból letöltheted a teljes tartalmat.Pár éve Pyroprojektek vette át az oldalát és az is megszünt.

malom 01-e 19:25 Sziasztok, videók miért nem érthetőek el? Valamint pyromaster oldalával mi lehet? Recepteket amik ott voltak hol találhatom meg? Ui: BUÉK

Utolsó 150
Az üzenőfalhoz jelentkezz be!

Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0

Pyroblogba írtak:
marci33 (2020.12.13. 17:38:11)
Nevemmad1.1 (2019.10.11. 08:32:42)
ennyi volt (2019.04.04. 10:55:27)
Nevemmad1.1 (2018.11.11. 19:28:52)
Pyroprojektek (2017.12.05. 17:23:11)





Pontos kifejezésre
Szótöredékre is

Látogatók: 3578005
Látogatók ma: 106


logo Pyrocenter Pyrocenter Kiülő  Impresszum   Kapcsolat   Gy.I.K.   Oldalszabályzat   Saját statisztika   Minden jog fenntartva!
Oldal generálásának ideje:
0.1579 mp.