22 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2008.03.20.
tag |
Dehogy adok!
Tudsz csinálni magadnak KOH-ból vagy KCl-ből, mind2t betudod szerezni, én is inkább csinálom, bár néha kapok teknikait de az elfogy gyorsan... Előzmény: #2443
|
|
|

1945 db. hozzászólás
195 pont
    Őstag
2006.12.19.
moderátor |
Imperiatus nagy mester! Kérdezted, hogy miért vacakolnak pitiáner tortatűzijátékkal.
Szóval, vennék tőled 500g kálium-klorátot. Sürgős lenne! Mert környezetemben nem lehet beszerezni! |
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Használnék ha tudnám hol lehet kapni. üdv col |
|
|
22 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2008.03.20.
tag |
Meglehet kérdezni hogy neked mire kellenek ezek?
Ha pyroteknikai célokra akkor inkább használj technikai minőségűt úgy jóval több pénzt megspórolhatsz! Előzmény: #2440
|
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Tisztelt Urak, a következő anyagok vételéhez keresek társakat:Lítium-klorid vízmentes puriss. 250g 9.280 Ft
Bárium-klorid 2-hidrát reagent grade,ACS,ISO,Ph Eur 500g 6.200 Ft
Stroncium-klorid 6-hidrát a.r. 1000g 17.402 Ft
Aki beszállna a vásárlásba kérem jelezze. Az anyagok nagytisztaságu termékek. (spektrum 3 D) üdv col |
|
|
4 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.03.16.
tag |
szóval ha tovább nitrálom akkor lehet löport csinálni?az jó és meik lenne erösebb a vatta vagy a festék? |
|
|
22 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2008.03.20.
tag |
A nitrozománc kollodium gyapotból készül, azaz celluloz-dinitrát alacsony nitrogén tartalmú.A nitrozománc is jó sok mindenre, de füstmentes lőporhoz nem max ha tovább nitrálod kénsav mellet.... Előzmény: #2435
|
|
|
4 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.03.16.
tag |
köszönöm a válaszokat
meglepödtem én ugy tudtam hogy a fa 1ik eleme a cellulóz és azt olgyák ki mert nem hinném h a nitrozománc az nitrált fa lenne oldószerekel oldvanekem igy ez furcsa bár valószinü csak én nem értek hozzá sok mindent csináltam már de ezzel még nem foglalkoztam de akkor azt mongyátok meg nekem h honnan tuddnék enyhén nitrált cellulózt szerezni egyenlőre a nitrozománcban gondolkodom
mellesleg füstmentes erös és megbizhetó löporhoz kellene minden mást meg lehet oldani csak a cellulóz kérdés van |
|
|

534 db. hozzászólás
83 pont
   Haladó
2007.11.14.
tag |
nemtom mert a muanyagpoharas NC az nem jo azaz nekem nem vélt be mert az nem ég el anyra kőnyen és eléget a lőporom utána még ot éget a fehér cuc meg nagyba befojásolta az égést lehet tul tőmény volt akor viszont én csősztem el de inkáb pinponglabdát használj mert azt ha meg gyujtod amugyis jol ég ms nem nagyon befojásoja az égést gunikesztyüvel még nem probáltam de szerintem nemis fogom  |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Cellulóz az az anyag amit mi növényi rostoknak hívunk. Ha odamész azúrba és megkérdezed, hogy honnan szerdhetsz magadnak cellulózt, akkor vagy kiröhögnek vagy elküldenek a legközelebbi papírboltba.
Ha cellulóz kéne, akkor veszel ilyen nemfamentes rajzlapot vagy vattát. A vattát ajánlom, mert a papírban sok más dolog is van. Csak az a lényeg hogy ne műanyag vattát vegyél és máris van tiszta cellulózod.
Amúgy mire kell neked cellulóz? A hozzászólásodból nekem az kön le, hogy NC lakkhoz kéne, ha igazam van, akkor felejtsd el. Nem kell 200g szárazanyagtartalmú NC lakkot készíteni, mert nem használunk belőle többet mint 1-5%. A mások probléma az az, hogy a ping-pong labda nem cellulóz,. hanem nitro-cellulóz, már nitrálva van csak kissebb mértékben mint a lőgyapot. De ha ping-pong labda beszerzési gondjaid vannak, akkor használhatsz mást is, az a lényeg, hogy kaucsuk alapú legyen és kész. Nem kell az NC lakknak tökéletesnek lennie, készülhet tejfölöspohárból, de akár még gumikesztyűt is rakhatsz bele, persze az így készült NC lakk nagyon rossz mindőségű lesz és csak ragasztásra lesz jó, az égési sebességet negatívan fogja befojásolni, ezért ajánlott ping-pong labdából készíteni a lakkot, mert ez sokkal jobb minőségű lesz mint egy gumikesztyűből készült lakk. Előzmény: #2432
|
|
|
4 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.03.16.
tag |
sziasztok még mindig az lenne a kérdésem hogy honnan a bánatbol tudnék tiszta natur cellulózt szerezni vagy azurba van?mert nem hinném a pingponglabdábol meg sok lenne 200g nyi föleg árba a nitrofestékekben megint csomó minden van ami nekem nem kell szóval ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Manapság már egész jó plasztikai sebészek vannak, nem kell perázni, ha belédáll egy pár repesz sec perc alatt kikapják és összevarrnak. Ha leszedi a kezed? Az se gond, művégtagokat már 2-3 hét alatt egyedi megrendelésre készítenek főleg ha a megrendelő gyerek vagy fiatalkorú.
A haverod készíti a gyutacsot? Abból izgi robbantás lesz. Csak egy tanács: 50 réteg papírba tekerjétek be a gyutacsot és tartsátok nagyon messze a kezetektől és miért? Mert a haverod által készített gyutacs 90%-os eséllyel aceton-peroxidot tartalmaz. Ha a hülyegyereknek nincs annyi esze, hogy megfelelően savtalanítsa, akkor gyorsan kezdje el írni a végrendeletét, nem kell kimenni robbantani, már csomagolás közben is meglepetést okozhat a cucc. Ha netán valami szerencse folytán nem AP-t használnátok, akkor gratulálok, 1 órával tovább lesztek büntetetlenek.
Láttál már olyan képsort amikor az afrikai kisgyerek megkérdezi, hogy mikor nő vissza a keze vagy a lába és a háttérben AK-47-esekekkel rohangálnak a tizenéves gyerekek? Ha még nem, akkor nagyon gyorsan keress egy ilyen filmet és nézd meg, mert akkor talán rádöbbensz, hogy ez NEM EGY JÁTÉK!
A hozzászólásaidból, képeidből és a blogodból számomra az láttszódik, hogy van még mit tanulnod a pirotechnika terén és a robbantástecnika az egyáltanán nem neked való.
Csak egyet árulj el, de azt részletesen: milyen gyutacsot használtok? Előzmény: #2430
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 77
Ebből tag: 0
Látogatók: 1651369
Látogatók ma: 1893
|