408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Igen, sajnos a haditechnikara aldoznak legtobb penzt es ezert jelentek meg ezek is a harctereken eloszor. Engem mint fegyver egyaltalan nem erdekel es semmilyen lofegyver nem koti le az erdeklodesemet. Engem csupan a puszta fizikajuk erdekel es nem az, hogy azzal hany embert lehet megolni. Ha ilyesmi erdekelne ebben a korban, akkor valoszinuleg beteg lennek. |
|
|

277 db. hozzászólás
162 pont
  Piromán
2007.11.04.
tag |
értem. tom, mi a kumullatív hatás, és tényleg nagyon érdekes, meg érdekelnek a fegyverek is, csak ez azért már nem "játékszer", ezzel biztos, hogy te is tisztában vagy, az eredeti alkalmazási cél akkor is az emberölés volt |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Milyen cellal? Hobby! Mint a tuzijatek es raketakeszites. Kivancsisag Ez egy rendkivul erdekes fizikai jelensegen alapul, ami csak extrem magas nyomasokon figyelheto meg, amit meg a legerosebb robbanoszerekben sem lepnek fel. Ezert hasznaljak a kummulativ hatast. Az acel megfolyosodik joval az olvadaspontja alatt ekkora nyomason, ehhez nem tudom pontosan mekkora nyomas kell, de itt kb. 1 millio atmoszfera volt (ez csak egy durva becsles, amit a felhasznalt robbanoanyag teljesitmenyere alapoztam, de persze sok egyebtol is fugg). A kummulativ sugar kepzodesenek pontos magyarazatan meg vitaznak a kutatok, a fizikaja meg nem teljesen tisztazott, mert rendkivul nehez vizsgalni nagy sebessege (a gyakorlatban hasznalt max. 15 km/s) es rovid elettartama miatt. Ennel erosebb robbanoanyagokkal es jobb belesanyaggal a 2 millio atmoszferat is elerik es hasznaljak a gyakorlatban.
Igy mukodnek a panceltoro granatok, mint pl. az RPG, de szeles koru bekes celu felhasznalasa is van. |
|
|

277 db. hozzászólás
162 pont
  Piromán
2007.11.04.
tag |
úr isten, hát ez már neméppen mondható gyengének szerintem. milyen céllal csináltad te ezt? |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Szivesen! Elkuldtem az emalit. Vigyazz magadra! |
|
|

285 db. hozzászólás
110 pont
    Haladó
2007.12.31.
tag |
Köszönöm szépen! 16 éves vagyok. A robb.szerek csak NC meg sima fekete lőpor volt (viszonylag nagy mennyiség). A homemade cuccokat meg csak azért nem raktam el mert nem volt időm.
|
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Akkor megirom az emailcimedre. Elolvastam a blogodat. Volt baleseted. Azt irtad, hogy apukadat csuknak le nem teged. Te hany eves vagy? Amikor az autotok ugyeben kijott a rendorseg azt irtad, hogy eldugtad a nem hommade robbanoszereket. Milyenek voltak? Es a hommade?
Arra a cimre irom ami az adatlapodon van. |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
    Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Ez volt a legelso ilyen kiserletem. A kummulativ sugar sajnos nem alakult ki rendesen. A belesanyag teljesen szimmetrikusnak mondhato volt. Valoszinuleg a robbanas nem erte szimmetrikusan a belesanyagot a robbanoanyag nem szimmetrikus suruseg elteresei miatt (ha a henger hosszanti tengelyehez viszonyitjuk a szimmetriat, ennek ket oldalan valtozhatott a suruseg), ami a deonacios front sebesseget befolyasolta. Az acel megfolyosodasa jol latszik a kepen.
Az atlagmelysege a lyukaknak 0,5 cm. A legnagyobb melysege 1 cm. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 6
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470939
Látogatók ma: 162
|