3 db. hozzászólás
7 pont
Zöldfülű
2009.10.13.
kitiltott |
A vodne sklo, ay ugze szlovakiabo van<
// Azt hittem japánból! Valaki megelőzött, már más kitiltott. // [mod. Gabtech]
|
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Gratulálok. Szerintem egyáltalán nem probléma ha vékony a héj fala! Annak nem a nyomástartás a feladata. Az majd a későbbi rétegekre hárul. Ha feketelőport használsz bontónak akkor tényleg nem árt ha kicsit vastagabb a fal.
Hogy lehet elkerülni hogy felfelé nem mozognak a csillagok?
Erős bontóval! A bontótöltetet pedig középről kell indítani, és magának a töltetnek is középen kell lennie.
El kell találni a megfelelő mennyiséget.
Mint utólag rájöttem, sima feketelőporral csak nagy bombákban lehet jó eredményt elérni. kisebb bombákba érdemes agresszívebb bontót tenni.
Nekem most a H3 és a KP nagyon bejött. Jó erős bontótöltettel kevésbé észrevehetőek a falvastagság változásaiból eredő bontási szabálytalanságok.
Viszont ez tartogat más problémákat. Erős csillagok kellenek hogy elviseljék a robbanást.
Ha betartod az oldalamon jelenleg olvasható reciket. és pontosan elegendő ragasztóanyagot teszel a cuccba. Akkor garantálom hogy azok nem fognak széttörni.
Érdemes prime bevonatot készíteni. A H3 önmagában is jó bevonószernek, mert alacsony hőmérsékleten és könnyen gyullad, de magas hőmérsékleten ég. Ügyelni kell arra is hogy ne essen le a prime a csillagról, ezért 2% NC lakk kell bele!
A másik, hogy flash csillaghoz jobb a BP bevonat, és egy pötty H3 mellé. A H3 túl gyorsan ég a nehezen gyújtható csillagokhoz!
Trükkös dolgok ezek, de az új honlapomon részletesen kifejtek mindent! Csak győzzem gépelni 
|
|
|

257 db. hozzászólás
33 pont
    Haladó
2009.02.11.
tag |
Sok sikert és nagyon figyelj oda a bontásra, én is itt csesztem el, a legelső bombettám nekem 50 mm - es volt, sajna épp egy kicsit bontott csak valszeg szétestek a csillagaim szóval sok szerencsét |
|
|

365 db. hozzászólás
125 pont
    Haladó
2008.09.27.
tag |
Igen, ebbe Master perklorátos stroncis csillagja fog menni, egyenlöre Master csillagjaira hagyatkozom, mivelhogy azokban többé-kevésbé gondolom meg lehet bízni...
Ja meg persze még szárad a vízüveg, szóval nemigazán lehet most belepakolni a csillagokat a bontóval...
És hogy olcsóbb csillagokat tegyek bele? ...Hát, én most arra tartom magam hogy minden vagy semmi, max. nemsikerül, ez még nem akkora kaliber hogy akkora lenne a veszteség ha véletlenül nem jönne össze valami...
//Ha hanghatást akarok elérni, inkább csinálok valami egyszerü flashbangot, itt most inkább arra törekszem hogy szépen bontson...tudom hogy sok embernek van avval gondja hogy nemakar felfelé is bontani a bombetta...hogy lehet azt elkerülni? |
|
|
304 db. hozzászólás
     Pirotechnikás
2008.10.20.
PM Tag |
Mi lesz a stronci mellé keverve? Master recije, vagy mást használsz?
Ha vízüveges papírral tekered be, az nem ad roszabb hangot bontáskor? Az törik, nem szakad sajnos. |
|
|
529 db. hozzászólás
128 pont
    Pirotechnikás
2008.11.29.
PM Tag |
Ha jó hanghatást akarsz,akkor tekerd be vízüveges papírral,aztán jó nagyot fog szólni a bontás.Már így csinálom a bombáimat és még egy okból: ami van itthon nekem papíralapú ragasztószalag nem annyira jó,és többször is előfordult,hogy szétesett a bomba a vetőtöltettől.Nagyobb kalibernél még több erő hat a bomba falára. Gondolom ez fajtánként változik(mármint a ragasztószalag),de a vízüveges papírral összefogott bomba nem esik szét,az tuti.
Hátránya,hogy fáradságosabb megcsinálni ugyebár.
Szerintem elsőre rakj bele olcsó csillagokat,mert ha nem lesz minden jó, ne vesszen oda. ;) De ahogy gondolod.
Egyébiránt nem célszerű 75-össel kezdeni szvsz. Na,mindegy kívánom,hogy sikerüljön. ;) Előzmény: #12049
|
|
|

365 db. hozzászólás
125 pont
    Haladó
2008.09.27.
tag |
Persze, nefélj, nemsokára majd folytatódik a sorozat de most már fáradt vagyok rá és a stroncium még csak nemsokára fog megjönni...és csak sima glitter csillagokat nemakarok bele...
Meg még nincsen kész a bp-m, a kilövés úgy egy hét múlva lesz várható... |
|
|
304 db. hozzászólás
     Pirotechnikás
2008.10.20.
PM Tag |
Nagyon pontosan és szorosan van illesztve a 2 cső. Megtévesztő kicsit.
Lehet neked szerencséd van, és 1 cső, bár nem hinném:) |
|
|

132 db. hozzászólás
131 pont
     Tud valamit
2008.10.07.
PM Tag |
Bevallom töredelmesen mikor olvastam üzenőfalon hogy "75mm-es készítéséről kép" kicsit többet vártam egy vízüveges héjnál és egy papírcsőnél. Félre ne érts, ideáig frankó, várjuk a folytatást! |
|
|

365 db. hozzászólás
125 pont
    Haladó
2008.09.27.
tag |
Igen, ezen a csövön fólia volt, egy helyi kis boltocskából kértem el...
De nekem nem úgy tünik mintha 2 csö lenne, pillanat, megvizsgálom alaposabban... |
|
|
304 db. hozzászólás
     Pirotechnikás
2008.10.20.
PM Tag |
Ismerős a cső:)
Vigyázz vele, mert a 2 cső simán ragasztó szalaggal van rögzítve. Tekerd le a ragasztót, és egyből leesik az a cső aminek szürke a színe.
Az én csövemben most szárad a gipsz. Hétvégén lesz 2 kilövés:) |
|
|

365 db. hozzászólás
125 pont
    Haladó
2008.09.27.
tag |
A bombetta fala most csupán 3 és 5 mm közt terjed, de megy még rá papíralapú ragasztó szóval remélhetöleg a folytás elegendö lesz...
Effektnek flashes glitter csillagokat szánok majd bele piros perklorátos csillagokkal együtt...szurkoljatok hogy minden gond nélkül menjen 
//ja, és abban a zöld flakonban az vízüveg... |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 6
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470945
Látogatók ma: 168
|