512 db. hozzászólás
136 pont
Pirotechnikás
2008.03.30.
PM Tag |
A torohoz a rizskem vagy a sellak a legjobb, a dextrin úgy hogy csinálsz belőle egy telített oldatot és 70% os alkesszal felhigítod. A toroba elég kevés csillagelegy kell, de ragasztó annál több. Én úgy szoktam csinálni, hogy a csillagelegyből kiveszek kb 1 kanálnyit abból lessz a toro, a kimért kötőanyagot meg elfelezem, a fele a toro ba a fele a csillagba. És úgy megy a csillag hogy kevés toro, annyi amennyi benedvesíti az összes csillag felületét, (Vagy az elején a magok felületét) aztán kevés száraz elegy. Ha sok szárazat raksz rá leragad az edény aljára, ha sok torot akkor összeragadnak a csillagok. Ezzel a módszerrel kézzel görgetve tökéletes gömb alakúak lesznek a csillagok, és betonkemények. Csak sajna PVC vel nemmegy, szóval a színes csillagokat nem jó így csinálni. (Hacsak nincs PVC porod vagy PVC oldószered) Előzmény: #13909
|
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
De én a ragasztást mondtam. Szal ha már kész a dextrinnel ragasztott csillag, akkor vízmentes helyen kell tárolni, mert ha vizes lesz, szétesik. Viszont a csillag összetétele már egy másik szempont viszont igazad van, a fémporos a csillag akkor nem a legjobb víz oldószerű ragasztóval ragasztani. Én azért csináltam dextrint mert színes csillagot szeretnék csinálni, arra meg tökéletes, jól ragaszt, színét nem befolyásolja és görgetéssel jól lehet vele dolgozni. Jobb lenne oldott PVC-vel ragasztani, de mindenképp görgetni akarok, és a TORO kikísérletezéséhez (állítólag nehéz eltalálni a jó állagot) nincs kedvem. |
|
|
321 db. hozzászólás
48 pont
Haladó
2009.02.25.
tag |
Hát egy flash csillagnál nem árt! Kül ezt a dextrint vízzel kell oldani nem? akk vízérzékeny csillagoknál nem jó! |
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Kösz Mordock! A vízállósággal én úgy vagyok hogy jól záródó edénybe kell tenni és kész. A bombettában meg úgysem éri víz... Nem értem miért olyan fontos az hogy vízálló legyen egy csillag. |
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Hát azt mondta hogy 375 fok kell neki. És az utolsó porkupachoz 3 óra volt írva. Az enyémet még sütöttem most már sokkal sötétebb mint a képen, kb másfél órát töltött egy melegszendvicssütőben. Aranybarna színének kell lenni, de ha már egyértelműen barna és igen erős szaga (égett szaga) jön az már nem jó! Ellenőrizd sokszor, ha csinálsz. |
|
|
321 db. hozzászólás
48 pont
Haladó
2009.02.25.
tag |
Nem vagyok jó angolból, és nem is láttam. Hány fokon sütötte, és menyi ideieg az utolsó, legsötétebb színű dextrint? |
|
|
905 db. hozzászólás
248 pont
Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Szívesen Constantine!
Én még nem csináltam Dextrint azért, mert kicsi a sütő kapacitása |
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Kösz mole98! Még sütöm egy kicsit mert a videón neki sárgább mint az az enyém. kíváncsi leszek rá hogy mennyire lesz jó mint ragasztóanyag. |
|
|
321 db. hozzászólás
48 pont
Haladó
2009.02.25.
tag |
Hogyan csináltad? Miből? |
|
|
|
>>Vegyészfórum