2 db. hozzászólás
Zöldfülű
2015.08.23.
tag |
Helló valaki le tudja írni hogy mi kell egy indítópulthoz? |
|
|

288 db. hozzászólás
57 pont
    Tud valamit
2008.12.17.
tag |
Értem, Úgy oldottam meg, hogy tettem fel rá 1számítógépből kiszedett hűtőbordát kontakt pasztával is be kentem, hogy jól át adja a hőt és a tranzisztort meg rajta hagytam a nyákon bennt a dobozba.
A doboz tetejét kivágtam, pont hogy ki férjen a hútő borda igy elég hatékony. Majd rá teszem ablaktörlő motoros gojósmalomra is, lehet, hogy akkor kell majd rá ventillátor. |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
üdv.!
Master kapcs.-rajza jó de nem hívja fel mindenre a figyelmet. Az a tranzisztor, a rá való bordával nekem olyan meleg volt hogy beleolvadt a műszerdobozba amire rászereltem. Úgy oldottam meg hogy egy műszerdobozba tettem az elektronika minden elemét, majd a tranzisztort kivezettem külön. A bordával együtt rácsavaroztam a fára, és tettem a közvetlen közelébe (majdnem hozzáér a bordához) egy 500 Ft-os 1,2 W-os hűtőventillátort. A hűtését csak így lehet olcsón megoldani.... Azért írtam le mert én sokat vesződtem vele, mire ezt így kitaláltam. Szóval ha így csinálod 100% hogy megoldottad a tranzisztor hűtését és ezzel az egész problémádat. És a kapcsolásban lévő 750 Ohm-os poti helyett célszerű 500 Ohm-os potit betenni, mert sokkal finomabban lehet vele szabályozni. Ja és az a kondenzátor teljesen felesleges oda, semmi értelme annak hogy az ott van. Vele megspórolhatsz néhány forintot |
|
|

288 db. hozzászólás
57 pont
    Tud valamit
2008.12.17.
tag |
Kösz! A hűtést úgy akarom meg oldani, hogy egy arra a tranzisztorra való bordát veszek, rányomom kontakt pasztával és mivel nem menne rá a doboz teteje, ezért pontosan kimérem és kivágom a tetejét és a bordák kívül lesznek, úgyhogy remélem jólesz. |
|
|

592 db. hozzászólás
217 pont
   Haladó
2009.08.16.
tag |
nagyon pro nekem tetszik szép munka!! |
|
|

29 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.10.01.
tag |
Korrekt munkának tűnik. Bár az a hűtőborda már ránézésre kicsi volt. Az nagyon sokat számít hogy zárt térbe van-e a borda. De lehet hogy egy plusz hűtőborda is megoldja problémát, mindenesetre azért ajánlanám, hogy legyen valami szellőzés a dobozon. |
|
|

288 db. hozzászólás
57 pont
    Tud valamit
2008.12.17.
tag |
Igen, malomhoz akarom meg csillag görgetőhöz. Mág ki is próbálltam, jól működik bírja a cucc csak kell a tranzisztorra vennem (TO-3) tokozásra hűtőbrodát, mert azér eléggé melegszik. |
|
|

741 db. hozzászólás
238 pont
 Piromán
2009.05.17.
tag |
jól néz ki fedövel.de igazából ezt mire is fogod használni??gondolom a malmodhoz. |
|
|

288 db. hozzászólás
57 pont
    Tud valamit
2008.12.17.
tag |
Végre elkészült a fordulatszám szabályzóm, Master kapcsolási rajza alapján, NYÁK lemezre raktam a cuccokat, a ledet meg a potmétert ki vezettem a dobozból és tettem rá egy kapcsolót is. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 107
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493869
Látogatók ma: 2085
|