288 db. hozzászólás
57 pont
Tud valamit
2008.12.17.
tag |
Ezzel a fordulatszám szabályzóval is az lehet a gond, hogyha a poti el van tekerve teljesen a + felé, akkor kb. direktbe megy áram a bázisra, és a hamisított tranzisztor eseténél (mint nálam) azonnal zárlatos lesz.
Ma néztem, van 1 saját készítésű labortápom, 2 darab 3055 ös van benne párhuzamosan, és az egyik meghalt, dióda vizsgálóval a B és C közt átenged...
Most, hogy néztem constantine PWM kapcsolását, lehet megcsinálom. Egyébként a FET drága
Veréb: felvehetsz MSN-en, segítek neked a Rutinos szabályzójában megcsinálni. Tamas88[kukac]freemail[pont]hu |
|
|
840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
ruti az a gáz, hogy lehet én már ezt se tudnám összerakni... Amúgy 220 voltos asszinkron mocira tud valaki fordulatszám szabályzót csinálni? |
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Rutinos szerintem nincs itt centeren aki annyit szívott már volna az életében a malom motorvezérlő elektronikával mint én. Ez a kapcsolás gazdaságtalan, ráadásul ahogy mondtad a 2n3055-nek nagy hűtőborda + ventillátor, és vastag vezetékek kellenek. Nem tudom mennyire vagy jártas az elektronikában de ha van időd és kedved próbáld ki a PWM szabályzást. 0 melegedés, nem kell drága ventillátorokat, bordákat venni. Itt egy egyszerű PWM szabályzás,csak az 1 db FET kevés, helyette 2-t kell kötni párhuzamosan! PWM
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 3
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605136
Látogatók ma: 25
|