252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Azért a csillagelegyekhez való cuccokat nagyon jó kávédarálózni.
bárium-, stroncium, vagy akár a kálium nitrátot.
Aki klorátból építkezik, annak sem árt, de tényleg jó, ilyenkor, ha tiszta a daráló kivül belül.
Leginkább az oxiszereket kell porítani, nem is kell nagyon púderré.
Egy malomban azért nyűgös dolog 2-300 gramm oxiszert malmozni, aztán jól kimosni szárítani...
Szükség van a KV darálóra, annak ellenére hogy egy nagyon vacak dolog erre a célra, mind átereszt, vagy megeszik az porok...
|
|
|
462 db. hozzászólás
43 pont
Labortöltelék
2006.09.14.
tag |
Le kell szokni a kv darálóról, az én malmom viszi a centis fenyőszén darabkákat is a maga 3cm átmérőjű óngolyóival:) de ha a tied nem akkor megtöltesz szénnel egy kis textilzsákot és gumikalapáccsal meg kalapálod,no az már mehet a malomba. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Ha szenet akarsz darálni, akkor adok én is egy tanácsot.
Én úgy csinálom ,hogy kiviszek az udvarra egy asztalt és arra ráfogatom a húsdarálót. Egy-két vödör szénnel pár perc alatt végzek, majd mehet hozzá a kno3, kén. Ezt a darabos cuccot átdarálom mákdarálón ,amivel már használható bp-t kapok. Ezt a finom port lehet továbbmalmozni. Ez az eljárás lecsökkenti a malmozás időhosszát. Arra kell figyelni ,hogy az alkotóelemek szárazak legyenek, mert, ha nem akkor könnyedék eltömődhet a mákdarálóban. És ez megnehezíti a darálást ,illetve nehezebben is lehet tekerni a kart. |
|
|
106 db. hozzászólás
88 pont
Tud valamit
2012.02.26.
tag |
fúú, hát köszönöm a tanácsokat.
Szerintem az lesz, hogy amíg nem szerzek egy régi kávédarálót, addig kalapálok. |
|
|
398 db. hozzászólás
307 pont
Tud valamit
2009.12.24.
moderátor |
És egy talán egyszerűbb és gyorsabb megoldás a húsdarálónál,ha fogsz egy régi farmernacit egyik szárát levágod a kellő méretűre az alját összevarrod bele a szén száját bekötöd és egy nagy kalapáccsal jó alaposan szétvered :D egy szitán áttolod nehogy maradjon pár nagyobb darab amivel esetleg nem bánna el a malom. A leszitált por mehet is a malomba :) |
|
|
106 db. hozzászólás
88 pont
Tud valamit
2012.02.26.
tag |
Szabix, azt pont ismerem:)
Csak az a baj vele, hogy a centis darabokat nem "darálja" jól. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Sajnos nem. Havernak már ,vagy 10-20 éve szerintem tuti ,hogy megvan . Nem mai darab. Fém színű a test és egy sárgássas műanyag kupak van rajta. Semmi típus, vagy márkajelzés nincs rajta, így nem tudom megmondani ,hogy milyen gyártmányú lehet. |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Én tudok :) Ballmill a márkája. Keress rá youtubeon. :) |
|
|
106 db. hozzászólás
88 pont
Tud valamit
2012.02.26.
tag |
Hát pedig ezt kb 8 hónapja vettem zsír újan. Megnézem, hogy a garancia szól még rá, mert direkt jobb minőségűt akartam, hogy az ehhez hasonló gondoktól megkíméljem magam. Persze mielőtt visszaviszem kipucolom a cénport belőle :)
Fly, tudsz egy márkát vagy egy tipust mondani? |
|
|
11 db. hozzászólás
Zöldfülű
2011.02.15.
tag |
A daráló & a motortér közti szigetelés (ha van) fontos.. Pl. az enyémet sürűn kell takarítani, mivel viszonylag sok por jut átt. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Ez se tűnik régi kw darálónak. Haverrel ,amit használunk az se mai darab. Elég intenzív használatnak van kitéve. Időközönként szétszedtük ,de por lerakódást nem találtunk a motortérben. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a régi kw darálók véleményem szerint jobbak ,mint a maiak. Régiknél ez a veszély szerintem kevésbé fordulhat elő, mint a mai daraboknál. |
|
|
106 db. hozzászólás
88 pont
Tud valamit
2012.02.26.
tag |
Ma majdnem történt egy "kis" baleset...
Éppen daráltam a fenyő szenet a BP-hez és egyszer csak egy kis fényt láttam az oldaláb amit égett műanyagszag kísért, szétkaptam és egy maroknyi szénpor meg fene tudja mi volt benne. Hál' istennek, nem történt komolyabb baj. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605117
Látogatók ma: 6
|