A másodperc ajánlata: Smokehouse füstbomba (zöld) 3839 Ft

Pyrocenter fórum
Bejelentkezés Regisztráció
Regisztrált tagok száma: 4345 Topicok száma: 148 Hozzászólások száma: 91403

Fórumozás előtt mindenképpen olvasd el a Tűzijáték Kisszótárat, a Tűzijáték GYIK-et, a Gy.I.K.-t és az Oldalszabályzatot!
Használd a keresőt!

Ki hol lakik? Összes topic     

Közösség >> Pyroblogok - Központi szerver nélküli közösségi pirotechnikai oldalak
Vissza a témakörökhöz

[1]

ennyi volt #5278) 2019.04.06. 12:21:24
7 db. hozzászólás
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Zöldfülű
   2017.05.03.    
tag

<<
Deérdekes. Az elözö pyroblogodat pont akkor irtad mikor elvittek engem a tekkesek.... 2017.05.03.án.... És elég érdekes témárol.
>>A darkwebes szerverhez csak TOR-on keresztül lehetett kapcsolódni. Nem készülhetett log senkiről! Azt sem lehetett megállapítani hogy ki használja a szervert. Dani22 tag még csak nem is volt rajta. Még csak meg sem említette ott senki. Felvolt rakva egy tűzfal hogy véletlen se kerülhesse ki a TOR rendszerét. 6db Tor szerveren ment át az illető mire elérte az oldalt. E-mail címeket nem is lehetett rajta még csak regisztrálni sem! Nem volt kliens ami kezelje. Külsős személyes elérhetőségek sem voltak egyáltalán a rendszerben soha tárolva. Ha érdeklődtek is az eset után, azt piromán körökben csak vakon tehették! Voltak egyáltalán nem pirománokról személyes dolgok, mint önéletrajz. Házszám, utca, telefonszám, rajta volt fényképpel. Meddig tartott volna oda kimenni egy házkutatásival? Ezen kívül sehova nem jutottak. Az előfizetőig sem ahol a szerver futott! Mégse történt ilyesmi.

Részletesen lehetett dokumentálni mikor, mivel próbálkoznak. Szándékunkban is ált már a legelején, hogy a kapott eredményeket közzétesszük. Kicseszésből olyan helyeken is, ahol keménygalléros gengszterek is olvassák a témát.;-) Fél hónapig nem tudtak vele mit kezdeni. Ha láttátok volna milyen erővel, kétségbeesetten próbálkoznak. Én meg élvezettel mondtam magamban. Na most mi lesz a megfigyelősdivel? A fagyi kezd visszanyalni a kis pirósok csesztetéséért. Jöttek olyan poénok is hogy körbe nézhetik, eddig kivel hogy csesztek ki. De még akkor se jutnak sehova. A neten se volt olyan piromán hogy Onion Pyro. Valaki itt a centeren linkelte az oldalt. 5 perc a szerver napló, és a hozzászólás időpontja alapján nem telhetett el, mire körbejárták olyan BOT-al az oldalt lapról, lapra mint a GOOGLE. Előtte meg síri csend. Bizonyos dolgokat megállás nélkül szkenneltek az oldalon belül. Ilyen volt a tagok adatlapja. Hogy ki hol jár az oldalon. És milyen parancsokat indít el, részletesen lehetett látni. Szimpla kulcsszó kereséssel a hatalmas logból semeddig nem tartott leszűrni ami érdekelt. Külső híddakkal el lehetett érni a nyílt webről is. Ez olyan híd volt ami onion címeket alakít clearnetes címmé. Ezek minden onion címmel működnek! Így a GOOGLE is indexelte! Aki azon keresztül jött, azt is láttuk milyen kulcsszóval talált meg minket. Igaz nem tett különbséget a többi felhasználótól.

Gyerekek a kis laptopomon futtatott fórumot úgy indexelte a Google mint bármilyen más weboldalt! Valami új változás kezdete volt amikor el lett indítva, ami elindított egy azóta hatalmas változást a Magyar pyro trén, azt nem lehetett leírni!:pyro: Ha már darkweb, volt rajta külön INGYENES piactér is, ahol kezdetben tényleg nem érdekelt ki mit ad el. A kádban sikálva magam mondtam, ha már darkweb fórum akkor legyen hozzá ez is. Skacok, azt még le lehetett lőni a szerver kiiktatásával. De ezek a mai csibészek. Most már központi szerver sincs! Hogy lesznek így befenyítve a mostani gyufáspistikék?:crazy: Képzeljétek el akik most tolják az ipart, milyen lehet meglátni egy saját youtubeot, fórumot, fájlmegosztót, amit nem kontrollálnak. Mintha te lennél Mark Zuckerberg.:-D És amit elkezdtél az tudod hogy hatással lesz az egész Magyar Homemade Pyróra. Én már bele ízleltem, édesebb mint a lépesméz!:angel:

<<
Ha lenyomná a nagy zsongás az üzenőfalról, amit írtam... Egy aktív netes fórum mindenképp szép dolog, az egyedüli kérdés az, hogy van-e, aki használná még? Aktív, tevékeny tagként.
>>De a viccet félretéve, azt látom a közösség tud lassan alkalmazkodni a jelenlegi szélsőséges körülményekhez is. A leg fontosabb egy nagyon erős biztonsági alap márt megvan. Akik passzívan tájékozódni akarnak, meg van már nekik teremtve egy jobb, biztonságosabb lehetőség alapjai. Belőlük sok van, 20-30 ember folyamatosan,a leg jelentéktelenebb pirós oldalon is nem kevés, ők meg biztosítják a hátteret a kis létszámú aktív embereknek. Ha hébe, hóba pár ember lesz akik aktívan is részt akarnak venni a dologban. Nekik is megvan teremtve már hosszútávra egy jobb alap. Ez már senkinek nem kerül külön pénzbe. Főleg a kezdőknek fontos akik óvatlanok. Nincs megszabva hogy mekkora igény kell hogy legyen rá hogy működjön. Aki evvel foglalkozik tud hova menni bármi kikötés nélkül. A pyrocenter, pyroprojektek egyszer le fog állni. Mi ez ellen nem tudunk mit tenni. De mégis már van valahol valami, ami a mi kezünkben van. És nem mások kénye kedvéhez kell alkalmazkodni, meg szakmai téren befogni a szánkat.

Pyroprojektek #5277) 2019.04.05. 23:31:07
Pyroprojektek avatarja
7 db. hozzászólás
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Zöldfülű
   2017.12.05.    
tag
Nálam mint a pyroprojektek adminja szerencsére eddig még soha nem kopogtattak.Pedig már lassan 2 éve futunk!Fizetős szervert márpedig anoniman nem lehet fentartani! Viszont figyelnek! Ha nagyon akarnák már megtelhették volna! Halottam én is ilyesmikről hogy régi tagokat lekapcsoltak, de pontos részleteket nem ismerek.Ha tud valaki valamit, akkor hasznos lenne mindenkinek ha megosztaná.Azokat a burkolt jelzéseket én is megkaptam hogy ez bizonyos hatósági köröknek nem tetszik.Énhozzám mint fórum adminisztrátorhoz képest meg kishalak vagytok.Nem tudok arról sem hogy más nagy arcokat cseszegettek volna valaha is Magyar körökben, fizetett Magyar szerveren sem.

Azt hiszitek a Magyar pyro haldoklik.Meg hogy ez a migráns helyzetnek köszönhető.De ez csak egy töredéke az okoknak.Valójában az egész nemzetközi pyro haldoklik.Ugyan ez a helyzet az APC Fórumon,Holland fórumon, az Orosz fórumon.A régen dübörgő YouTubeon, már negyede piro tartalom sincs fent! Egy ilyen szerver fenntartása mint ami nekünk van 4.000Ft/hó.Én elmondtam régebben, aki nekem elküld egy piro oldalt azt közzé teszem, pénzembe nekem már nem kerül.És letölthető formában is elérhetővé teszem.A YouTube mint a világ legnagyobb platformja kialakulhatott egy profi közösség.A többi videómegosztón pyro terén elvétve találni dolgokat! Az APC fórum és a Hollandok ugyan azt a fórum szoftvert használják mint mi.Mégsem tudsz rajtuk szabadon szerkeszthetően közzétenni tartalmat.Pedig megtehetnék, de nem akarják.A tartalom feltőltése is korlátozott.Szóval nincs rá lehetőség! Akkor hogy legyen rajtuk erős közösség akik tanítanak? Ide a béna angolunkkal, sok reklámmal meg miért jönnének. Ha a közzé tevők nem kontrollálhatják a tartalmat, hogy legyen belőle valami.Ott van még hogy ez egy nehéz hobbi.És hogy minden lényeges megtalálható a neten.Ahogy ti is mondtátok akik nagyon profin közzé tesznek ők a homemade pyro alapjai! Ezek a tartalmak meg a YouTubeon, fizetős és ingyenes szervereken, blogszolgáltatásokon futnak kivétel nélkül! Magánemberek és cégek futtatják saját kontóra. A kis ingyenes szolgáltatásokkal meg mind baj van! Ma van, holnap márt nincs.Kifejezetten erős alkotó, tisztán pirotechnikai közösség nincs.

Saját tapasztalat! Kissé megdöbbentő lehet egyeseknek, amit most mondok. De mint adminként mondom, aki olyan dolgokra lát rá amire ti nem!

Ezeket a fizetős megosztott tárhelyű szervereket úgy találták ki hogy nem a kis ember bukszájához van igazítva.Ne vegyétek be hogy kisebb oldalakkal reklámokkal lehet pénzt keresni!Ha felállítanátok rajta több minőségi oldalt,de nincs naponta több mint ezer látogatója.És nem másból fizeted esélyed sincs kitermelni egy jobb szerver költségeit.Egy kis oldal esetén meg megkockáztatom ha 10 év alatt összeszedsz 2000ft ot akkor nagy vagy.Ha nem egy nagyon kiemelkedően látogatott népszerű oldal tulajdonosa vagy, esélyed sincs egy normálisabb fizetős szerver kötségeit állni.Nem csak nálatok, és nálunk vannak beépített emberek, hanem minden nagy oldalon.Ott vannak a politika emberei, cégek emberei, és más beépülő érdeket.Ezek az oldalak tele vannak olyan beépült kommentelőkkel, +a Stáb, akik mindenkit kicsinálnak akik nem az ő nézetüket vallja.Leg gyakoribb módja hogy a beépülő kommentelők kikészítik az embert.De ott van a gyakorikérdések oldalon a %-os értékelő.Szofveresen talán 2005 előtt lehetett korszerű.Miért kéri a Google szerintetek annyira erőszakosan a telefont? Semmi más,ellenőrzés,népkontroll.Ha nem vagy az ízlésüknek megfelelően politikailag korrekt tartalmad törlik, kikészítenek vagy még rosszabb.Vannak ugyan kis kapacitású nagyon olcsó pl 10gb-os szerverek, de ott ugyan ez a helyzet.Az igazi nagy oldalak nem a szerencsének köszönhetően nőttek ki magukat.Külsőleg futtaták őket! Nagy szerver parkokban futnak komoly gépen, és az egész úgy van megcsinálva hogy olcsón non stop futtatás nélkül véletlen se tudj saját oldalt beüzemelni. Nálunk: TOR-on keresztül egyre nehezebb elérni az oldalt.Eddig még csak néha kidobott egy két üzenetet hogy az IP cím blokkolva van.Most már probálkoznia kell több IP címmen.És ezeket nem én állítottam be! Kisebb sávszél volt amikor kezdtük. Kiderült hogy 0,5 órán belül kell feltölteni a tartalmat PHP-n keresztül.60Kilibájtos feltöltési sebességgel 500Kb os fájl állandóan FAILED! Meg kellett szabadulni egy reklámszolgáltatótol is vírusos a reklámja. A többitől sem vagyok elragadtatva.Fele regisztráció arról szólt hogy a hatóság a kis kommentelőit beépítse.Én ezt nektek tanúsítom hogy itt a pyrocenteren az ment, aki jobban ért hozzá, és segíteni akar elhallgattassák beépített kommentelők.

Mit látnak rólatok a webhely tulajdonosok?

Én azt mondom nektek egy TOR bőségesen elég védelmet nyújt.Onnantól hogy megnyittok egy oldalt naplózásra kerül! Lehet szűrni azt is ha az user megnyom xy gombot az külön naplózásra kerüljön.Ha kommenteltek az IP címetek a végtelenségik ottmarad a kommentnél.A fórum szoftverek minden vackot tartósan rögzítenek.Nálunk a fórum szoftvernél minden usernél a szerver IP címét rögzíti nézi.Mi senkit nem tudunk hatósági kérésre épp ezért kiadni.Az szerver naplói naponta törlődnek.Az egész rendszer agyon manipulálható.A fórum szoftverben és az MSQL adatbázisba lévő adatokat úgy szerkesztem ahogy akarom.Nincs olyan dolog benne ami nem manipulálható.De ahogy ti is beszéltetek róla a ti szolgáltatótoknál és a szerver gerinchálózatánál minden megfigyelhető.Azon belül szűrhető ha ez, és ez a parancs, vagy esemény tőrténik az külön figyelmet kapjon.Aki hozzáfér a szerverhez az mindenhez hozzáfér.Az E-mail szolgáltató az nagyon veszélyes.Yahoo,Google meg ami telefont kér felejtsétek el! És véletlen se saját eredi E-mail fiókot használjatok.Egy piti szolgáltatót kell keresni ami TOR-ral jól működik.És oda TOR nélkül soha nem szabad belépni.Innentől márt titeket kell hogy burkoltan felkeressenek.És általában semmit nem tudnak evvel kezdeni! Kivéve ha elkezdtek konkrét személyes adatokat megadni magatokról.Ezért próbálják beijeszteni az evvel foglalkozókat, beépülni.Vagy ha látják rajtatok hogy értetek hozzá, felvenni veletek a kapcsolatot.Mert ha az a két egyszerű dolog együtt megvan, akkor jönnek a kétségbeesett próbálkozások a hatóság részéről.Ha nem nagy piro szolgáltatásokat futtatok, ahol személyes adatokat kellet megadni.Fényképes személyivel,akkor felesleges a neten történő piro végett aggódni.Én amikről tudok mind terepen, és ismeretségből lett a baj.Nem tudok egy olyan esetről sem hogy itthon, vagy kölföldön valaha is valakit, közzétett piro tartalomért meghurcoltak.De nagyon sok olyat hogy megfigyeltek.

ennyi volt #5276) 2019.04.05. 14:44:46
7 db. hozzászólás
GyengeElmegyJóHasznosRemek
Zöldfülű
   2017.05.03.    
tag
Itt nem lett az első darknetes dologból semmi balhé utólag. Viszont én rálátok a kulisszákra bizonyos mértékig. Tökéletes biztonság, és tökéletes rendszer az nincs! A ZeroNetes program az hatalmas erőlelépés biztonság, és tartalom megörzés, privát kommunikáció terén. Elsősorban a még meglevő, vagy megmenthető minőségi tartalmakat kell megőrizni. Ez tud csak egy bizonyos közösséget kialakítani. Amiket én hallok ez egy másodállásnak megfelelő, folyamatos háttérmunka. A nyílt internettel, ahol minden megtalálható nem lehet felvenni a versenyt. Az irányítás az most ahogy énmagam látom, itthoni körökben, jó kezekben van mindenütt! Ez a szakértelemben, hozzáálásban látható. Facebook, YouTube, E-mail szolgáltatások, Fórumok, szerver-kliens kapcsolatok, sorolhatnám komoly problémák vannak. Nem számít az hogy nem vesztek rész ilyen közösségekben. Megnyittok ilyen tartalmú oldalakat, és ilyen témában keresgéltek a keresőben. Ez a nagy probléma amire igazi gyógyír nincs. Ezeket meg ki lehet szűrni a nagy tömegből! Mindent meg VPN és TOR on nem lehet átküldeni. Az hogy mi megosztunk dolgokat, megfelelő felvilágosítással, kommunikációval, biztonságosnak nevezhető! Ezek a hatóságoknak a leg nehezebben felderíthető dolgok, hozzáértő kezekben!

Visszatérve a régi sztorira az nem lett folytatva. Adnék egy nagy pontot viszont a szándékos hátsó kapukról beszélő embereknek. Olyan súlyos biztonsági hibák összeségét találtuk magában a fórum motorjában, és az egyszerűbb web szerver, MSQL, PHP kombinációkban hogy nem lett volna értelme folytatni. Mi azt láttuk hogy ezeket szándékosan így csinálták meg! Akár mekkora profi vagy is ezeket már nem lehet javítani! Akik a szervert feltörték ezeket a hibákat túl jól ismerték. Minden olyan rafináltan van megoldva hogy rá lehessen fogni, ha balhé törne ki belőle hogy biztonsági hiba, vagy a felhasználó hibája. Ezeket a dolgokat mi nyilvánosságra hoztuk bizonyos mértékig. A szoftver kibocsájtók felöl, és sok szakmai fórumon TOR, Apache, Stackexchange megpróbáltak elhallgattatni bennünket, és hárítani. Kiváncsiak voltunk közöltünk bizonyos hibát a fórum motorjának gyártójával. A mai napig csak látszat javítás történt! A szerver feltörése én magam láttam a logokat SQL injektálással történhetett. Én szerintem ki listázták vele a fájlokat. Ott volt köztük a PHP Admin jelszava. Azon keresztül meg lehetett telepíteni a C99 webshelt. Localhostról a Xampp túl sokat enged! Egy rendszer meg attól még hogy vannak mindenütt biztonsági rések, alapból vagy biztonságos, vagy nem!

Ha valakiket elkaptak, lecsaptak rályuk, ha lehet hozzák nyilvánosságra akár anonim módon is! Sokat fejlődött a tagok felvilágosítása, anonimitás, biztonság a Magyar pyro közösségben, példátlan módon!:exclaim:

dani22 #5274) 2019.04.05. 11:15:06
dani22 avatarja
830 db. hozzászólás
410 pont
GyengeElmegyJóHasznos
Pirotechnikás
   2008.12.30.    
moderátor
Deérdekes. Az elözö pyroblogodat pont akkor irtad mikor elvittek engem a tekkesek.... 2017.05.03.án.... És elég érdekes témárol.

Nevemmad1.1 #5273) 2019.04.04. 18:56:51
Nevemmad1.1 avatarja
6 db. hozzászólás
Zöldfülű
   2018.02.20.    
tag
Ha lenyomná a nagy zsongás az üzenőfalról, amit írtam... Egy aktív netes fórum mindenképp szép dolog, az egyedüli kérdés az, hogy van-e, aki használná még? Aktív, tevékeny tagként.

Az, hogy még a "gyufásrakesz / konyhasóbólLehet-EKáliumNitrátotCsinálni?" kaliberű tagok is kihaltak, eléggé afelé mutat, hogy nincs nagy élet magyar pyro terén...

[1]
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Üzenőfal
Piedone 13-a 22:42 test

rocketdog 01-e 17:16 Sziasztok!

St3v3 01-e 15:13 Üdv, videó feltöltés már nem működik?

r8r 27-e 23:27 Sziasztok

rutinos 26-a 22:16 Üdv urak

marci33 06-a 09:36 A kálium perklorát tiszta vizes keverékként mindenkinek elérhető magánemberként. Lejjebb az üzenőfalon akit érdekel. Tiszta vízzel van keverve így magánembernek is kiadható.

ennyi volt 02-a 15:36 Elküldtem 3x is a nevem megjelenik de a komment nem.

ennyi volt 02-a 15:33 Blogok topikba nem jelenik meg a komment.

Piedone 06-a 14:34 Hosszú üzemszünet után visszatértünk! Elnézést kérek a műszaki hibáért.

mx5 kevin 05-e 14:13 Master oldala még mindig él a ZeroNet hálózaton: https://zerolink.ml/1CpAXQVfedrNVKSLJMKEtrWNvU8KMXJzAt/

mx5 kevin 05-e 14:11 Egy kis izelitő a jövőből: https://zerolink.ml/13WfLQv2nWXYBNUEL3PkWwGUe3H7qkTF5Y/

marci33 27-e 19:17 https://pyrohub.eu/ Akinek kell KCLO4 kérdezzétek meg privátban. Írta hogy állítólag van neki akit érdekel.

malom 03-a 20:46 Köszönöm szépen a válaszod! Már rég nem tevekenykedtem, de úgy fest újra neki látok. Anyagokat elkezdtem beszerezni hozzá. Viscot hol tudnék szerezni? Amit talaltam az összes külföldi oldal sajnos

mx5 kevin 01-e 22:13 Megszünt nem foglalkozik már vele pár éve.A blogomból letöltheted a teljes tartalmat.Pár éve Pyroprojektek vette át az oldalát és az is megszünt.

malom 01-e 19:25 Sziasztok, videók miért nem érthetőek el? Valamint pyromaster oldalával mi lehet? Recepteket amik ott voltak hol találhatom meg? Ui: BUÉK

Utolsó 150
Az üzenőfalhoz jelentkezz be!

Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0

Pyroblogba írtak:
marci33 (2020.12.13. 17:38:11)
Nevemmad1.1 (2019.10.11. 08:32:42)
ennyi volt (2019.04.04. 10:55:27)
Nevemmad1.1 (2018.11.11. 19:28:52)
Pyroprojektek (2017.12.05. 17:23:11)

Pontos kifejezésre
Szótöredékre is

Látogatók: 3580478
Látogatók ma: 21


logo Pyrocenter Pyrocenter Kiülő  Impresszum   Kapcsolat   Gy.I.K.   Oldalszabályzat   Saját statisztika   Minden jog fenntartva!
Oldal generálásának ideje:
0.16198 mp.