642 db. hozzászólás
330 pont
     Pirotechnikás
2010.01.02.
moderátor |
KClO3-Vörös Foszfor |
|
|
77 db. hozzászólás
14 pont
   Hobbista
2011.11.18.
tag |
miből van? egy épként gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Bocsánat a flesleges hszért, de ehhez nincs más hozzászólni valóm mint hogy:
    gratulálok. Ezen szétröhögtem a fejem a gép előtt. |
|
|

155 db. hozzászólás
83 pont
    Haladó
2010.06.26.
tag |
Volt egy másik teszt, akkor egy mécses fölé raktam egy kiskanálba kb 0,3-0,4g-ot , a kanalat pedig leraktam, mellé egy kis deszkára, hogy ne kelljen olyan közelről nézni. Hát a kanál belecsapodott a viaszba az meg szétterült |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Ja, mondjuk, kicsit visszapattant volna a kalapács ennyi tiszta amstrongtől
Próbáld meg egyszer valami sima, fém felületen ráütni, úgy nagyobbat szól. Ez a gyufás dolog akár folytás nélkül is fel tud robbanni, csak fel kell melegíteni, amit úgy tudsz elérni, hogy egy 75 -ös izzóra szórsz egy nagyon kis kupac cuccost, és bekapcsolod a lámpát. De tényleg nagyon keveset tegyél rá, én egy késhegynyinél többet nem mertem még rátenni, nehogy felrobbanjon a villanykörte. Ezzel a módszerrel tényleg nagyot szól, de hogyha nagyobb mennyiséget akarsz egyszerre felrobbantani így, akkor egy befőttes üveg tetején melegítsd egy gyufával, és attól is tuti besípol majd a füled! |
|
|

155 db. hozzászólás
83 pont
    Haladó
2010.06.26.
tag |
Sas, ha ez tiszta anyagokból készült volna, akkor biztos nem csaptam volna rá 0,5g-ra csak így .
Elképesztő hangja volt neki. A másik, pont egy jó kis fal elött csináltam, így még hangosabb lett. |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Ez akkor most tiszta anyagokból készült, vagy a gyufa oldalából, és fejéből lekapirgált dolgokból? Mert ha a második, akkor, nekem már 0,2-0,3g -tól is besípolt a fülem, főleg fojtva, nem ráütve
Itt az én videóm is
Ha pedig az első, akkor honnan szereztél hozzá foszfot, és ha nagyon tiszták az anyagok, akkor elég lett volna egy kanállal is ráütni. |
|
|

905 db. hozzászólás
248 pont
    Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Legközelebb vegyél fel munkavédelmi fülvédőt (vagy mi a fene az).Jól jön ha valami hangos dolgot tesztelsz.
Am honnan szereztél vörös foszfort? |
|
|

741 db. hozzászólás
238 pont
 Piromán
2009.05.17.
tag |
hát ecsém ennek volt hangja.na ebből csinálsz egy 50-100g-ot aztán bele egy dobozba.jól lefolytod meg minden aztán had szóljon!!!
nem ám.de végü is meglehetne csinálni csak elektromosan kéne indítani jó messzíről.amugy meg elég lenne 5 gramm is szerintem. |
|
|

592 db. hozzászólás
217 pont
   Haladó
2009.08.16.
tag |
hát igen ez a következménye de azért sajna vigyázzni kell ezekkel az ütés érzékeny porokkal mint tárolással. de azért jó kis hangja volt. |
|
|

155 db. hozzászólás
83 pont
    Haladó
2010.06.26.
tag |
Ezután a teszt útán 2óráig sípolt a fülem, és néhány másodpercre elment a hallásom... |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 7
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470679
Látogatók ma: 299
|