840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
fesz szabályzóhoz írom, hogy kb 2 napja találtam egy hangulatvilágítás elektronikát a kamrában, mondom bazee, ez jó lesz nekem malommba, és voilá, rákötöttem, tökéletesen működik. Tény hogy így csak 220 V os motorokhoz használható, de nekem tökéletesen bevált. |
|
|
288 db. hozzászólás
57 pont
Tud valamit
2008.12.17.
tag |
Milyen kapcsolásból csináltad a fordulatszám szabályzót?
Én master kapcs. rajzát már megcsináltam de nem igazán jó.
Egyik baj az, hogy nem lehet eredeti 2n3055-ös tranzisztort beszerezni, mert a sz@ros kínaiak azt szeretik hamisítani. Kis használat után kollektor-emitter zárlatos lesz -.- .
Lightelement, amit mutattál kapcsolást HE-n az jónak tűnik, de nem drága az a stab. IC?
Szerintem elég lenne egy kis BD tranzisztort potival vezérelni. |
|
|
552 db. hozzászólás
87 pont
Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
Levi honnét szeded hogy az ólomgolyó szar ?
Nagyon sokan azt használták sokáig, egyedüli hátránya hogy belekopik az őrlendő cuccba, de ne hidd azt hogy ez olyan hogy 1 óra alatt 50 gramm ólom lesz a BP-dbe ! Hosszú, sok órás használat után észre lehet venni hogy egy kicsit megkopott de annyira nem vészes...
És a réz őrlőtest pedig nem golyó , hanem Ladis & szabix által kifejlesztett , réz csőbe öntött ólom . PyroMaster oldalán is fent van .
Nekem már több mint 50 van , most vettem még rézcsöveket , és úgy számoltam minden nap csinálok 15-20-at és kész is van 150 , 1 hét múlva. (csak a rézcső kicsit drága én 1m-t 5 eurórét vettem , 150 drb őrlőtesthez pedig 3m kell, így már 15 eurót elköltettem rá )
Egy tanács : sósavval csináljátok , abba csak 1-2mp-re beáztatjátok a rézcsövet és máris fém tiszta lesz , én reszelgettem előtte sokat , hát az nagyon fárasztó és hosszadalmas munka volt... Előzmény: #10380
|
|
|
39 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.07.24.
tag |
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/szamitogep_tunningolas_i_-_pc_ventillator_szabalyzo.html tessék itt a kapcsolás dtigersas ne hidd el pedig megmondja mindenki hogy ez könnyű !! ugye ?
|
|
|
39 db. hozzászólás
Zöldfülű
2010.07.24.
tag |
pyrolevi én tudok össze rakni ojan szabályzót 12V 1A es áram ellátással mivel az igazzi hobbim elektronika :D és azzal 12V-rol az áramot le lehet vinni 3V-ra jah és ugyan igy potméterrel !! |
|
|
905 db. hozzászólás
248 pont
Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
A dob nem csörög mivel gumival van bevonva.Az őrlőtestek pedig ólomgolyók.Kissebb golyót? Igy sokkal jobban lehet vele haladni. |
|
|
741 db. hozzászólás
238 pont
Piromán
2009.05.17.
tag |
Nekem is teccik,szép munka.
Mondjuk én egy olyan szabályzót nem tudnék beszerelni sem se be szerezni sem
Amugy mmonster az ólom golyót nem kéne ajánlani mert az a lehető legsz@rabb!!!A réz viszont jó(de ki látott már réz golyót igaz?)
Egyébként szerintem jó az a dob.Jah kisseb és több golyót használj hozzá. |
|
|
552 db. hozzászólás
87 pont
Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
Nah ez egész jó , szépen meg van csinálva, a kapcsoló is a fordulat szabályozó is .
Egyedül a dob nem tetszik , mivel festékesdoboz bizonyára te is észrevetted hogy rohadtul csörög... és az őrlőtestek ? Acél golyók ?
Bárhogy is van ,szerezz egy műanyag dobot, ólom golyókat vagy rézőrlőtesteket . |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605112
Látogatók ma: 1
|