279 db. hozzászólás
20 pont
  Piromán
2009.12.27.
tag |
Azt tudom mondani hogy hogy jobb lett mint vártam. És tényleg minden számít hogy zárod le, milyen a villanóporod minősége jól kitölti e a hengert,milyen a falvastagság,sokat számítanak. Sima lisztlőporral is tök hangos de nem mérhető a perkloráttal. Hát nagyon sok utánajárás kísérletezés után születtek meg és mindenkinek csak ajánlani tudom. De ami a leg fontosabb minél jobb legyen a fojtás és a villanópor minősége és ez jól töltse ki a hengert nagyon sokat számít. A papírhengert úgy szedi szét hogy abból még körömnyi cafatokat is nehéz találni a két gipsz végből maradt valami kis jócskán lekopasztott csutka és elég nagy légnyomást generálnak. Lakott területtől messze használandó mert nagyon intenzív élénk hangja van jól vidd el nehogy valaki is hallja. Az alupor alufóliából van ez ugyan abból a villanó porból van mint a villanóporos vidin látsz ha meggyújtom stabilan a legkisebb sistergő hang nélkül pukkan. Ez a villanó por teljesen kitölti a hengert nagyobb ütésekre jön csak ki stabilan megáll benne és terméseztessen egyforma sűrű mindenütt belülről. Egy teszthenger kell először mielőtt betöltöd lőporral kell kikísérletezni a petárdát fogsz egy ragasztóanyag nélküli újságpapírt feltekered a petárdához választott hengerhez kis adag villanóport vagy lőport raksz a szájához és aktívan kocogtatod menet közben finoman megnyomkodod így haladsz a tetejéig. Ha ez megvan kibontod a teszt gurigát ez akkor lesz jó ha teljesen kivan töltve a henger mindenütt egyenletesen de nem áll össze nehezen szétnyomható tömbé amit jobban meg kell nyomni omoljon szét a hatóanyag de mindenképp sűrű legyen ez nagyon fontos. Lőporos petkókat kell csinálni először sima lisztlőporosnak is jó nagyot kell szólnia ha lőporból kihozod a maximumot akkor ugyan így a villanóporból is, a hatóanyag sűrűség és a fojtás sokat számít. Házi gyújtózsinórokat ne gyújtsátok soha közvetlen mert véletlen egy szikra feljebb megy és egyből gyutsa a petkót én elé rászoktam rakni befőttes gumit 1 méteres sugarú körben a pici is garantáltan széttép mindent tehát csak óvatosan. De ha perklorát akkor tudok ojat amit akkora élmény elnyomni mint ha egy lottó ötösöd lenne de ezt majd máskor én legalább is 2 napig a hatása alatt voltam(nem ezekre gondolok). Természetesen ez csak alumínium flash volt a magnézium durvább egy nagyon picit egyszer újságpapírra raktam azt összegyűrtem és fél méterről elfújta a gyertyát.
|