82 db. hozzászólás
21 pont
    Zöldfülű
2011.06.30.
tag |
Nem, a vető fűzfa szén volt és még granuláltam is a lőport. Azt láttam én is hogy a csillagok kirepülése után még a lőpor elég sokáig égett (pont úgy mint amikor vetőcsöves bomba alá véletlenül rakétába való lőport tettem :) ) de ez a lőpor a hengereseket felviszi.
|
|
|

905 db. hozzászólás
248 pont
    Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Látszik, hogy a vető volt a hunyó,kilövésnél látszik a "vulkánkezdet".
grillszén bp volt-e a vető?Ha nem akkor az lehetett, hogy nem malmoztad eleget.
És amit Nt8 is említette, 80-as csillagágyút már csomagos módszerrel célszerű csinálni.
Am sztem kezdd egy 1/4"-os kpe csővel,én is azzal csinálom még mindig a kissem mine-okat.
|
|
|
82 db. hozzászólás
21 pont
    Zöldfülű
2011.06.30.
tag |
Tudom hogy ratyi volt, de már kész a következő amit úgy készítettem hogy a tanácsaitokat megfogadtam, úgyhogy az jobb lesz :D |
|
|

642 db. hozzászólás
330 pont
     Pirotechnikás
2010.01.02.
moderátor |
sztem ratyi a vető . emt ez inkább vulkánra hasonlított .
Ezt nem sértésnek számon:D
|
|
|
82 db. hozzászólás
21 pont
    Zöldfülű
2011.06.30.
tag |
A cső vége jól le volt fojtva, van benne egy fa korong, a PVC rá van olvasztva és még 4 facsavar is van benne.:) A kartonpapír korongok nem túl pontosan illeszkedtek, az lehetett a baj. Nem tudom hány gramm csillag lehetett. Volt vagy 70-80 g TT-m az mind beletettem meg volt valamennyi Glitter is, azt is beleöntöttem. Annyit tudok hogy 30 gramm vasporos csillag volt még benne. Majd legközelebb csak TT csillagot teszek bele és 40 milis csővel próbálkozom. |
|
|

836 db. hozzászólás
61 pont
     Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Hát igen, úgy tűnik kevés volt a fojtás... Hány g csillagvolt? Sztem ha csillagágyút akarsz akkor maradj egyelőre a 20-30mmnél, nagyobb kaliberben már így szokták megoldani a csillagágyút: Starmine, nagyobb kaliberben, bag&piston
A 80as csőbe meg csinálhatsz bombettát is, gömbél ekkorában már szép szabályos bontást lehet elérni! |
|
|

552 db. hozzászólás
87 pont
    Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
80mm.... az kicsit sok 
Próbálkozz inkább 40mm alatt, mert ekkora kaliberhez iszonyat sok csillag kell...
És jobba fojtsd le, cső végén valami erős gipsz vagy agyag tömítés, vető, utána tömítés (pl zsepi vagy papír) , utána csillagok és mehet még egy tömítés. Azért kell ennyi hogy jó erősen lője ki... |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 8
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470830
Látogatók ma: 53
|