A másodperc ajánlata: Alap 96250 Ft

1945 db. hozzászólás
195 pont
    Őstag
2006.12.19.
moderátor |
Még az a szerencse, hogy bele lehet pörgetni a youtubeba. Nekem csak Tescos f@szenem volt. Ennyire ütőset nem tudtam csinálni. Jó lett. Ha kicsit para amit csinálsz, vegyél fel valami védő cuccot. |
|
|

66 db. hozzászólás
90 pont
    Zöldfülű
2012.01.30.
moderátor |
jó lesz ez szép munka viszont elmondanék párdolgot hogy kicsit haladósabb legyen a dolog.
ha félsz tőle hogy esetleg szikráznának az acél golyóid akkor csinálhatod azt is hogy mondjuk a ként meg a szenet összemalmozod és külön a nitrátot de a legjobb minőségű BP-k azok úgy készülnek hogy kerámia golyókkal vagy rázköpenyes ólom őrlőtestekkel együtt malmozod az egészet érdemes akkora malmot készíteni amibe legalább 1 kiló anyag belefér íyg nem kell annyit szöszölni a pontos arányokkal aztán: 2-300g-nál kevesebbet nem is éri meg készíteni már csak a bele fektetett munka és áram végett sem amit a malom használ aztán pl 150g balsafaszén azt pont elég egy kiló jó minőségű BP-hez granuláláshoz pedig azt ajánlanám neked hogy PP-lakk helyett használj iunkább dextrint attól függ a mennyiség hogy hová akarod használni azt a BP-t ha pl csillag primenak kell akkor 1-2 % elég bele bőven de ha mondjuk nyomjelzőre akarsz belőle Bfan BP-t akkor mehet akár az 5 % is és nem fog lemorzsolódni nedvesíteni meg lehet 75/25-ös víz denszesz keverékkel ha görgetésnél elkezdene dunakavicsosodni akkor nyomatsz hozzá még 10-15 % denszeszt pluszba és a felületi feszültség máris megoldja a bajt a dexet pedig jobban jársz ha bele malmozod a BP-be (hogy honnan szerezz dextrint ?) ----> elmész bármelyik nagyobb élelmiszer üzletbe veszel kukorica keményítőt kb 250g-ot nagyjából 4-500 Ftért és otthon egy tepsiben elterítve beteszed a sütőbe alágyújtasz néha átkevergetva kisütöd és vigyázol rá hogy ne égjen meg az a cél hogy szép aranybarna legyen
remélem hasznosak voltak a tippek
Üdv PPali: a pyrocenter moderátora |
|
|

37 db. hozzászólás
31 pont
     Zöldfülű
2011.11.30.
tag |
Köszi 
Abban a kiváltságos helyzetben vagyok, hogy közvetlen a szomszédunkban 3 ház épül (épült), amit nem folytatnak már anyagi okok miatt több mint 3 éve. Semmi nincs bennük csak beton meg 1-2 cucc.
Többnyire itt tesztelem az összes poromat. (nincs szél, nem zavar senki, hangos tárgyak is lehetnek ) Csak fel kell takarítsak ennyi.
( Egyik szülőm a cégnél dolgozik és ő felügyeli az építési folyamatokat : "csak ésszel" ) |
|
|
172 db. hozzászólás
89 pont
 Tud valamit
2013.03.15.
tag |
Egyet értek danival, kutv@ jó hangid van .
Am gratulálok neked a balasafa szén miatt.
De miért egy helységben gyújtottad meg? Előzmény: #13765
|
|
|

37 db. hozzászólás
31 pont
     Zöldfülű
2011.11.30.
tag |
A BP néhány paramétere:
Csak a szén volt malmozva kb 2 óráig... szemcseméretet sajnos nem tudok mondani. A KNO-t és ként később kevertem hozzá és a kész port elektromos sütőlapon vízzel kifőztem. Nem a legjobb megoldás, de türelmetlen vagyok. Acél golyókkal tudok csak őrölni, ezért malmoztam csak a szenet. PP lakkal granuláltam... ( Minden mennyiséget csak találomra raktam bele, mert a mérlegem nem tudta mérni a szénpor tömegét, túl kevés volt )
Am köszi dani22, bár egy kicsit torzult a hangom |
|
|

830 db. hozzászólás
410 pont
    Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Nem akarok buzinak tüni de baszotjo hangod van!!! Komoly!
|
|
|

367 db. hozzászólás
170 pont
    Labortöltelék
2012.08.07.
tag |
Jé, régen én is modelleztem, üdv kolléga! Ami a BP-det illeti, kéne egy pár paraméter. Mennyit volt malmozva, szemcseméret... Am a balsa BP nagyon jó, de nagyon nehéz belőle sokat csinálni. Egy szilveszteri show-ba több kiló BP is kell, balsából meg 150 g szén??? Hát, sztem felejtős. Rohadt drága lenne. De jó vidi! |
|
|

37 db. hozzászólás
31 pont
     Zöldfülű
2011.11.30.
tag |
Gondolom mindenki unja már az ilyen videókat, hiszen nagyon sokan tudtok hasonlót készíteni. Ebben viszont annyi érdekesség van, hogy balsafából készült szénből áll, aminek az alapanyagát a korábbi repülőmodellezői hobby-ból visszamaradt "miszlikekből" szereztem.
A videóban összesen 4g -ot használtam el. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470521
Látogatók ma: 141
|