25 db. hozzászólás
Zöldfülű
2013.12.27.
tag |
Kész az első golyósmalom, nem lett túlbonyolítva, de jól működik látszólag:
Gyakorlatilag a fiam kismotorjában a kereszttengely megfordítva, arra ráhúzva a karmantyú, ami amíg jobb ötletem nincs, összeszallagozva a kerékkel :)
Stabil 70 fordulat, moci nem melegszik, és megy akksiról is :DD
Ja és ha a gyerek mocizni akar, csak megfordítom a kereszttengelyt, felrakom a másik kereket és kész is :))
|
|
|
51 db. hozzászólás
11 pont
Zöldfülű
2013.08.02.
tag |
köszi! / húúú hát nem volt egyszerű...talán ez volt a legbonyolultabb része az egész malom építésnek! Végül haverom tudott segíteni, és szerzett nekem egy ragasztót, de már visszaadtam neki, úgyhogy nem tudom pontosan leírni az adatait..Annyit tudok mondani róla, hogy valami olyasmi volt ráírva hogy autóragasztó, fekete, kicsit gumis állagúra köt, de iszonyat erősen, és ilyen kinyomópisztolyba kellett rakni, és azzal kellett kinyomni a cuccot! :) |
|
|
240 db. hozzászólás
81 pont
Pirotechnikás
2010.11.11.
tag |
Én is a 2 tengelyes malmokat favorizálom, szerintem is jól sikerült,a bordás szíj nagyon jó ötlet. Mivel sikerült ráragasztanod a tengelyre? |
|
|
51 db. hozzászólás
11 pont
Zöldfülű
2013.08.02.
tag |
köszönöm Szabix!!! :) |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Na srácok, ezt a malmot másoljátok le mind, aki épp építés előtt áll, mert eddig az egyik legjobb amit láttam. Grat hozzá. :) |
|
|
51 db. hozzászólás
11 pont
Zöldfülű
2013.08.02.
tag |
Pár adat : 220v-os mosógépmotor, mosógéptárcsa, 15mm átmérőjű a meghajtott tengely, így jön ki a kb 80-as fordulatszám percenként, 350db kerámia örlőtest, az alapja osb lap, csapágyazott tengelyek, a 160mm-es pvc karmantyún két oldalt vezérműszíj van, valamint a meghajtott tengelyen is egy-egy vezérműszíj biztosítja a megfelelő súrlódást a tengely és a dob között! |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605103
Látogatók ma: 173
|