279 db. hozzászólás
20 pont
  Piromán
2009.12.27.
tag |
A teljes projektet ujjításokat a blogomban találjátok:
https://mx5-kevin.blogspot.com
Ha bármi újat vagy jobbat találok azt itt publikállom először.
A videóban bamutatom a fémporkészítéstől a passziváláson át a különböző teszteken át a villanóporig az eljárást.Amit kiemelnék hogy a (fémlapos) én gránitlapot használtam a fémporkészítésnél jól teljesít.Nagy sfelületen súllyal őről,a fémpor részecskék alig tapadnak,az örlőfelületek szépen egymásra simulnak malom nélkül a leg haladóssab módszer amit eddig (nagy nehezen) találtam.A végeredmény selymesen finom teljesen szemcsementes fémpor és technikai őrlési akadályokat nem tapasztaltam.Más anyagokat is gyönyörűen porít pl faszén.Kombináltam a fémporkészítésnél régi mákdarálós eljárást a (fémlapos) módszerrel az eredmény az minőségben nagyon jó lett és az eljárás haladósnak mondható és az eszköz is olcsó és nagyon hatékony.Igazából annyira ultrafinom porokat gyárt hogy nálam be is került a kötelező alapkellékek közé és már az első nap nagyon bejött a dolog.Bátran ajánlom kötelező alap felszerelésnek olcsó is és nagyon hatékony.Igazából megemlíteném hogy fémpor készítéshez meg finomításhoz eléggé válogatott speciális (spéci) őrlőeszközök kellenek és nélkülük igazából a dolog halva született mint a finomítás mint a készítés.A bedobom a kávédarálóba meg lepróbállom finomítani a mozsárban ezek itt teljesen már halva született dolgok.
A videó magában foglalja:Villanóporok készítése petárdákhoz,pyrotechnikai magnézium és alumínium por készítése házilag,Magnéziumpor passziválása lenolajjal,villanópor érzékenységi tesztek,a villanóporok erejének tesztelése petárdákban.
A villanóporokat kifejezetten petárdákhoz terveztem a videóhoz mellékeltem Magnézium,Alumínium és Magnáliumról pár adatot a Shimizu könyvből 14:16-nál és 5:37 nél és hogy milyen anyag hogyan támadja ezeket a fémporokat.Lehet belőle ötleteket nyerni mi mi ellen véd és mi mi ellen nem hol hogyan érdemes és hogyan nem passziválni.Ajánlom mindenkinek a (Firevorks the art stsientse and technikue Takeo Shimizu 1996) olvasmányt.
A lenolajos passziválás nagyon szépen teljesített.Magnézium esetén Flashben igazából teljesítményben semmilyen minőségromlást nem hozott sőt épp ellenkezőleg több hónap tárolás után is tökéletesen megőrizte a flash és a belőle készült eszközök a minőségét.Korábban volt olyan gond hogy megdöglött a magnéziumos flash.Ezt a problémát a megfelelő passziválás szépen orvosolta és stabilizálta az elegyet.A Magnézium flashek gyújthatóságán sebességén igazából a passziválás semmit nem változtatott és technikai különbséget teljesítményben semilyen téren nem tapasztaltam. |