408 db. hozzászólás
58 pont
Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Cink es ken kevereke volt. Ez egy elhagyatott haz. Volt egy csomo cinkporom es nem volt kinek adjam, en meg nemigazan hasznaltam masra. Azert felrekotortam a papirlapokat, meg a szemetet, mielott meggyujtottam. Ugy olvastam egyszer valahol, hogy kenfolosleggel sarga szinu fustje kellene legyen az elgozolgo ken-tol, de nekem nem az volt, pedig a sztochiometriai aranynal tobb ken volt benne, viszont szep zold szine volt a cink miatt. Kb. 350-400 gramm lehetett, de a terfogata kicsi volt, kb. ket deci (200 ml) a cinkpor nagy surusege miatt.
Most lehet sokan haragszanak ram, de en nem nagyon tudtam vele mast mit kezdeni, egy verbeli piros viszont biztosan jobban beosztotta volna es latvanyosabb keverekeket keszitett volna belole. Azt hallottam, hogy raketahajtoanyagnak is hasznaljak ezt a kevereket, viszont nem tul nagy teljesitmenyt produkal, ami ertheto a nem tul nagy reakcioho, es a keves keletkezo goz miatt. Hat sajnalom, hogy igy kellett vegeznie Meg van rez(II)klorid, jod, higany, rez(II)oxid es osszeszedtem a cink(II)szulfidot is, ami itt keletkezett, amit odaadnek ingyen is, egy erdelyi pyrosnak, mert a postat azt nem igazan vallalnam.
Koszonom a dicseretet. Meg a vegen en is raszokom a pyrozasra! |