408 db. hozzászólás
58 pont
Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Zold szinu lang eloallitasara, vagy kenfolosleggel keverve fustolonek is jo, minden esetre ezt nem tolem kell megkerdezni, mert en nem nagyon ertek hozza, inkabb Pyromastert. |
|
|
203 db. hozzászólás
10 pont
Kutyul
2009.01.26.
kitiltott |
Én magyar vagyok,de most loptam el egykis Cinkport,vagy nem tom mi az,arra hasonlít leginkább!
Mit kezdehetk vele? |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Nekem a jodom volt nedves, de nem szaritottam ki. Hat igen a NaNO3 nedvszivo, szerintem felmelegited vagy 60-150 fok koze ki tudod szaritani, mivel ennel joval magasabb homersekleten bomlik. Azt is szoktak, hogy kiszaritott NH4NO3-ot, vagy CaCl2-ot tesznek melle egy lezart dobozba, de en ezt meg otthon nem hasznaltam, csak szilikagelt a suliban. ezek a vegyuletek meg higroszkoposak kulonosen a CaCl2, es nagyon jol lehet szaritani, mert csak magas homersekleten bomlik ezert ez a leg alkalmasabb.
Mivel en ilyesmit meg nem hasznaltam kerdezd meg errol inkabb Pyromastert, hogy mivel menyi ideig mert o biztosan csinalt mar ilyet. |
|
|
708 db. hozzászólás
176 pont
Labortöltelék
2006.10.07.
PM Tag |
norbist! neked h-h működött ez a NaNo3-as elegy?
Én kevertem porcukorral,meg volt olyan,h szénporral+ porcukorral is vegyítettem,de b..szott begyulladni,mivel elég higroszkópos a cucc... ha tudnál adni egy jó tippet,megköszönném |
|
|
311 db. hozzászólás
322 pont
Haladó
2007.04.10.
tag |
Hehh |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Latod latod, nem Romaniaban szulettel Akkor nem jelentene gondot. Dehat nalunk mindenki ezt csinalta. A lanyok meg viragot is loptak a laborbol. |
|
|
288 db. hozzászólás
57 pont
Tud valamit
2008.12.17.
tag |
én se tudnék lopni semmit... -.- |
|
|
311 db. hozzászólás
322 pont
Haladó
2007.04.10.
tag |
Én biztos nem tudnék, még egy gyufát se csórni. Valahogy mindig közbeszól az a fránya lelkiismeret! |
|
|
203 db. hozzászólás
10 pont
Kutyul
2009.01.26.
kitiltott |
Hogy bírsz suliból Jódot szerezni?
Vagy nagyon jó kapcsolatod van a tanárral,vagy loptad!
Én eddig csak Hipermangánt+ 10 db hőálló kémcsövet csórtam!
De további akció fojamatban! |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
A jodot meg regen a sulibol szereztem. Tudom mashogyan nem lehet szert tenni ra, mert megvenni sajnos nagyon draga. |
|
|
311 db. hozzászólás
322 pont
Haladó
2007.04.10.
tag |
Nagyon szép gratulálok!
jódot honnan szerezted - Betadin? |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Tehat NaNO3-os volt nem KNO3-as, csak eltevesztettem. Jod hozzaadasaval szineztem a fustot. A magasabb homersekleten szublimal es ez adta a sargas szinet. Egy keves kloratot is tartalmazott (kb. 2-3%), mert nehezen akart egni a jod miatt gondolom. Nem hinnem, hogy szukseges lenne a klorat, ha jol ki vannak az anyagok szaritva (foleg a jod elegge nedvesnek tunt nekem), es rendesen poritjak oket. Szerves festekkel biztosan nem konnyu szinezni, mert azok elegnek, vagy elbomlanak azon a homersekleten. A szint ado, bonyolult nagy szerves molekulak konnyen tonkremennek ilyen korulmenyek kozott. |
|
|
203 db. hozzászólás
10 pont
Kutyul
2009.01.26.
kitiltott |
Egész jól néz ki!
Kálisalétromos volt?
A színes biztos nem,tudtommal a KNO3-asat nem lehet színezni...
Vagy,ha igen,akkor mivel? |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Tehat a sima fustolot nem kellett volna meggyujtsam mellette, mint ahogyan a kepgaleriaban is kisirtam mar magam. Eleg gyenge is volt, mivel keves cukrot tartalmazott es ezert nagy volt a fenye, ami elnyomta a mellette levo fust szinet. A kepgaleriaban van egy kep, hogy hogyan neztek ki gyujtas elott. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605116
Látogatók ma: 5
|