1085 db. hozzászólás
119 pont
Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Pyroprofi, ez végülis megoldható, legalábbis egy kis vetőcsöves tapasztalattal az. Igen, valahová írtam erről, de már én sem tudom, hová, azthiszem, a vetőcsöves topikba. Kereső a barátod.
Nos igen, egy bombetta általában csak egy betűt vagy mintát szokott tartalmazni, és nem véletlen. A bontás "impulzusa", ami szétlöki a csillagokat, a bombetta közepétől halad kifele, és ahogy egyre több bontóanyag gyullad be, ez a hatás egyre erődösik. Szóval a az egésznek az a titka, hogy a bombetta középpontjától milyen távolságban van az adott csillag.
Nem akarlak lelombozni, de ne táplálj nagy reményeket aziránt, hogy működni fog. Elsőre biztos, hogy nem fog. Nem sértésből mondom, de szerintem neked még nincs elég tapasztalatod egy ilyen bombetta elkészítéséhez.
Előbb ki kell ismerni a csövet, a liftert, a bontót, a csillagokat, és egyáltalán magát a mombettát. A különböző kaliberű bombetták kicsit különbözően működnek. Pl még kupakbombettában jó bontó a sima lisztlőpor, egy nagyobban már nem az. Ha a bombetta hélya egy helyen kicsit gyengébb, azon az oldalon jobban érvényesül a bontó hatása, ahhol erősebb a fal, ott kevésbé. Ez nagyon el tudja rontani az efektet még sima "gömb" efektnél is, hátmég egy olyan bonyolultnál, mint amilyen a pirográfia.
Ottvan még az is, hogy fellövésnél elég nagy erők hatnak a bombettára, ami azt eredményezheti, hogy a gondosan elhelyezett csillagok egyszerűen "lemásznak" a bomba aljára, így természetesen elqurva az efektet. Bontónak sem lehet akármit használni. Csak a lőporral bevont rizspelyva, vagy puffasztottrizs jöhet szóba. A csillagokat egyszerűen a bontóban kell elhelyezni, majd erősen a bombettahélyba préselni azt, hogy a helyüköntartsa a csillagokat.
Szerintem előbb lőj pár egyszerűbb efektet 60milis körüli bombettával, aztán 100-assal, és utána jöhet a gyűrű, aztán akár a pirográfia.
Egyébbként a pirográfia nem egy elérhetetlen dolog, de ahhoz elég sok tapasztalat kell, hogy betűket írj ki az égre.
[Szerk: http://pyrocenter.hu/forum/temak/vetocsoves-tuzijatekok.php?page=37#551 Na ide írtam annó.]
Ez egy hozzászólás a(z) "Bombetta" című blogbejegyzéshez. |