A másodperc ajánlata: Fáklya 935 Ft

278 db. hozzászólás
36 pont
    Haladó
2006.10.21.
tag |
Az előzőből még annyi lemaradt hogy a hajtóanyag tömb súlya:1kg
a motor össz súlya 2kg és az egész rakéta súlya motorral együtt 3,5kg |
|
|

278 db. hozzászólás
36 pont
    Haladó
2006.10.21.
tag |
Üdv mindenkinek!
A képgalériába feltöltött képekről szeretnék pár adatot leírni:
A test:
üvegszövetből összeragasztott váz sajnos nem volt epoxim csak vízüvegem
A motor:
teljes hossza: 35cm
belső átmérő: 6cm
falvastagság: 8mm
Fúvóka adatai:
hossza: 6cm
torkolat: 15mm
Égéstér:
hossza:23cm
átmérője: 6cm
Hajtóanyagtömb:
anyaga: olvasztott KNSB
hossza: 23cm
átmérője: 6cm
furat: 17mm (végig furatolt)
Nagyjából ennyi ha kifelejtettem volna még valamit akkor szóljatok!
|
|
|

560 db. hozzászólás
244 pont
    Pirotechnikás
2007.12.30.
PM Tag |
most találtam egy jó vastag papír csövet(szemetes zacskó volt alatta),a patron külső átmérőjénél olyan 3mm-el vastagabb,én arra gondoltam hogy viaszt használok,egy gyertyát olyan 15cm-es,azt középen átfúrnám,és remélhetőleg mivel ilyen hosszú elég anyag égne el,a tetejének lezárását szerintem egy cólás kupakkal oldom meg,amit ráhúzok a csőre és pálmafix-el odaragasztok,remélhetőleg a keletkező hő nem olvasztja meg(max egy kis vízüveg belülre,vagy gipsz....
én is gondolkodtam hogy a kitáguló gáz szakítja e ki a lezárást,vagy egy kicsit az is besegít-e hogy rajta is van,bár szerintem nekünk ez mindegy is
az meg hogy repüljön még távoli dolog .... Előzmény: #1512
|
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Üdv!
Papírporral gondoltam csinálni, pontosabban kicsit "darabos" porral. 5-10 centis darabokat bezúzok kávédarálóval. Amugy, ha nagy lapaj papírdarabokat használnék, akkoris jólenne szerintem, mert ugyanúgy belekristályosodik a nitrát, de por formában kicsit jobbak a fizikai tulajdonságai.
Arra gondoltam, hogy adok még a keverékhez 1,5% króm-oxidot, mivel a papírban nemhiszem, hogy nagyon sok kalória lenne. (Nyilván ezért mondta az ovónéni annó, hogy ne egyem meg a szalvétát... ) Csak mondjuk előbb kéne a pontos arány a keverékhez, nemszívesen próbálgatok ilyen kb értékeket. (Természetesen tömegaránnyal számolok )
Igen, nekem is az szúrja a szemem, hogy nagyon gyorsan fog kiáramlani a gáz a patronból, de nincs mit tenni Vagyis van, de az sok meló lenne Most az a célom, hogy ha rövid ideig is, de működjön a moci. Ha így elég erős, akkor max megcsinálom 2. lépcsőnek egy kombinált mociban... Pl moci belső peremén 1 cm vastag sima papírréteg, ebben "benne" KNSB vagy KNpapír . Magában ez a patronos hibrid szerintem egy kalap szart sem ér. Az értékes tolóerejének nagyrésze arra pazarlódna, hogy a rakéta tehetetlenségét legyőzze az induláskor.
A "lyukasztást" azzal a módszerrel szándékozom megoldani, amit Minusz kollégával az üzenőfalon már megtárgyaltunk, hogy teszek egykis lassú flasht a patron nyaka köré, és a szájánál lévő kis mélyedésbe. Ez még rádob a gáz kiáramlási sebességére, mert még melegszik is az egéssz cucc, sőtt, szerintem nem a dugó olvad ki, hanem a hő hatására táguló gáz egyszerűen kilövi. (Bíztató... )
A patron amugy be lesz gipszelbe a motorba Így kicsit nő a tömege az egéssznek, de most nem nagyon izgat. Előzmény: #1511
|
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Én általában nem használok katalizátort, de régebben én is króm-oxiddal dolgoztam, de csak mert nem akartam kilós kiszerelésű vas-oxidot venni
Más:
Tudna valaki mondani nekem egy arányt KNO3:Újságpapír (mondjuk, hogy cellulóz)-ra?
Most elkezdtem a habpatronos hibridemet, és megtetszett ez az újságpapíros főzőcskézés... Meg a candy fehét füstjét is kezdem kicsit unni |
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Én spec semmilyen fórumon nem nyilatkoztam, hogy saját találmány, csak hogy jobban bevált. col |
|
|

277 db. hozzászólás
32 pont
     Labortöltelék
2006.07.09.
PM Tag |
Nem csak a te tapasztalatod
Már én is régóta csak króm-oxidot használok. |
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
a cukros hajtóanyagok (mind a 3 ) saját tapasztalatom szerint jobban pörkölnek króm-oxiddal vasoxid helyett. col |
|
|

277 db. hozzászólás
32 pont
     Labortöltelék
2006.07.09.
PM Tag |
2-2,5 perc alatt köt kb, még nem mértem. Tesco ból van, kis kocka alakú doboz, ráírva: Fruktóz, gyümölcscukor |
|
|
894 db. hozzászólás
289 pont
    Labortöltelék
2007.08.17.
PM Tag |
FR=fruktóz=gyümölcscukor |
|
|
19 db. hozzászólás
 Zöldfülű