23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
most márminden bizonnyal sósav,a tiszta rézzel semmit nem csinál. Előzmény: #6793
|
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
20ml sav 10ml vizzel és pár alugolyóval annyit gázt termelt h majdnem megtelt a lufi.utólag én is erre gondoltam ,lehet az a "gáz" h a palackban levegő van,és ez is keveredik a hidrogénnel.ezért nem száll fel.a reakció hűtése pedig tényleg jó ötlet volt mert igy nem olvadt össze a petpalack,igaz a vödör jegesviz langyos lett mire a
sav teljesen"elfogyasztotta az alut.
|
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
Ez se jött be  
a gáz ami kiáramlott a vízböl egész tiszta volt,szagra mint a levegő,semmi szúrósat nem érztem,ami a lényeg
felfujtam vele egy lufit,ennek fel kellett volna szállnia,de nem tette,jo mondom megpróbálom berobbantani a lufit,ujságba tekertem azt meggyujtottam a láng elérte,de semmi extra nem történt csak simán kidurrant mintha levegővel töltöttem volna meg,"robbanásnak",lángnak semmi nyomát nem láttam,nemugy mint a pb-nél.valami tipp????mit cseszhettem el? Előzmény: #6776
|
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
elkészítettem a "vizszűrős" berendezést,jobb ötlet híján
kér erősebb falu petpalackot kötöttem össze egy műszaki csővel,egyikbe megy a sav és az alu,a máskba meg a viz lesz aminek elvileg meg kell szűrnie a gázt.remélem bejön...... Előzmény: #6788
|
|
|

53 db. hozzászólás
5 pont
  Zöldfülű
2007.07.25.
tag |
Hello!
Azt szeretném kérdezni hogy van e valakinek jó minőségű képe a receptek közt szereplő "Mini rakétáról"
Mert a másik is jó csak a minősége elég roszz
ha bírna valaki akkor írjon a fórumba vagy nekem: [email protected] |
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
valószínű ,majd higítom egy kis vizzel.
de kb milyen arányban higítsam vízzel,mondjuk legyen a mérce egy 20ml fecskendő.az ugy jo lesz ha 3:1-hez
arányban keverem?gondolok én arra h 3 fecskendő savba nyomok 1 fecskendő vizet |
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
nem csak ugy próbaképp beledobtam egy darabot,egyébként meg biztos h sósav mivel nagy tartályokba tárolják és azokra rá van irva,ebböl van nekem 1kannával.csak valszeg nagyon tömény,a reakcióbol, a szagábol és a szinéböl (nemugy néz ki mintha agyon lenne hígítva vizzel) merem ezt állítani. Előzmény: #6785
|
|
|

648 db. hozzászólás
281 pont
 Piromán
2007.01.17.
tag |
szerintem az nem sósav volt
|
|
|
23 db. hozzászólás
Zöldfülű
2007.07.24.
tag |
üvegre??5 l-es desztvizes kannába van!egyik ismerősömmel hozattam,ipari célokra használják..
ennyit tudok hogy sósav,de azt hogy hány tömegszázakékos azt nem.
a rezet is "eszegeti" de nem annyira,mint az alut,azzal forr mint állat. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 32
Ebből tag: 0
Látogatók: 1810733
Látogatók ma: 2265
|