981 db. hozzászólás
105 pont
    Pirotechnikás
2006.12.10.
moderátor |
Hát... ha úgy veeszük hogy egy tömbbé van préselve a candy és a külseje van belakkozva akkor télleg nem szíja meg magát nedvességgel. De sztem hanyagold a házi gyújtózsinórt és vegyél visco-t. Pesten lehet kapni. De ha nem vagy pesti akkor innen összespanolsz valakivel mert sokan vannak pestről és biztos küldenek neked! |
|
|
21 db. hozzászólás
 Zöldfülű
2007.10.26.
tag |
Üdv mindenkinek!
Valahol olvastam,hogy lakk-al meg lehet akadályozni, hogy a candy-s füstbomba megszívja magát párával. Ez igaz? Vannak veszélyei? A házi készítésű kno3-as gyújtózsinór átégeti magát a lakk rétegen (nyilván a zsinórt is be kell kenni egy kis szakaszon, hogy jól szigeteljen a lakkréteg)? |
|
|

545 db. hozzászólás
124 pont
  Hobbista
2007.01.03.
tag |
Hát ez nagyon lol

de nagyon
majd megkérdem a konyhásnénit hogy csináljon 1 ilyen palcsintát
amúgy nem lenne feltűnő hogy a tanár kajálja a palacsintát és a másik végéből meg 1 zsinór lóg ki
csak annyit venne észre hogy mi szikrázik ottan????    

Ez egy hozzászólás egy törölt recepthez. |
|
|

1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Nekem eddig még szerencsére nem gyulladt be olvasztás közben,pedig elég sokszor csináltam már...A szorbitolos cucc szinte teljesen veszélytelen,ha valaki ügyel rá,mástészta ha fenthagyom a főzőlapon:)
Lényeg,hogy ne kezdjen el karamelizálódni,amég nem teszi,addig nemkell fosni,hameg kicsit barnul,kavargatni kell és kész.Mondjuk akkor már max füstbombába jó... |
|
|

664 db. hozzászólás
297 pont
   Haladó
2006.12.24.
PM Tag |
Mint mindent ezt is ésszel kell csinálni, meg figyelni kell nem-e kezd túlhevülni, és akkor nem lesz baj Nekem egyszer 50g rcandy gyulladt be a főzőlapon, igaz az a saját marhaságom miatt volt mert otthagytam bedugva, de semmi sem gyulladt ki. |
|
|
30 db. hozzászólás
8 pont
   Zöldfülű
2007.08.05.
kitiltott |
Ezt nem csak úgy mondom ma végeztem egy kísérletet, hogy nagy hőfokon melegítettem a kno3-at meg kristálycukrot. Hát megmondom őszintén úgy égett hogyha az a házba lett volna megnézhettem volna magam!És ez csak pár gramm volt! Most képzeljétek el hogy szépen melegíted és mikor pont föléhajolsz akkor történik ez!Úgyhogy aki nagyon nagyon kezdő az inkább ne próbálkozzon vele!!! |
|
|
30 db. hozzászólás
8 pont
   Zöldfülű
2007.08.05.
kitiltott |
Azér ennek az extra füstbombának elég veszélyes a készítése! Ha nagyobb hőfokon melegíted mint a megengedett akkor az egész ház leég ha lángra kap a kno3! |
|
|
10 db. hozzászólás
   Zöldfülű
2007.10.18.
tag |
Igen a videót szinkronizáltam! De nem innen szedtem hanem a youtube-ról! Én már fél éve csinálom mindig működödd. Bármelyik hagyományos festékboltban kapsz kilós porfestéket! Vagy ha extrém szineket akarsz menj el a művészellátóba és kb 800-900Ft-ért kapsz fél kilogrammot. "Gyerekek" az csak egy szólás :) Ne értsd komolyan... Jah WC papir GURIGA azt nem írtad hogy guriga azt hittem hogy wc papirba csavartad bele.. Legközelebb lsz. érthetőbben fogalmazz és akkor nem írok ostobaságot. Lehet fokozni lőporral: Miután levetted a tűzről és a termék hőfoka 65 fok alá süllyedt akkor lehet beletenni tetszőleges mennyiségű lőport. De akkor már nem füstbombaként funkcionál hanem szálló szines füstként. Miután felrobban elszáll a levegőbe és laza szines füstöt fog kiengedni.. Sok sikert! (Gyerekek)       
|
|

565 db. hozzászólás
52 pont
   Haladó
2007.09.29.
tag |
Mekkorát röhögtem rajta !!!!!!!!!! Még gyufacsiszalék!!!!!!!!  
|
|

545 db. hozzászólás
124 pont
  Hobbista
2007.01.03.
tag |
sztem nem lehet így megvalósítani mert mire beledobod a cukrot, ráhúzod a gumit addigra kifolyik a kola vagy ha van is benne akkor meg a nyomás röktön fellöki a kolát
úgy kéne megcsinálni hogx fogsz 1 gumikesztyű, levágod az ujját és abba beleteszel 1 vagy 2 mentolos cuktrot, és megtekered a végét hogy a levágott végén ne essen ki a cukor
a dobozkát megtöltöd kolával és ráteszed a gumikesztyű ujját és rászigetelőszallagazod, azért szalagozod hogy a nyomás ne lőjje ki
most vágsz a kesztyűujj végére 1közepes méretű lyukat
tetejére állítod és elengeded a gumit ahol megtekerted, a cukor beleesik a kolába és gyorsan a kerekére aállítod és elengeded
ez biztos müxik

|
|

294 db. hozzászólás
141 pont
    Haladó
2007.04.26.
PM Tag |
Azért annyira nem vészes.Nem köll nyalogatni |
|
|