1085 db. hozzászólás
119 pont
    Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Nemegésszen idevágó,de 20-30%-os H2O2-ot lehet forralással/melegítéssel töményíteni?Ha igen,kb hány %-ig? |
|
|

981 db. hozzászólás
105 pont
    Pirotechnikás
2006.12.10.
moderátor |
Ha füstbombát akarsz akkor nem kell újrakristályosítani.
Úgy túl gyors az égése. Igaz csináltam már füstbombát 300g Rcandyből ami elég jól sikerült. Gyorsan ellobbnat az egész és egy hatalmas füstfelhő volt.
|
|
|

26 db. hozzászólás
11 pont
  Zöldfülű
2007.09.15.
tag |
még pár dolog.Az újrakristályosításnál ugye csak annyit kell csinálni,hogy a kimért kno3at,és a cukrot összekeverem,lábasba teszem,teszek a lábasba annyi vizet,hogy félig felolda az anyagokat,felforralom,elzárom amikor kezd szakadozni az anyag,és fújom?És közbe kavarjam,vagy ne?És a paraffin viaszt mikor adjam hozzá?És felolvasszam elötte? |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Aluminiumos vízesés: (kérésre)
Az alapanyagok nem mások mint Alumínium, KNO3, és kén,
de minek is írom le hisz fent van az oldalmaon 
oldal
|
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Örülök hogy vannak értelmes emberek még a fórumban 
Egy kávédarálóban daráljatok össze mindent:
KNO3 cukor 6:5 arányban és ha kész akkor mérjétek le, ennek a sújnak a mindenkori 33% át rakjátok hozzá paraffinból!
Parafint gyertyaként vehettek. Nem minden gyertya jó hozzá, kérjetek kifejezettem paraffin gyertyát.
Amelyik az, arra rá is van írva! Vagy a legegyszerűbb fehér háztartási gyertya is jó, bárhol lehet kapni!
Na az egész gyertyát törjétek darabokra és ezt is tegyétek a kávédarálóba! Aztán néhány másodperc örléssel már szét is kevertétek a cuccban!
A keveréket ezután alaposan összetömörítve préseljétek bele egy jól záródó dobozba! Akár sörösdobozba is bár az elolvad tehát annyira nem jó.
Kis 15g os mennyiségekig megfelel az összegyűrt alufólia is!
Dwe ha jó eredményeket akartok elérni arra kell törekedni hogy zárt térben égjen, különben a paraffin lángra kap és füst nélkül elég! |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
A sütőport húzzátok ki a listáról, vagy ha nem teszitek meg, akkor egy zacskós levest is nyugodtan bele lehet keverni a candybe.
A candy füstjét úgy lehet nüvelni, hogy több cukrot adsz hozzá, a szódabkarbóna jelenleg számotokra teljesen fölösleges, mivel még nem színezitek a füstöt. A szódabikarbóna hozzáadásával lelassul a reakció és alacsonyabb lesz a hőmérséklet (negatív katalizátor). Az alacsonyabb hőmérséklet arra jó, hogy a szerves porfesték ne süljön meg.
Ha a 65:35-ös arányt használtátok, akkor kevés lesz az égéstermék, de nagyon gyorsan és kevesebb füsttel ég el (rakétákhoz ideálisabb ez a keverék).
Ha füstbombát szeretnétek, akkor több legyen benne a cukor (+10-15%) és egy kb. 20%-nyi paraffin viaszt is adjatok hozzá a keverékhez.
Az olvasztást mélységesen elítélem! Higroszkópos lesz tőle az egész anyag és akár ti is megsülhettek az olvasztás közben! Arról nem is beszélve, hogy a cukor a magas hőmérsékleten karamellizálódik, vagyis elbomlik! Ha candyt kell keverni, akkor vagy csak simán öntsétek össze vagy jöhet az újrakristályosítás. Előzmény: #6982
|
|
|

26 db. hozzászólás
11 pont
  Zöldfülű
2007.09.15.
tag |
A haverokkal ma kipróbáltuk az egyik füstbomba receptét,csak nem tudtuk megmérni,ezért egy másik receptet csináltunk meg amibe máshogy adták meg a mennyiséget.Ezek a receptek angolul voltak,mert nem itt néztem őket és egy baj volt nem tudtuk,hogy szódabikarbóna,van sütőpor kell hozzá.végül szódabikarbónával csináltuk,de miután hozzáadtunk 1 kiskanálnyit, szinte kijött az edényből a kno3,és a cukor keveréke .Ezután lehűtöttük egy kicsit,aztán folytattuk,és onnantól jól ment a főzés.beletettük egy üres alumínium kólásdobozba,vártunk egy órát,és meggyújtottuk.Tűz több volt,mint füst,de azért nagyon szép volt.Lehetett látni,ahogy eltűnik az alumínium doboz kb 1 dm husszú tűz jött ki belőle.lehet,hogy túl sok/túl kevés volt a szódabikarbóna,vagy hogy sütűpor kellett volna,és akkor több füst lett volna,de így is jó volt.hétfőn megpróbáljuk az eredeti recept szerint lemérni az anyagokat,és sütőporral/szódabikarbónával is kipróbáljuk.Bocs,ha kicsit értelmetlenül fogalmaztam,vagy sok a helyesírási hiba,de kicsit álmost vok. |
|
|
894 db. hozzászólás
289 pont
    Labortöltelék
2007.08.17.
PM Tag |
nem a biztonságrol beszétem,hanem arrol hogy ez nem is számít recepnek,mert az hogy kiveszed a sikolybol vagy mitudoménmiböl az anyagot és azt gyujtod be,vagy lekaprod a gyufának a mérgét és azt durrantod el,ebben mi számít kreativitásnak,ez a 8 éves unokaöcsémnek is az eszébe jutna..magátol értetődik..nekem az számíreceptnek ha én kotyvasztom össze az egészet,vagy valami újadt kitalálok és azt valósítom meg...ez az én véleményem |
|
|
894 db. hozzászólás
289 pont
    Labortöltelék
2007.08.17.
PM Tag |
ez aztán a recept!!!az ilyet kéne törölni.......
Ez egy hozzászólás egy törölt recepthez. |
|
|

294 db. hozzászólás
141 pont
    Haladó
2007.04.26.
PM Tag |
Na az ilyeneket ki kéne törölni
Ez egy hozzászólás egy törölt recepthez. |
|
|