408 db. hozzászólás
58 pont
Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
A celluloz az nehezebben oxidalhato ezert azt konnyebb nitralni, de ott is ha feljebb megy a homerseklet a vatta eloxidalodik egy ketto. A fenol nagyon erzekeny (es minden alkohol) az oxidaciora ezert keletkezik NO es dioxid. (a benzol, vagy a toluol sem erzekenyek az oxidalasra, meg az alkanok sem) Idealis esetben nem kellene keletkezzen, amit az iparban meg tudnak am valositani.
Lattam ahogy eg az anyag a youtube-on es jo lett ez nem vitas. En ovatosabban szoktam am csinalni hutes kozben es egy nap allas utan melegitem fel, de nallam is keletkezik a nitralas soran NO, csak nem epp ennyi. A hutes foleg kezdetben kell, mert sok anyagot veszithetsz az oxidacio miatt. Tobbszori eloallitas soran kitapasztalja az ember. |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Vegre valami hasznosra is koltod a penzed Az eszterek es a sima nitrovegyuletek keszitesenel a hutest azert alkalmazzak, mert visszaszoritjak vele az oxidaciot. A saletromsav ugyanis a melegebb reakcioelegyben oxidalja es nem nitralja a vegyuletunket. Ezert a hozam csokken, ha meleg a reakcioelegy, mert tulajdonkeppen eleg , raadasul erosen hotermelo ez az oxidacio, de a videon is jol latszott. Szoval a homerseklet emelese a reakcio gyorsulasat eredmenyezi, csak mas reakcioket is, amelyek ellenunk dolgoznak. Azert jott a vorosbarna goz a salsavbol mert tulhevult a reakcio es oxidalta a fenol egy reszet o maga pedig redukalodott. Maga a nitralasnal nem szabad NO-nak, vagy NO es NO2 gozoknek keletkezniuk.
A fullminatnal masabb a helyzet. Az ezust fullminat sem keletkezik, csak melegiteskor. Ott higabb savat es alkoholt kell hasznalni, mert tomeny salsav es tomeny alkohol kevereke melegitve szinten meggyullad es a gozei robbannak.
Na de ez tetszik, szep lett. |
|
|
43 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.12.26.
kitiltott |
nem arcoskodok de mnind 1
és anyámat ne vedd a szádra
/// Ki hozta szóba a te anyádat? Tanuljál már meg olvasni. ///
[mod: Zoltan1314] |
|
|
43 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.12.26.
kitiltott |
hát duracel nyuszi szerintem hogyha csak megnézem akkor még nem repülök el szerintem
szerinted ??
/// Hol élsz te gyerek, utolsó figyelmeztetés, ne velünk arcoskodjál hanem a szüleiddel. /// [mod.Zoltan1314] |
|
|
78 db. hozzászólás
123 pont
Zöldfülű
2008.12.13.
tag |
szted honnan lettek berakva?
Nem foglalkoztam vele még túl sokat de ez volt a tippem.Mivel mire láttam a képet már nem voltak fent a vidik, de kerestem kicsit és meggyőződtem, hogy jól gondoltam mit látok Túl Nagy Pohár |
|
|
894 db. hozzászólás
289 pont
Labortöltelék
2007.08.17.
PM Tag |
Te és a hozzád hasonlók(ne vedd sértésnek)érdekében lett eltüntetve,nehogy elkapjon a kísérletezési kedv,azt a légkörrel váljál egyenlővé |
|
|
43 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.12.26.
kitiltott |
hova tüntek azok a karaj videók |
|
|
1097 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2005.12.22.
moderátor |
Jó kép,remekül szemlélteti a kristályosodást. Naq látod hogy lehet burkoltan is megosztani velünk az eredményeidet. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605119
Látogatók ma: 8
|