134 db. hozzászólás
26 pont
Hobbista
2010.08.16.
tag |
Ha az ott egy kanapé,amin rajta van,akkor sztem a mérete miatt bajos egy biciklire felrakni,de te tudod |
|
|
240 db. hozzászólás
81 pont
Pirotechnikás
2010.11.11.
tag |
Na mostmár tudok hozzá gratulálni én is |
|
|
134 db. hozzászólás
26 pont
Hobbista
2010.08.16.
tag |
És akkor ebbe hogy raksz üzemanyagot?
Vagy mennyire tol ez előre egy biciklit,mert én már láttam sugárhajtóműves(JetCatos) biciklit,amit egy modellrepülő cirka félmillás hajtóműve tolt,de ahhoz kell percenként majdnem 1 liter kerozin.
Ettől függetlenül nemtudom ,hogy hogy működik,de csillog
Sok szerencsét hozz,és sztem ha itt a tél,először szánkón próbáld,mert sosem biztos,hogy sikerül,és nem robbansz fel.
Mindíg használd ilyesmire-piróra a BAl kezedet(persze,ha jobb kezes vagy) |
|
|
1085 db. hozzászólás
119 pont
Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Akkor hát nagy vonalakban:
Csak a képen láthahtó tipusra térek ki, a többi pulzáló is ugyan ezen az elven működik, apró eltérésekkel.
A lényeg, hogy nincs benne semilyen mozgó alkatrész, tehát szelep, turbina, semmi ilyesmi. Az egész egy pontosan megtervezett, speciális formájú cső. A formájából adódóan tudja kihasználni a fizika pár törvényét. Termoakusztikus eszköz, működése ciklikus.
Fontos, hogy a beinditásánál a legelső ciklust nekünk kell elinditanunk a folyamatosan az égéstérbe áramló tüzelőanyag (ált PB gáz) mellé adagolt levegővel.
Ha már működik az eszköz, akkor egy ciklus a következőképp zajlik:
1. Az égéstérben berobban a levegő-üzemanyag keverék - ekkor az égéstermékek a megnövekedett nyomás miatt elkezdenek mindkét itányba áramlani (tehát elöl hátul ,,fúj").
2. Közvetlenül ezután az áramló gázok tehetetlensége miatt az égéstérben alacsonyabb nyomás jön létre, ami szivóhatást kelt. (az üzemanyag közben egyfolytában áramlik közvetlenül az égéstérbe).
3. A szivóhatás érvényesül: mindkét csövön elindul egy visszaáramlás, de a hosszabban több a gáz, nagyobb a tehetetlensége, igy főleg a rövidebből áramlik anyag az égéstérbe. Ez főleg levegó (és egy kevés égéstermék)
4.=1. Az égéstérben ismét ideális a levegő-tüzelőanyag arány, és a test forrósága ezt magától gyújtja is. (A test vörös, vagy akár fehér izzásig is hevülhet.)
Mint mondtam, a működése ciklikus. A hajtómű méretétől, üzemanyagától stb függően másodpercenként pártiz-párszáz-esetleg ezer ilyen ciklus játszódik le.
Ez persze csak egy egyszerűsitett magyarázat, ennél azért kicsit bonyolultabb (bár nem olyan nagyon sokkal). |
|
|
240 db. hozzászólás
81 pont
Pirotechnikás
2010.11.11.
tag |
Megnéztem pár videót gyorsan ezekről de nem vágom mi a működési elve
1ik végén szívja a levegőt keveredik valami gázzal amit 1 csövön jut be a vastag részébe aztán amásik végén kiáramlik az égéstermék??
valami kis technikai infót írjatok már nem csak azt hogy szép és jó...
vannak itt nem rakéta tudósok is
vagy mi? |
|
|
1085 db. hozzászólás
119 pont
Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Igen, természetesen rozsdamentes.
Nem rezgőszelepes. Isten ments, hogy szelepekkel vagy membránokkal szarakodjak Sima mozgóalkatrész nélküli Lockwood-Hiller tipusú szerkezet.
Viszont a beinditásához kéne egy levélfújó, hogy megadja neki a kezdő ciklushoz a levegőfröccsöt. Tudna valaki kölcsönözni egyet? Nagy örömmel venném, és persze szivesen látnám az illetőt az első beinditásnál. |
|
|
1300 db. hozzászólás
142 pont
Hobbista
2007.02.24.
tag |
RESPECT!
Aszem ez egy elég régi vágyad/álmod volt személy szerint nem gondoltam volna hogy tényleg elkészül de ahogy látom már nem sok választ el attól hogy trafipaxxal bemérjenek bike-al
Grat! |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Szép kis kipufogó Vidit kérünk! És jó újra látni a centeren.
Rezgőszelepes? |
|
|
552 db. hozzászólás
87 pont
Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
ez miféle trombita ? |
|
|
629 db. hozzászólás