629 db. hozzászólás
55 pont
Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
A pyro-t nem unom, csak azt hogy a méretre vágás, és (az itthon nem túl gyakori) tüzelés hosszadalmas munkája miatt nem tudok haladni. |
|
|
322 db. hozzászólás
111 pont
Piromán
2010.08.03.
tag |
kössz a tanácsot
most még nem unom |
|
|
592 db. hozzászólás
217 pont
Haladó
2009.08.16.
tag |
ja aztán majd mikkor már nagyobb üzemben csinálod akkor már elég fárasztó lesz mindig szenesíteni én például örülök hogy 1kg fűzfát leszenesítettem azt az meg kihúzza szilvi illetve kb tavaszig .
dehát attól függ col pl 10 fajta szene van és nem sír hogy rendszeres kell szenesíteni ez inkább ember és időtől függ.
én pl koleszos vok nem túl nagy élvezet azt a kevés szabad időt is szenesítéssel eltölteni mikor hát mást is pyrozhatnál. |
|
|
322 db. hozzászólás
111 pont
Piromán
2010.08.03.
tag |
én eddig mindent fűzfa szénből csináltam és elég jó |
|
|
1565 db. hozzászólás
141 pont
Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Akkor kicsit rendbe raknám a kérdést.
1. Asszem tőlem csak talán Ladis használ több szenet éves szinten, mégsem használnék grill szenet, max rakeszba ill. TT-be.Jelenleg kb 10 féle szenem van, ezek mindegyikét magamnak készítem, mégsem unom. Pedig elég rendesen kinőttem a kupak bombikból. Lehet mert sose csináltam.
2. Csillagok nagy része, főleg a színesek, kizárólag fenyő szénnel készülnek, méghozzá vörös vagy Borovi fenyő szénnel. Hogy miért? Pontosan azért hogy ne legyen szikra, mert ugye a szénszikra sárga. Köszörüléskor sem a vas ég el, hanem a szén.
3. Tehát minél kevésbé szeretnénk hogy érvényesüljön egy csillagban a szén sárga szikrája, annál inkább finomabb szemcsézetű és puhább szén kell Előzmény: #16500
|
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
rocketdog.. azért van a receptben leirva hogy annyi alut tegyél bele amennyit ir és nem kevesebbet vagy többet. Pl a C6 és a Spider között 1% külömbség van de elvileg mégis más a két csillag(sztem ugyan olyanok)
A D1 nek nem pirosan kellene égnie ha jól tudom
És a szin tényleg az alutol függ. ha finom alut hazsnálsz bele akkor nem látszik az alu tartalom de siriusnál látod az ezüst szinü alu szint is.
Ja és borzas... a fenyö az egyik legpuhább fa fajta:) csak a gyanta tartalma miatt nem olyan jó bp-be. Én minden csillagba csak grillt használok mert rühellek szenesiteni. Majd ti is megunjátok ha kinövitek a kupakbombetta kalibert. Nekem grill szénnel is jók a csillagaim szerintem én azért nem szivesen szenesitenék külön. nekem igy megfelel:) |
|
|
629 db. hozzászólás
55 pont
Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Lehet, sőt szép azzal is, csak sokkal rövidebb ideig égnek a szikrái. És pazarlás nem grillszenet használni, majd egy idő után te is megunod a szenesítgetést! Tedd inkább lőporba! |
|
|
592 db. hozzászólás
217 pont
Haladó
2009.08.16.
tag |
na szóval:
1 északa többet látni látni belőle am ha jól láttam repültek belőle darabkák.
2 az nem pirós szín hanem a parázs piros ja és a bikarbóna kicsit sárgán ég az Na miatt.
3 próbáld ki este feldobod
ja és csillagokhoz soha de soha ne használj puha szenet!!!!! grill illetve egy párnál fenyő/grill .
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605133
Látogatók ma: 22
|