1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
A száríáshoz meleg kell, a meleget meg nem kedvelik a vizes alus elegyek, szóval a sok víz alapból ki van lőve, mert meleg nélkül gyorsan sok vizet ne lehet kiszárítani :D |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Csak a vízhez szokták keverni, mivel az alkohol csökkenti a felületi feszültséget, és könnyebben beszívódik a porba a keverék, illetve görgetésnél csökkenti a dunakavics effektus kialakulását is. Gyorsabban párolog, és hamarabb kikeményedik a vele ragasztott cucc.
Granuláláskor ebből max a könnyebb keverés miatt lehet használni, de én tiszta vízzel granuláltam mindig. Görgetéshez viszont tényleg kell.
75-25 víz-denszesz jó a bekeverés segítéséhez, de ha sok a denszesz akkor a dextrin kevesebb vizet kap és gyengébbre köt.( Ez csak nagyon kis oldószer tartalmú keverékeknél fordul elő, pl préssel nyomott Glitter cometeknél, ahol a keverék épphogy csak nem porlik, olyan kicsit van megnedvesítve az alu-nitrát reakció elkerülése végett.)
Az 50-50 keverék meg görgetéshez használatos, mert a sok denszesz annyira csökkenti a víz pillanatnyi dextrin oldó képességét, hogy a görgetéskor nem köt oda azonnal púpokban a csillagra az elegy, hanem kerekre kenődik. Persze utána feloldódik a dextrin és kemény lesz a csillag, ez csak pillanatnyi tulajdonsága. |
|
|
51 db. hozzászólás
11 pont
Zöldfülű
2013.08.02.
tag |
és miért jó denaturált szesszel görgetni meg granulálni? |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Szokták görgetni a glittereket fly. Kevés vizzel kell és nem lesz baja. Az összeállás inkább a szar grillszén miatt szokott lenni. Próbáld ki fenyővel, rendesen lemalmozott eleggyel. Ha minden igaz nem szabadna neki összeállni.
A dex kicsit túl sült, és ha túlsül akkor veszíthet a kötési erejéből, de nyálazd be az ujjad végét, és ha szépen összecuppan a dexeddel, akkor nem lesz baja a csillagokban sem.
Ugye a dextrin a kukorica keményítő hőbomlásából keletkezik. Ha nem sütjük eléggé ki akkor sok keményítő marad és kicsi lesz a dextrin koncentráció. Ha jókor vesszük ki, akkor a keményítő mind lebomlott dextrinné és a dextrinkoncentráció magas lesz és jól fog ragasztani. Ha későn vesszük ki akkor a dextrin elkezd lebomlani és más anyagok keletkeznek amik megint csökkentik a dextrin koncentrációt, és megint csak kevésbé fog ragasztani. Oda kell figyelni, és lassan kell sütni, és nem lesz gond.
Esetleg 50g keményítőt lassan kisütni, és 5 percenként kis tesztmintát venni belőle, és a végén még túl is kell sütni a cuccot. Az 5 perces mintákon meg végig lehet követni hogy melyik szín ragasztott a legjobban. Ezt a kis mintát berakjátok egy kis zacsiba, és a következő nagyobb adag sütésekor ehhez viszonyítjátok az adag dextrinetek színét. Amikor olyan a színe, akkor tudjátok h kész. Ha az az adag még jobban sikerült akkor abból is félre lehet rakni egy kis színmintát, hogy még pontosabban tudjátok h melyik szín kell nektek. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Brown, ezt is már párszor leírták . D1-et nem nagyon szokták görgetni, lehet csak igen nehéz és könnyű elbaszni. Pumpálással úgy meg lehet csinálni ,hogy jó is legyen. Én am 7miches alut használok. Elég jó fajta, csak 7miches alut már szinte lehetetlen beszerezni. |
|
|
106 db. hozzászólás
88 pont
Tud valamit
2012.02.26.
tag |
Én nyáron görgettem le 0,5kg D1-et. Porformában iszonyat szarul égett, mint valami rossz streamer. Aztán csőbe préseltem és úgy már szebbnek nézett ki, de gondoltam görgetés után lesz az igazi. Görgetés után az eredmény az lett, hogy 2-3 másodpercig hozta a gliter hatást, utána sárgás flashként égett ami nagyon jól áll neki. Valószínűleg túlnedvesítés lehetett az oka, mert elején dunakavicsosodtak a csillagok, de azután átváltottam 50/50 denszesz/víz arányra. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Amint előbb is leírtam semmi baja. Szal használhatod bármihez. Csillagokról meg csak annyit, hogy lehet elbasztad. D1-et a legkönnyebb, TT-nél nem vágom ,hogy mit csináltál ,hogy ezt eredményezte. D1-nél van az ,hogy ha túlvizezed nem pattog szét és csak egy izzó gömbként hullik vissza. TT-nél nem vágom. Ha jó az arány és a cuccok akkor gond nem lehet vele. |
|
|
51 db. hozzászólás
11 pont
Zöldfülű
2013.08.02.
tag |
akkor nyugodtan granulálhatok ezzel lőport? csillagokra is tökéletes? akkor viszont nem tudom hogy miért izzanak a csillagjaim (d1, tt)... olyan szinten hogy megvan az effekt, és szó szerint egy izzó golyó esik le a földre, és narancssárgán izzik mi lehet akkor? |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Elárulom, minél sötétebb a dex ,annál erősebben köti meg a cuccokat. Mellesleg semmi baja sincs ennek. Azt meg ,hogy a dex miatt izzanának a csillagok ezt nem hinném. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605127
Látogatók ma: 16
|