106 db. hozzászólás
88 pont
Tud valamit
2012.02.26.
tag |
Én nyáron görgettem le 0,5kg D1-et. Porformában iszonyat szarul égett, mint valami rossz streamer. Aztán csőbe préseltem és úgy már szebbnek nézett ki, de gondoltam görgetés után lesz az igazi. Görgetés után az eredmény az lett, hogy 2-3 másodpercig hozta a gliter hatást, utána sárgás flashként égett ami nagyon jól áll neki. Valószínűleg túlnedvesítés lehetett az oka, mert elején dunakavicsosodtak a csillagok, de azután átváltottam 50/50 denszesz/víz arányra.
Ez egy hozzászólás a(z) "Dextrin...Kicsit túlpörkölődött, de attól rossz?? Lehet hogy ezért izzanak a csillagok, amiket ezzel ragasztok?" című tűzijáték képhez. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Amint előbb is leírtam semmi baja. Szal használhatod bármihez. Csillagokról meg csak annyit, hogy lehet elbasztad. D1-et a legkönnyebb, TT-nél nem vágom ,hogy mit csináltál ,hogy ezt eredményezte. D1-nél van az ,hogy ha túlvizezed nem pattog szét és csak egy izzó gömbként hullik vissza. TT-nél nem vágom. Ha jó az arány és a cuccok akkor gond nem lehet vele.
Ez egy hozzászólás a(z) "Dextrin...Kicsit túlpörkölődött, de attól rossz?? Lehet hogy ezért izzanak a csillagok, amiket ezzel ragasztok?" című tűzijáték képhez. |
|
|
240 db. hozzászólás
81 pont
Pirotechnikás
2010.11.11.
tag |
Nekem is tetszik
Ez egy hozzászólás a(z) "gyors, egyszerű hópihe vágás" című tűzijáték képhez. |
|
|
252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Ügyes...:)
Ez egy hozzászólás a(z) "gyors, egyszerű hópihe vágás" című tűzijáték képhez. |
|
|
367 db. hozzászólás
170 pont
Labortöltelék
2012.08.07.
tag |
Igen, a rajzon valóban vannak nem pontos paraméterek. A bombi gyújtását azért nem komplikáltam tovább, mert semmi kedvem nem volt egy spolette keresztmetszetét is megrajzolni. Am a rajz célja csupán annyi, hogy szemléltesse, hogyan is vannak elrendezve egy bombiban az elemek a köv. reakcióaorozathoz: gyújtás>vetés&idõzítés>bontás.
Ez egy hozzászólás a(z) "3" Chrysanthemum hengeres bombetta by me" című tűzijáték képhez. |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Ha középre akarod vezetni a gyújtás lángját akkor vagy kurvahosszú TF kell a módszerreddel (és földön bont mert vissza esik), vagy egy passzos csőbe ragasztod a TF et, amit feltöltesz gran bp vel. Így ez beviszi középre a lángot, és középről indul a gyújtás és szimmetrikusabb lesz a bontás. Szóval ezt javítsd ki.
Másik, a bontót a csillagoktól elválasztó valami. Azt vagy perforáld, hogy a láng átjusson rajta a csillagokhoz, vagy valami vékony papírból csináld, pl papírzsepi egy rétege, vagy szalvéta egy rétege. A rajzon látható módszerrel készült bombában a csillagok nagy része kisebb eséllyel gyulladna, mert nem jutna el hozzájuk a láng.
Na meg az a kis ragszalag darab a stopint nem tartaná meg ha bele próbálnád engedni a csőbe a stopónál fogva, simán elengedne :D Bár 3" nál... Még talán :)
Amúgy fasza rajz. :)
Ez egy hozzászólás a(z) "3" Chrysanthemum hengeres bombetta by me" című tűzijáték képhez. |
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Mennyi vetöt teszel alá?? :) Egybemaradnak neked a csöveid az ránézásre kb 40g! :D
|
|
905 db. hozzászólás
248 pont
Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Kísérleti atomrobbantás? Nagaszaki? Mondd, hogy nem xd
Ez egy hozzászólás a(z) "Futok! :D" című tűzijáték képhez. |
|
|
153 db. hozzászólás
68 pont
Haladó
2010.07.07.
tag |
hazudsz. ez egy általad készített interkontinentális rakéta kilövése hisz ezt mindenki látja. :D szerencséd volt hogy nem 3-4 m magasan bontott a nyakadba :) en is jártam így, a spolett kicsit sokat volt gyömöszkölve aztán valszeg a préselt cucc felrepedezett benne mert a 3 seces időzítés 1 sec lett :D
Ez egy hozzászólás a(z) "Futok! :D" című tűzijáték képhez. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605132
Látogatók ma: 21
|