133 db. hozzászólás
35 pont
Tud valamit
2014.10.31.
tag |
Még talán annyit, hogy ha meg tudnám oldani, hogy a malom ne csak vízszintes tengelyben tudjon üzemelni (dönthető legyen mint egy betonkeverő) akkor nem csak közelebb kerülnék a csillaggörgető funkcióhoz hanem a szeparátor felé megdöntve ki is tudom pörgetni a készterméket.
Persze ekkor egy idő után az őrlőtestek egymást kezdik el csócsálni tehát a fordulatszám szabályozás mindenképpen szükséges lesz hozzá (na meg a szeparátor megfelelő alátámasztása/megvezetése a tengelysíkban), viszont semmivel se lesz intenzívebb a mozgás mint normál üzem közben.
(igen, tudom, hogy talpastól most is meg lehetne dönteni, de az annyira snassz...) |
|
|
133 db. hozzászólás
35 pont
Tud valamit
2014.10.31.
tag |
Igen, már próbálgatom.
Úgy készült, hogy vettem egy 110-es "kupakot" is a szűkítő mellé. A kupaknak levágtam a gallérját, hogy egy sima PP lapot kapjak amit utána addig szögletesítgettem amíg bele nem ült a szűkítőbe. Amikor már stabilan bement de még azért szorult akkor kicsit megdolgoztam a lemezfúróval és kész is a "beépített tésztaszűrő". (A szűrőbetét oda ül fel ahol a 110es rész elkezd csökkenni, ami kb a felső kép közepén van)
Az aszimmetrikus eloszlás nagyon fontos, mert az első, szimmetrikus résmintával még rázogatva se tudott átmenni rendesen a por. A mostani már jobb, úgy pár perc alatt ki lehet rázni a teljes töltetet. Jelenleg a "porolós dobozban" használtam amiért nem került az aljára semmi se, de tervezek egy kisebb "poharat" is csinálni amit fel lehet kötni az aljára és épp elfér benne a késztermék. Ekkor teljesen zárt rendszerben tudom majd a malmot üríteni, szivárgás csak a nyitáskor / csatlakozáskor lesz. |
|
|
133 db. hozzászólás
35 pont
Tud valamit
2014.10.31.
tag |
Közvetlenül a malomra tehető, némi rázogatással a kisebbik lukon csak a készterméket adja ki. Alapanyag: PP csatornacső szőkítő. A végére egy hengert csatlakoztatva teljesen zárt módon gyűjthető a késztermék, porolás nélkül. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605117
Látogatók ma: 6
|