A másodperc ajánlata: Alap 96250 Ft

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
A cink, igen az kimaradt az előző hozzászólásból, azért nem mindegy.
A szódabikarbóna tényleg sárgára színezi a lángot. De ha cink kén elegyet összekeversz mosóporral az hogy fog égni?
Mert tisztán még csak csak égicsél, sőt ha finomak az alkotóelemek elég gyorsan, de valahogy nem nézem ki belőled hogy hozzájutsz 70 mikronos cinkporhoz. Keresgéletm pár évet a neten mire sikerült szerezni.
Másrészt minek keversz bele fölösleges dolgokat, amivel használhatatlan elegyet készítesz? A cink-kén elegy szép zöld színnel ég.
Ha már fingreszelsz reszeltél volna hozzá PVC-t...
Zoli: Szerintem a Pyrocenter színvonala NAGYON sokat fejlődött! Nézd meg az első képeket a galériába, nézd az első évek topicjait, hozzászólásait. (én meglepődtem magamon)
És Nézd meg most, szép lassan gördül be a szekér, de aztán jön egy két Laccccc, Gabtech, Alkem, Zoli, Evilblaze Col, Benya és a többiek és minnyá lesz a galériába olyan vetőcsöves meg csillag, amivel azért ki lehet állni a nemzetközi színpadra, amit YouTube-nak hívnak.
A listát a nevekkel fojtathatnám sokáig, és akad köztük pár kezdő is, aki mondjuk egy évvel ezelőtt ha idejött volna max azt tanulhatta volna meg, hogy kell gyufát gyújtani. Most ha nem is professzionális , de legalább tűzijátékot csinál. És nem azon töri a fejét hogy hány doboz gyufát kell lekaparni egy csőbomba elkészítéséhez.
Szerintem a Pyrocenter kinevelt magából pár tehetséges arcot. Ezért már megérte. |
|
|

22 db. hozzászólás
  Zöldfülű
2009.11.14.
tag |
15 éves vagyok; miből vegyek vissza; nem észnélkül állítottam össze várva a "sült galambra", avagy csodára, hanem mindegyikről tudtam, hogy mi.; komoly dolgokat is szoktam csinálni, nem csak ilyen. ez otthon is könnyen elérhető anyagokból van; |
|
|
401 db. hozzászólás
26 pont
  Piromán
2009.06.24.
tag |
legalább nem írnál ilyen hülyeségeket....... komolyan inkább vonatozzál...... Előzmény: #8593
|
|
|

22 db. hozzászólás
  Zöldfülű
2009.11.14.
tag |
Nem vagyok csóró; szoktam venni nitrátot gyógszertárban, sőt kén port is. Szódabikarbóna lángfestő, kifejezetten nem lassítja az égést.
http://szertar.blog.hu/2008/10/29/feher_tabletta_fekete_kigyo
Ha nem tudnám, hogy mit keverek össze, akkor hogyan csináltam ilyen elegyet? Egyébként szoktam KNO3-al KMnO4-el, kénporral is pyrózni. Csak nem lakásban... |
|
|

22 db. hozzászólás
  Zöldfülű
2009.11.14.
tag |
Nem csak úgy kevergetek. Foszfáttartalmú mosópor+mészkőpor lassítja az égést; szódabikarbóna szinezi a lángot(ami a videón nem igazán látszik).
egyébként van benne kénpor(ég), vaspor(szikrákat ad); cink(reagál a kénnel). Igen van fogalmam róla.
KNO3-at én inkább gyógyszertárban veszek ... |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Csak azt ne mond hogy a foszfát tartalmú mosópor az oxidálószer, mert lekaparom a salétromot a falról!!!
Hogy ég ez?
Van fogalmad arról mit mért keversz bele? Pl szódabikarbónát? Mészkőport? Vagy csak úgy kevergetsz? |
|
|

22 db. hozzászólás
  Zöldfülű
2009.11.14.
tag |
Nem gyári. Kénpor, vaspor(attól szikrázik), szódabikarbóna, foszfáttartalmú mosópor és mészkőpor keverék, stb. ...
le van írva a blogomban |
|
|

133 db. hozzászólás
17 pont
  Piromán
2008.12.14.
tag |
hát ez minden csak nem tüzijáték! |
|
|

92 db. hozzászólás
22 pont
 Zöldfülű
2009.10.26.
tag |
Nekem is gyárinak tűnik, csillagszóró valamivel keverve... |
|
|

552 db. hozzászólás
87 pont
    Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
hát ja nem valami látványos ,de ha hozzáadnál valamit ami színezné a lángot sokkal jobb lenne ... |
|
|

741 db. hozzászólás
238 pont
 Piromán
2009.05.17.
tag |
érdekes megnézem a blogodat is mert érdekel az anyag összetétele.olyan mintha csillagszórót kevernél v.mi éghető anyaggal. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 73
Ebből tag: 0
Látogatók: 1856527
Látogatók ma: 1258
|