A másodperc ajánlata: Iceman 11000 Ft
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Alumíniumos, nitrátos, kénes, flasht egy százalék borsavval keverve nyugodtan malmozhatjátok, nem fog elindulni. A KNO3-ot viszont célszerű előtte jól kiszárítani.
Igazából kevésbé érzékeny mint a lőpor. Csak a víz az ellensége, de az sem vészes. |
|
|
894 db. hozzászólás
217 pont
Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Én flasht csak bontónak alkalmazok kis kliberekben (45, 70 mm) ezért csak megőrölöm a KNO3-at és a ként együtt 3 percig KV darálóban belerakom egy jól záródó edénybe, hozzá a sirius alu és kész. A célnak teljesen jó... |
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Üdv!
Én berakom a bizonyos oxidáloszert a malomba amit ha elárulnék miaz mindenki kiakadna! (Ne a lilára gondoljatok! ) Erre egy külön dobom van az esetleges szenyezödések elkerülése miatt! Ezért másra nem használom.
Aztán fogom a magnéziumdarabkám nekiesek egy nagyonfinom reszelövel 2 ora és van vagy 5g magnéziumreszelékem. ezt továb finomitom a homemade darálomba kb 30 percig azt malom egy fél napig azt 100mikronos szita vagyis col szerint monitorbol szedtem ki.
Fogok egy üvegedényt bele a mindenség és öszekeverem egy pálcával.
|
|
|
552 db. hozzászólás
87 pont
Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
Én idáig még csak alu flashből csináltam...
De valahogy mindig lassan égett vagyis nem villant úgy fel ahogy kéne... ettől függetlenül petárdákban erős fojtással nagy hanghatást lehet elérni vele... de volt már olyan is fogy felrobbant a petárda és a füvön a robbanás helyén ezüst színű volt a fű szóval nem égett el az összes flash ...
Csak mozsarazni szoktam , kno3-at utána hozzáadom a ként és legvégül az alu port (35 mikronos) ... gondolkoztam hogy építek egy kisebb malmot mert nagyba mégse akarom ott lőport szoktam és annyira nincs kedvem kitisztítani hogy ne koszolódjon be....
De egyébként ti hogy szoktátok a flashport készíteni , amikor úgy rendesen a legjobb minőséget akarjátok elérni ? |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
A fémpor gyári. 63 mikronos. Nem finomítottam semmit. Korábban a magnáliumot finomítottam, kávédarálóban. De eleve finom porként termeltem ki a bojler anódból. A Gabtech-féle csiszolóvásznas, fúrós megoldás jól dolgozik. Aki azt mondja szar az eljárás, dolgozzon még egy kicsit a technikáján. Mert fél óra munkával komoly mennyiségű magnálium (használható szemcseméretű) termelhető ki!
Szerintem közel s távol ez az egyik legjobb flash por. A magnéziumot ugyan kezelni kell, hogy ne léphessen reakcióba a nitráttal vizesen, de ettől eltekintve nagyon stabil és erős.
Érdekes hogy a MgAl ötvözettel majdnem ilyen jó a keverék, de sokkal kevésbé hajlamos víz hatására reakcióba lépni a nitráttal! Azt ajánlom akinek MgAl-ja van inkább azt használja! A teljesítménybeli különbség elhanyagolható!!!
|
|
|
241 db. hozzászólás
343 pont
Haladó
2010.06.09.
tag |
Ritkán látni ilyen szép flasht ezért gratulálok.A minősége elég jó lehetett az égés alapján. |
|
|
279 db. hozzászólás
20 pont
Piromán
2009.12.27.
tag |
Hát a fémporaid nagyon jók kávédarálóban malomban vagy miben finomítod? A Mgal is nagyon jó
hát még a tiszta magnézium.Én sajnos nem használhatok magnéziumot mert perkloráttal és kénnel fojtás nélkül robban,de ez a vidi nekem nagyon tetszett. És a Kno3 mg s egy igazi bajnok a Kno3
kategóriában.
|
|
|
629 db. hozzászólás
55 pont
Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Nem gyenge cucc! Az a jó ebben a flashben hogy olcsón megcsinálhatod és mégis jó lesz a flash ha nem túl finom a por, de azért tud szólni magában is, ha nagyon jó minőségű, grat Master! |
|
|
592 db. hozzászólás
217 pont
Haladó
2009.08.16.
tag |
ja tenyleg jo volt grat.ilyen hangot utoljära akkor hallotam mikor oszt tärsaim 5idke valamilyen pirotechnikai cuccbol kivetek nehäny g es begyujtotäk.
(BOCSI nincsen itt ekezet) |
|
|
1300 db. hozzászólás
142 pont
Hobbista
2007.02.24.
tag |
első grat nagyon jó minőségű lehet az anyag szép |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
A KNO3 alig volt ledarálva, épp csak összeborogattam a cuccokat! Amúgy nagyot szólt, de a kamerám sajnos nem veszi fel a mély hangokat. Ez pedig mély volt, nagyon mély |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605133
Látogatók ma: 22
|