177 db. hozzászólás
93 pont
Hobbista
2012.01.11.
tag |
Amúgy meg miért voltak ott azok a repülők? |
|
|
177 db. hozzászólás
93 pont
Hobbista
2012.01.11.
tag |
Nagyon tetszet!!! |
|
|
285 db. hozzászólás
Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
A színes robbanások porfestékek voltak, alattuk robbant az effekt és ez szétszórta a port.
A fekete az finom őrlésű faszénpor volt bezacskózva, szintén rátéve a durranó effektre. Ez annyiból szép, hogy közben begyullad és növeli a látványt, nemcsak fekete pamacs lesz belőle.
A láng sima diesel, kb. 1liter erős fémcsőbe.
Benzint és hasonló,anyagot nem lehetne használni, hiszen idő előtt begyulladna, illetve a gőzei miatt robbanásveszélyes lenne a környezetére.
A gázolaj az edényben meg sem gyújtható, csak a felporladása közben.
Mondanom se kell, a 100 indítás miatt a telepítés és a terep beélesítése is nagy óvatosságot kívánt, ha melleted elmegy egy ilyen lángeffekt, túlbarnítana...
Utóbbi időkben már nem használtam, csak sima fűrészport és külön a durranást.
Nem ajánlom a fémedény használatát, jobb a békesség.
A sok stopinos sorozateffekt közül az avartűz miatt több is elindult "magától", így néha amiatt voltak zsúfoltak a robbanások.
Előfordulhat, hogy valami villamosan még nem következett, de az égő fű elindította.
A környezet másodlagos tüzei rendkívül problémásak, a műsor végéig meg se lehetett közelíteni a terepet, a végén az állva maradt effekteket kellett először összeszedni, majd eztán kb. 16-an oltottuk a tüzeket...
Egy nagy csomó vezetékem ment minden alkalommal rá a dologra.
A későbbi bemutatón hatezer liter vizet szórt egy lajtos kocsi körben 10m-es sávba a földre, de a benti, effektekkel, makettekkel zsúfolt terepet persze nem locsolhattuk. Volt, amikor előtte beáztattuk, locsoltuk a telepítés helyét - kb. 15x35 m - de a Nap 10 perc alatt felszárított mindent. A lángeffektek pedig mindent felgyújtottak maguk körül. A lajtos kocsival a műsor kezdete előtt lett locsolva, így legalább az avartűz tovaterjedése megoldott volt. Asszem 1-2 effekt kirepült, ill. kívül ért földet, azt kézi locsolóval könnyen, műsor közben is megfékeztük. :)
Volt ezek közelébe "víztorony" makett, 10 liter vízzel, ezek sokat oltottak a tüzeken, még ha látványra nem is voltak lenyűgözők. Lehetett volna a vizet festeni e célból, de azzal úgy összekeni magát az ember, ahogy csak bírja.
Ja a terep feltakarítása legalább 2 óra volt 3-4 embernek.
Szval... volt vele meló rendesen. |
|
|
408 db. hozzászólás
58 pont
Labortöltelék
2008.11.19.
PM Tag |
Hat, ha volt olyan video ahol ot csillagot adtak egy egyszeru elektromos gyujtora, akkor nem tudom ez miert ne erne meg annyit. Radiotaviranyitassal volt a gyujtas megoldva igy mar csak az megeri. Az otlet is jo szerintem, hogy haborus jeleneteket elevenitesz meg.
Mivel a tuzijatekok sotetben a leglatvanyosabbak, valoszinuleg azert nem tetszett mindenkinek.
Volt olyan loves is ahol barnas, vagy inkabb piros a fust. Lehet tudni az mi volt? Gondolom gyari effektek, bombak voltak, de miert volt pirosas fustje egyiknek masiknak? Vagy csak en nem lattam meg olyat? |
|
|
285 db. hozzászólás
Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
A képfeltöltésnél ott a reklamált város...
Nem a durranások volt csak 14 óra a telepítés, henem ezeket összerakni, elhelyezni, tankok, rakéták, víztárolók, barakkok, házak, sorozatvető katyxusa modell, pirót elhelyezni, bekötni, otthon az egészet sorrendre megtevezni, rajz alapján letelepíteni, stb. Semmiség...40 fok melegben reggel 6-tól du 3-4 ig. egyfolytában.
Szeretnék látmi másoktól 10-ed annyit, hadd gyönyörködnék...
Aztán már csak a rádiótávirányítású kapcsolók, program, laptop és már mehet is a kb. 100 indítás.
Kb. 6 év munkájával jutottunk eddig, szabadidőben, munka mellett.
Úgy értem, eltartva közben a családot, nem délig dögölve hétvégeken az ágyba, szval vhogy így...
A nagyonhülye közönségnek mindik qrvára tetszett.
Igaz, ők nem írtak ide még 4 hozzászólást, "zöldfülü" rangban.
Ilyen ez...
Előzmény: #7597
|
|
|
1281 db. hozzászólás
280 pont
Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
appme!
Én is csatlakoznék az előttem szóló egyik kollégához, h. amikor láng is volt a robbanásokban, akkor benzint használtál?
Köszi, üdv:
Ladis. |
|
|
68 db. hozzászólás
1 pont
Zöldfülű
2009.07.01.
tag |
ez tök király tök jól meg van csinálva és egyáltalán nem a szépségre kell menni ennéll szerintem |
|
|
68 db. hozzászólás
1 pont
Zöldfülű
2009.07.01.
tag |
és elmondanád hogy mért nagy hülyeség az egész le a kalappal elotte hogy megutdta csinálni te hol lennél erre képes |
|
|
133 db. hozzászólás
17 pont
Piromán
2008.12.14.
tag |
nagy hülyeség az egész |
|
|
|
>>Vegyészfórum