252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Azért alapvetően az égési sebességet elsősorban nem a csillaggyártás módja határozza meg.
Sokkal inkább maga csillagelegy, de azonos elegynél, pl. TT-nél, ebben az esetben a szén fajtája, szemcsemérete.
Másrészt meg persze a csillagok mérete. |
|
|
66 db. hozzászólás
90 pont
Zöldfülű
2012.01.30.
moderátor |
csak azt tudom elmondani mint az előttem szólók is talán még ennyit hogy ha esetleg megpróbálnál görgetett csillagokkal dolgozni akkor kissé lassabbak lehetnek a csillagok mivel nem kap annyi nedvességet mint a vágásnál így a KNO3 kevésbé bír oldódni és beszivárogni az apró Szén szemcsékbe ami gyorsítja az égést. meg esetleg csinálhatsz hengerest is
én 3"-ban csak azt csináltam mivel nem volt hozzá hélyprésem
íme https://www.youtube.com/watch?v=Vnr_14qsBsg
de csak így tovább ha csinálsz még sok ilyet akkor mennif og ez |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Kivitelezéssel kapcsolatosan semmi rosszat nem tudok mondani. Elsőre teljesen jó volt, majd ,ha sokat csinálsz akkor belejössz és sokkal jobb lesz. Csillagok tényleg elég gyorsak voltak. Személy szerint én 2-3 szor átszoktam darálni mákdarálón a TT elegyet és már görgethető,vágható,pumpálható is. Video alapján elég magasra mehetett. Próbálj kevesebb vetőt használni. Ha nem megy olyan magasra és a csillagok se égnek túl gyorsan ,akkor sokkal nagyobbnak fog tűnni a bontás. Csinálj még pár tesztet ezzel kapcsolatosan ,amit az előttem lévők és én is leírtam és valószínűleg jobb eredményeket fog elérni. |
|
|
252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Szerintem ellőtted a picsába, nagyon túl volt vetőzve, még a 7% is sok lehet...
Szépen,szimmetrikusan bontott ,de tényleg hamar kiégtek a csillagok még nőtt volna.
Szép a házi héj is !
Első 75-ösnek kiváló, jól is volt összerakva, igényes munka.
|
|
|
153 db. hozzászólás
68 pont
Haladó
2010.07.07.
tag |
1cm/s est használok :)
a tt amugy modositott :) a szén 50/50 aranyban airfloat fenyo es airfloat benzinkutas zsakosfaszen :) csinaltam tobb keverest is mas mas arannyal de ez lett a legszebb :)
elirtam a csilkag mereteit :) 1x1x0.8. cmes :D |
|
|
153 db. hozzászólás
68 pont
Haladó
2010.07.07.
tag |
Na akkor szépen sorban :)
Minden réteget simítottam :) meg göngyörgettetm az asztalon :) csak a legelső réteg kissé össze-vissza lett. :D A szalag 15mm széles
Igen a csillag szerintem is hamar kiégett, a 200g bp-t 2 óráig szoktam malmozni, 300 g csillag 1óráig zörög :) lehet sok... Acsillagok 1x1x8 mm-esek tehát nem a mérettel van gond :).
Az alap időzítés 3 sec volt aztán soknak találtam így a TF fél centit be lett vágva és úgy lettek belekötözve a bm szálak, szerintem is magasra ment :) sok lett a 8 % vető, 50 cm hosszú a vetőcső mínusz 4cm dugaszolás :D
Szóval a következőt 2secre fogom időzíteni és 7% vető lesz alatta :)
Köszönöm a tanácsokat, véleményeket, gratulációkat :)
Esetleg valami ötlet a csillag problémára? :)
Szabix, köszi a dex vizsgálathoz az tletet :)
|
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Akkor kezdem azzal h jó lett grat!
75öst nem lehet igazán szépen tapaszolni a gummed tape módszerrel és 20mm-es enyvszalaggal, a 75ösnél nem is ajánlják a GT-t, én is csak azért használom mert gyors
Igazából a 3stripet se ajánlják
A Szabi által említett dolgok nagyon fontosak, nekem mondjuk a felespoharas egyengetés, amit Coltól hallottam jobban bejön!
(meg enyvszalagnál el kell találni a nedvesítés mértékét is)
mintha kicsit magasra is ment volna 3s volt az időzítés?
Ha minőségi vetőd van akkor 2,5s időzítés, a tiszta súlyhoz viszonyított 7-8%-os vető, és max 50cm-es cső elég!
A TT-d nagyon gyorsan kiégett, talán mert a vágott csillagoknak kisebb a sűrüségük, esetleg sokat malmoztad? |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
A krumpli tekerésen és a gyorsan kiégő csillagokon kívül minden fasza volt. :) Ha gummed tape módszerrel tekersz, akkor az X Y Z tengelyt is használd mint tekerési pólust, ahol kereszteződnek a rétegek. :)
Egyszerre csak egy réteget tekerj fel, és az átfedések ne legyen több a papírcsík felénél, ezt ahogy láttam már jól is csináltad, viszont minden réteg után gurigasd meg valami kemény felületen. Ez le fogja nyomni az egyenetlenségeket, és sokkal szebb, és egyenletesebb lesz a felülete. Utána jöhet új réteg, és így tovább, amíg el nem éred a kívánt méretet. Minden réteg után pólus váltás az X Y Z tengely mentén, hogy ne ugyan ott púposodjon. Most hirtelen ennyi tanácsot tudtam mondani, mert ez is csak esztétikai hiba, és mást nem találtam. :) Így tovább. |
|
|
153 db. hozzászólás
68 pont
Haladó
2010.07.07.
tag |
Adatok:
203,1 gramm a teljes tömeg :D
a bombi tiszta súlya 180 g
81 gramm csillag ment bele TT elegy 6% dexxel köttetve
21 gramm gran fenyő bp a bontó és
15 g vető ment alá
Elnézést a felvétel minőségéért, de ehhez az eszközhöz jutottam hozzá :)
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 13
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605067
Látogatók ma: 137
|