252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Azért alapvetően az égési sebességet elsősorban nem a csillaggyártás módja határozza meg.
Sokkal inkább maga csillagelegy, de azonos elegynél, pl. TT-nél, ebben az esetben a szén fajtája, szemcsemérete.
Másrészt meg persze a csillagok mérete.
Ez egy hozzászólás a(z) "Első 75-ösöm :)" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
66 db. hozzászólás
90 pont
Zöldfülű
2012.01.30.
moderátor |
csak azt tudom elmondani mint az előttem szólók is talán még ennyit hogy ha esetleg megpróbálnál görgetett csillagokkal dolgozni akkor kissé lassabbak lehetnek a csillagok mivel nem kap annyi nedvességet mint a vágásnál így a KNO3 kevésbé bír oldódni és beszivárogni az apró Szén szemcsékbe ami gyorsítja az égést. meg esetleg csinálhatsz hengerest is
én 3"-ban csak azt csináltam mivel nem volt hozzá hélyprésem
íme https://www.youtube.com/watch?v=Vnr_14qsBsg
de csak így tovább ha csinálsz még sok ilyet akkor mennif og ez
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Kivitelezéssel kapcsolatosan semmi rosszat nem tudok mondani. Elsőre teljesen jó volt, majd ,ha sokat csinálsz akkor belejössz és sokkal jobb lesz. Csillagok tényleg elég gyorsak voltak. Személy szerint én 2-3 szor átszoktam darálni mákdarálón a TT elegyet és már görgethető,vágható,pumpálható is. Video alapján elég magasra mehetett. Próbálj kevesebb vetőt használni. Ha nem megy olyan magasra és a csillagok se égnek túl gyorsan ,akkor sokkal nagyobbnak fog tűnni a bontás. Csinálj még pár tesztet ezzel kapcsolatosan ,amit az előttem lévők és én is leírtam és valószínűleg jobb eredményeket fog elérni.
|
|
252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Szerintem ellőtted a picsába, nagyon túl volt vetőzve, még a 7% is sok lehet...
Szépen,szimmetrikusan bontott ,de tényleg hamar kiégtek a csillagok még nőtt volna.
Szép a házi héj is !
Első 75-ösnek kiváló, jól is volt összerakva, igényes munka.
|
|
153 db. hozzászólás
68 pont
Haladó
2010.07.07.
tag |
1cm/s est használok :)
a tt amugy modositott :) a szén 50/50 aranyban airfloat fenyo es airfloat benzinkutas zsakosfaszen :) csinaltam tobb keverest is mas mas arannyal de ez lett a legszebb :)
elirtam a csilkag mereteit :) 1x1x0.8. cmes :D
|
|
153 db. hozzászólás
68 pont
Haladó
2010.07.07.
tag |
Na akkor szépen sorban :)
Minden réteget simítottam :) meg göngyörgettetm az asztalon :) csak a legelső réteg kissé össze-vissza lett. :D A szalag 15mm széles
Igen a csillag szerintem is hamar kiégett, a 200g bp-t 2 óráig szoktam malmozni, 300 g csillag 1óráig zörög :) lehet sok... Acsillagok 1x1x8 mm-esek tehát nem a mérettel van gond :).
Az alap időzítés 3 sec volt aztán soknak találtam így a TF fél centit be lett vágva és úgy lettek belekötözve a bm szálak, szerintem is magasra ment :) sok lett a 8 % vető, 50 cm hosszú a vetőcső mínusz 4cm dugaszolás :D
Szóval a következőt 2secre fogom időzíteni és 7% vető lesz alatta :)
Köszönöm a tanácsokat, véleményeket, gratulációkat :)
Esetleg valami ötlet a csillag problémára? :)
Szabix, köszi a dex vizsgálathoz az tletet :)
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Akkor kezdem azzal h jó lett grat!
75öst nem lehet igazán szépen tapaszolni a gummed tape módszerrel és 20mm-es enyvszalaggal, a 75ösnél nem is ajánlják a GT-t, én is csak azért használom mert gyors
Igazából a 3stripet se ajánlják
A Szabi által említett dolgok nagyon fontosak, nekem mondjuk a felespoharas egyengetés, amit Coltól hallottam jobban bejön!
(meg enyvszalagnál el kell találni a nedvesítés mértékét is)
mintha kicsit magasra is ment volna 3s volt az időzítés?
Ha minőségi vetőd van akkor 2,5s időzítés, a tiszta súlyhoz viszonyított 7-8%-os vető, és max 50cm-es cső elég!
A TT-d nagyon gyorsan kiégett, talán mert a vágott csillagoknak kisebb a sűrüségük, esetleg sokat malmoztad?
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
A krumpli tekerésen és a gyorsan kiégő csillagokon kívül minden fasza volt. :) Ha gummed tape módszerrel tekersz, akkor az X Y Z tengelyt is használd mint tekerési pólust, ahol kereszteződnek a rétegek. :)
Egyszerre csak egy réteget tekerj fel, és az átfedések ne legyen több a papírcsík felénél, ezt ahogy láttam már jól is csináltad, viszont minden réteg után gurigasd meg valami kemény felületen. Ez le fogja nyomni az egyenetlenségeket, és sokkal szebb, és egyenletesebb lesz a felülete. Utána jöhet új réteg, és így tovább, amíg el nem éred a kívánt méretet. Minden réteg után pólus váltás az X Y Z tengely mentén, hogy ne ugyan ott púposodjon. Most hirtelen ennyi tanácsot tudtam mondani, mert ez is csak esztétikai hiba, és mást nem találtam. :) Így tovább.
|
|
153 db. hozzászólás
68 pont
Haladó
2010.07.07.
tag |
Adatok:
203,1 gramm a teljes tömeg :D
a bombi tiszta súlya 180 g
81 gramm csillag ment bele TT elegy 6% dexxel köttetve
21 gramm gran fenyő bp a bontó és
15 g vető ment alá
Elnézést a felvétel minőségéért, de ehhez az eszközhöz jutottam hozzá :)
|
|
10 db. hozzászólás
5 pont
Zöldfülű
2012.11.15.
tag |
Igen, az első háromnál kevés volt a vető (vagy szar), de aztán ezt korrigáltuk. A porladást meg nem tudom, megeshet, hogy porladt, mert nem lett az igazi, nem olyan kemény, kicsit lehetett volna jobban nedvesíteni mikor kinyomtam. De csak recsi volt ugye mátrixban.
Ez egy hozzászólás a(z) "Tüzijáték tesztek (11.16)" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605103
Látogatók ma: 173
|