65 db. hozzászólás
1 pont
 Tud valamit
2012.02.27.
tag |
15 éves ez a videó de PyroMasteren Mx5 Kevinen a régi időkben nőtem fel amikor ezek a dolgok nagyon mentek és gyerek voltam még. Mx5 Kevin ma is aktív, és azóta a nagy nemzetközi APC fórumon elismert nagytudású szakember lett belőle. Hogy sok kezdő nem tudott akkoriban haladni, és hogy akiket ezek a dolgok érdekeltek sok hülyeséget csináltak ez nem az ő hibájuk! Hatvan valahány hozzászóláson át a lényeg kimaradt. Miért tömöríted és miért nem hiszel nekünk, szólt a kérdés?
A válasz sajnos az hogy hatalmas szakszerűtlen hülyeségeket írtatok le, voltak akik konkrétan hazudoztak amikből az evvel kísérletezők sorozatos tévutakon indultak el. Tömegesen ajánlotok 45 mikronos alumínium festék pigmentet KNO3 mal, egy ilyen flash mixhez az amcsik használnak maximum 12 mikronig „Indiai sötét alumínium”. Az állag is teljesen eltérő, és még csak nem is hasonlít a gyári flashben használt porokra. Nagyon sok topikot átnéztem, de amit senki nem említ meg adott kompozícióhoz a szemcseméret a leg alap dolog a pirotechnikában. A SIRIUS EZÜSTPOR 3X-osan lépi túl a maximális megengedett határértéket szemcseméretben, és itt finomítást még csak meg sem említenek. Lesz belőle valami termitszerű fos amit előzőleg pár 12 éves aminél maga sem csinálta meg soha sikerrel, oda hazudja hogy milyen bitang jó petárdákat készített belőle, és te mindjárt megveszed. És a sokadik ilyen dolog után akkor bízzál a közösségben.
Rázhatja össze amivel akarja és nem működik neki, túl sok emberrel estek meg ilyen dolgok önhibájukon kívül. És akkor jön az hogy az egészet össze mozsarazza, meg nekiáll lepréselni aztán evvel valami nagyon érzékeny dolgot mint a klorát, vagy permanganát működésre bír. Nincs elmagyarázva mi a tárolási stabilitás és a dörzsérzékenység közötti különbség. Lehet a permanganát kevésbé dörzsérzékeny rossz tárolási stabilitással, míg a klorát erősen dörzsérzékeny sokkal jobb tárolási stabilitással. Az hogy valakin látszik hogy aktívan foglalkozik vele, nem egyedi eset volt akkoriban, ahhoz hogy ilyen tévutakon induljon el csoportosan egy közösségben hatalmas hülyeségeket kellett tanítani. És hogy senki nem tudott egy ilyesmi célra megfelelő KNO3 Mg S-t szakszerűen elmagyarázni, megcsinálni, milyen finom fémpor, hogyan kell kezelni stb, pedig ez alap szintű pirotechnikai tudás.
A leg kirívóbb amit egy itteni moderátor írt. Valaki megemlítette a German Dark Alumíniumot a moderátor azt se tudta mi az, nem hogy a kompozíciókhoz milyen szemcseméretek kellenek, mikron és mesh hozzá sem tudott szólni. És az a szenvedés hogy egy egyszerű kálium-klorátot általánosságban senki nem tudott megcsinálni szinte éveken át. Nem csak mai szemmel, de akkori szemmel nézve is iszonyú hülyeségek tárháza volt a pyrocenter. És ez legyen figyelmeztetés a mostani generációnak, amik a pyrocenteren le voltak írva azt kerüljétek el!
Ez egy hozzászólás a(z) "Petáda Kmno4 al s szorossan tunkolva 2g a halk verzió 50cm-eres villanás " című tűzijáték videóhoz. |
|
|

905 db. hozzászólás
248 pont
    Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Azért azt hozzá kell tenni, hogy ez ugye gyári volt, csak az effektek meg a gyújtási sorrend változott. Ennyit lett reformálva a dolog.
Sajna Rex, el kell hogy szomorítsalak, de nemhiszem, hogy mostanában nekifogok újra a biznisznek. Inkább megveszem, mert ugye a kat.2-őt az meg lehet...
Ja és a tanulsg: a gyárit nem érdemes herélni, mert könnyen elbaszhatod és akkor oda a látvány, meg a közönség is... lsd. a Kalóztelep. Ott is volt minden, holott a terv egészen máshogy nézett ki.
Miért nem tudok szerkeszteni?
Ez egy hozzászólás a(z) "Szilveszter 2016/17" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

905 db. hozzászólás
248 pont
    Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Azért azt hozzá kell tenni, hogy ez ugye gyári volt, csak az effektek meg a gyújtási sorrend változott. Ennyit lett reformálva a dolog.
Sajna Rex, el kell hogy szomorítsalak, de nemhiszem, hogy mostanában nekifogok újra a biznisznek. Inkább megveszem, mert ugye a kat.2-őt az meg lehet...
Ja és a tanulsg: a gyárit nem érdemes herélni, mert könnyen elbaszhatod és akkor oda a látvány, meg a közönség is...
|
|

71 db. hozzászólás
40 pont
    Haladó
2013.01.21.
tag |
Na látod mole, mondtam én, hogy csinálj valamit szilveszterre! Legalább volt mivel szórakozni! 
Egyszer már nekem is ki kéne próbálnom egy titános petárdát! De a vége volt a legjobb, mikor felkapcsolod a villanyt 
|
|

71 db. hozzászólás
40 pont
    Haladó
2013.01.21.
tag |
Igen, 9% volt! :)
Hát nem tudom, lehet, hogy a videón nem jön át annyira, de szerintem ez így pont jó volt. 8%-al már túl alacsonyra menne. Viszont ez most elég gyenge bp-vel volt lőve. Majd jövőre, ha fasza bp-m lesz, akkor lehet elég lesz a 8% is!
Ez egy hozzászólás a(z) "2016-2017 szilveszter!" című tűzijáték videóhoz. |
|
|

905 db. hozzászólás
248 pont
    Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Akkor is! legközelebb elég oda a 8%-is! Asszem ez alatt most 9% volt, mintha mailban azt írtad volna...
|
|

71 db. hozzászólás
40 pont
    Haladó
2013.01.21.
tag |
Kösz, mole! Nem ment magasra, pont ideális volt szerintem. A tavalyi magasabbra ment, az nem is volt olyan jó.
|
|

905 db. hozzászólás
248 pont
    Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Jók lettek! Elsőre azt hittem blonde streamer a csillag, aztán jutott eszembe hogy ez tt+Ti A 80-as fasza gömböt bontott, annak ellenére, hogy hengeres volt! Fasza lett! De nem ment túl magasra?
|
|

71 db. hozzászólás
40 pont
    Haladó
2013.01.21.
tag |
Köszi! :)
Hát igen, a titán nagyon jó cucc 
|