10 db. hozzászólás
5 pont
Zöldfülű
2012.11.15.
tag |
kirhun27:
Köszönöm. Persze, mondok.
Első csillagágyúban Winokur 1 volt.
Másodikban TT to Majdali Purple. meg egy kis recsi.
Bombik mind 50-esek voltak. Egy kivételével mind csak gran. BP bontóval, és egy kivételével saját héjjal, 2 réteg enyvszalag mindegyiken.
Sorban: recsi, tt to lila, yellow wave, tt to lila, D1, recsi, és két D1. Nyomott csillagokkal, kivétel persze az átmenetes.
nt8:
Köszönöm. Igen, ismerősek lehetnek. :)
Ez egy hozzászólás a(z) "Tüzijáték tesztek (11.16)" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Tényleg szépek, grat! viszont a háttérben ismerős hangok hallatszanak, bár lehet h rosszul hallom
|
|
172 db. hozzászólás
89 pont
Tud valamit
2013.03.15.
tag |
yo!!
Szép lett.
Adatokat tudsz mondani?
|
|
279 db. hozzászólás
20 pont
Piromán
2009.12.27.
tag |
Boosterbe én az erős magas hőfokon égő Flash porok híve vagyok és ott azt mondom nem kell spórolni Kclo4/AL/S,KNO3/Mg/S,KCLO4/AL,Kclo4/Mg,sőt nélküle én el se tudnám képzelni.Vetőbe én kifejezetten ellenzem a legkisebb mértékben is és feleslegesnek is tartom.Nem arra találták ki hogy kilőjenek vele dolgokat hanem hogy szétrobbantsanak.Inkább annak az esélyét növeli csak hogy szétrobbantsa a csövet,.Itt úgymond egy toló/vetőhatást kell kifejteni és az FP inkább robbantóhatást fejt ki mellesleg egészségtelenül felgyorsítja a lőpor reakcióidejét.Én azt mondom a kötelezően házi puhaszenes granulált BP nél nincs jobb én a füzet ajánlom kis kalibernél 1-1,5mm granulátum tökéletes ,a centeren kívűl én még sehol nem halottam vagy láttam ezt a Flasht vetőnek ötletet de gyáriaknál sem láttam sehol sem mindenütt sima gran Lőport használnak kivétel nélkül.A gyáriaknál használt BP pl romaiaknál nem ég valami túl gyorsan még is magasra lövi a csillagokat pár kristályi granulátum pedig csak ellángol egyátalán nem az a huppanós lőpor.Viszont bontónak láttam már tőbb ízben is hogy nem csak boosterként lőpor mellé hanem tisztán flasht is használnak bontótöltetnek és kis kalibereknél igen csak látványos hatalmas hangos bontást eredményez sőt ezt mind házi mind gyári megoldásként láttam gyárinál többször is.Csillagoknál én a könnyen gyulladó Primerelt csillagok híve vagyok azt én akkor tartom jónak ha szó szerint beton kemény még lőpor prime vel is, Prime nékül gyufával sok közülük nagyon nehezen gyújtható ez nem baj azért van a prime.Hogy az beton kemény legyen nemcsak a ragasztóanyag mennyiségén múlik,hanem a felhasznált oldószereken és annak arányain is.Tele lehet Pl ragasztóanyaggal de ha nem jó az oldószer típusa vagy aránya nem fog megfelelően kötni.Attól hogy valami oldószere az adott ragasztóanyagnak nem biztos hogy önmagában elegendő kellhet hozzá másik oldószer is a jobb kötés/állag kezelhetőség érdekében..Vető résznél én az optimális se túl erős se túl gyenge fojtás híve vagyok és egyszerűen ha magasabbra akarom több ha alacsonyabbra akkor kevesebb lőpor vetőnek.
Ez egy hozzászólás a(z) "Tűzijáték tesztek, inkább ne pontozzátok." című tűzijáték videóhoz. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Ötletként még annyit tudok ,mondani, hogy ha gyenge ill nem malmozott a vetőd, akkor egy kis flassh segítségével fel lehet gyorsítani. De vigyázz vele ,nehogy sok legyen , mert akkor szét is viheti a csövet. Vagy letépi a TF,viscot ill primot.
Ez egy hozzászólás a(z) "Tűzijáték tesztek, inkább ne pontozzátok." című tűzijáték videóhoz. |
|
|
367 db. hozzászólás
170 pont
Labortöltelék
2012.08.07.
tag |
Egy vető volt, ami gyenge, ha jól emlékszem. Az szinte semennyit nem volt malmozva, fűmagos BP volt. Kellett valami gyorsan a bombi alá, nem volt idő rendes gran BP-t csinálni. A csillagok mind görgetettek voltak, nem szeretek vágni.
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Ős, tisztellek, hogy ennyi mindent le tudsz írni egy mondatban. xD
Mad, a csillagaid egy része szemmel láthatóan porladt. A vetőid is felváltva erősek, és néhol gyengék. Lötyögött pár bombád, vagy más mennyiség került alájuk?
Ha nyomottak a csillagok, akkor lehet túl kevés vizet használsz nyomáskor, és nem oldja fel az egész dextrin adagot, ezért gyengék a csillagok. Földnedves vagy kicsit nedvesebbnek kell lennie a keveréknek nyomás előtt.
Ha a módszerrel nincs gond, akkor a dextrineddel lesz gond. Matykának már leírtam a másik topicba a dolgokat, olvasd el, szerintem neked is hasznos lesz. :)
matykás cucc
|
|
249 db. hozzászólás
168 pont
Labortöltelék
2010.12.10.
tag |
Itt valamit nagyon elbaltázol annyira sok minden lehet így nem lehet választ adni de próbálkozok
nem tudom milyen a dexed de induljunk ki abból,hogy az okés
ha úgy vágod a csillagot akkor csak olyan kemény gyurma állagúra kell keverni én úgy vágom a csillagot ,hogy van olyan szétszedhető keretem aminek lehet a hosszát változtatni anyagmennyiségtől függően abba jól belenyomkodom az elegyet megtömörítem kalapáccsal persze csak módjával keret le és felszabom hagyom megszáradni úgy ahogy van nem baj ha sarkos így sokkal könnyeben gyullad ha teljesen száraz akkor prájmolom ez igaz mindegyik módszerre
csillagnyomás hát ehhez jó nyomó kell de megfelel valamilyen saválló cső (ez jó kemény és nem karcolódik össze a belseje mert akkor nehéz kinyomni a csillagot lényeg,hogy a rúd nem lehet keményebb mint a cső) meg közel passzos rúd bele ez lehet akár kemény fa is az anyagot általában 6% víz denszeszel kell összekeverni és szitán (én szúnyoghálón kétszer) át dörzsölni a homogén állagért aztán bele a nyomóba kopp a kalapáccsal kinyom és kész száradás és prájm
görgetés na a szívásokról mindenki regéket tudna mesélni de az alapok
a mag lehet apró acél ólom sörét mustármag vagy 3-4 milis vágott és teljesen száraz csillag görgetéskor mindig kevés víz kicsi por jár a görgető megint kicsi por megint jár tovább a görgető nem kell sietni hagy kalapálódjon össze a csillag ha már száraznak tűnik a csillag akkor megint egy kis spricni és újra kezdődik elölről az egész az elején nagyon óvatosan a vízzel mert összeragadnak a magok ha kész a méret akkor én hagyom teljesen megszáradni a csillagot és utána prájmolom mégpedig így
csillag bele a görgetőbe spricni relatíve elég sok víz kell a kezdéshez a száraz csillag miatt majd amikor a felülete olyan ragacsosnak tűnik akkor megy bele a pip 50-ven vagy a bp ha rajt van a megfelelő vastagság akkor megszárítom és jön a trükk,mert nem szeretnek könnyen gyulladni a görgetett csillagok
egy vödörbe beleteszem a csillagokat tiszta vízzel sprinizem kesztyűs kézzel kavargatom és ha már olyan ragacsos a felülete akkor megy bele bp kavargatom relatíve túl vizezve tiszta vízzel és úgy néz ki mint nem tudom mihez hasonlítani de az tuti gyullad mert mostanában nem volt semmi gyulladás problémám kiöntöm száradni és kész
ha ezeket betartod akkor nem porladnak a csillagok nekem legalábbis működik a dolog persze van aki egy kicsit másképp csinálja de a lényeg szerintem ez
Persze ha szar a dexed
de el lehet menni akár 7% dexig is probléma nélkül
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Nem lekezelő stílusként írtam, csak már unom ezeket a gyerekes hozzászólásokat. Vajon mi lehetett? Valszeg dex, vagy pp lakk. Vidit nem tudom újra nézni, mert lassú a gépem, de szenes csillagokra emlékszem ,ebből kifolyólag valószínű ,hogy az olcsó és bevált anyagot használta, azaz a dextrint. Igazad van, én is ember vagyok ,de én én nem kérdeztem hülyeségeket, inkább használtam a keresőt, gugliztam és magam találtam rá a válaszokra. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Általában ,ha valahova le van írva egy csillagreci akkor ott fel van tüntetve ,hogy mivel és mennyivel lehet köttetni a csillagokat. Szerintem ezzel mindent el is mondtam...Használd a keresőt!Valószínű ,hogy ő is a szokásos cuccokkal és mennyiséggel csinálta meg a csillagokat.
|
|
367 db. hozzászólás
170 pont
Labortöltelék
2012.08.07.
tag |
Kösz szépen! Volt is munka velük rendesen, de messze nem tökéletes. |
|
|
|
>>Vegyészfórum