92 db. hozzászólás
69 pont
Zöldfülű
2012.08.04.
tag |
A nozelessre hajlok én is inkább. A dextrint csak a granuláláshoz fogom használni, szárazon préselem majd. Endburner toolingom nincs, azt úgy kellene összemókolni. :D
Maradt tavalyról paraffin olajas BP-m is, csak az még kávédarálós és jelentősen lassabb ennél. Egy furatos, fúvókás 15mm-eset ellőttem vele most szilveszterkor, pont jónak tűnt. :)
Ez egy hozzászólás egy törölt videóhoz. Előzmény: #13949
|
|
|
252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
A hajtóanyaghoz érdemes raksit méretezni, és nem fordítva.
Hiszen a hajtóanyagnak kell reprodukálhatónak, ugyan olyannak lennie minden esetben, ebből kell kiindulni.
Ez járható út, hiszen veszel 5 kiló grill szenet, és van egy körülbelül pontos égésidejű hajtóanyagod ebből, akkor végtelennél alig kevesebb motort lehet préselni belőle :)
A BP hajóanyagok ISP-je közel állandó, azaz hasonló összetételből, hasonló "teljesítmény" nyerhető ki, és az nem befolyásolja, hogy gyors, vagy lassú a BP-
A raksi motor alapvető méretezését viszont nagyon.
Fúvókásnál alapvető a fúvóka méret és a furat hossz aránya, annak figyelembe vételével, hogy mennyi az ID.
Erre vannak ökölszabályok, amit épp a BP égéssebességétől függően módosítani kell, akár end burner, akár core burner a motor, vagy noseless.
Tüzijáték raksikba igazából csak noseless motort használnék, kicsit alulmértezve, abból nagy baj nem lehet :)
Én a ebben az esetben inkább paraffin olajat használnék, nekem a dex és a nedvesített préselés nem működött jól.
Ez egy hozzászólás egy törölt videóhoz. |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Nekem is hasonló sebességű volt asszem. :D először próbáld ki endburner mocival, ott nagy bajod nem lehet.. :D Legrosszabb esetben ez az adag megy nozlelessekbe, oda ugy is gyors hajtóanyag kell :D
El fog fogyni ne félj :D
|
|
94 db. hozzászólás
11 pont
Hobbista
2013.01.25.
tag |
Picit gyors! De ha jól belekalapálod és nem csinálod túl picire a fúvókát, akkor működni fog!
|
|
367 db. hozzászólás
170 pont
Labortöltelék
2012.08.07.
tag |
Huhú... Én még nem raksiztem (kissé bonyolultank tűnik) de ennek CATO szaga van...
|
|
92 db. hozzászólás
69 pont
Zöldfülű
2012.08.04.
tag |
Ez az első alkalom, hogy malmozom a BP hajtóanyagot. Nem túl gyors így? Kétségeim vannak.
|
|
367 db. hozzászólás
170 pont
Labortöltelék
2012.08.07.
tag |
Fúúha, ezen van mit javítani... Előszőr is angolul nem petard, hanem firecracker. Továbbá meg tényleg elég gyenge volt. Nekem is voltak sirius petkóim, kicsit vastagabbak egy ceruzánál és 5 cm hosszúak. Vagy hatvanat elnyomtam belőlük szilveszterkor. Csak úgy söpört a visszhang az utcákon, nézegették a népek mindenütt. A buliban, ahol voltam, ott is szóltak keményen. Nem tudom, hány gramm lehetett benne, de szép hangja volt. Csak ajánlani tudom a receptemet a petárdakészítésre.
Ez egy hozzászólás a(z) "Siriusos petkóm katyusa telepből.Sajna nem jön át a hang erősség a kamera miatt.Véleményt kérek!Pontozd pls" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
122 db. hozzászólás
6 pont
Haladó
2013.12.23.
tag |
Köszi, én is most szeretnék majd malmot csinálni remélem hogy hasonlóan jó lesz mint a tiéd! :D
|
|
92 db. hozzászólás
69 pont
Zöldfülű
2012.08.04.
tag |
Mindkét tengely vége csapágyazva van. Egy kicsit bele is lehet látni a videó vége felé. A tengelyek csak bele vannak ültetve a kivágásokba, ott nem rögzítettem őket sehogy. Az egész rendszer önsúlya (főleg ha az 5kilós dob benne van) a helyén tartja. A felülről beillesztett idomok nyomják egy kicsit a csapágyak külső gyűrűjét, ennyi az összes tartása. Ha nagyon mocorogna valamelyik tengely, akkor adok neki takonyragasztóval.
Ez egy hozzászólás egy törölt videóhoz. Előzmény: #13939
|
|
|
122 db. hozzászólás
6 pont
Haladó
2013.12.23.
tag |
A tengelyek rögzítését hogy oldottad meg oldalt, hogy ilyen szép súrlódás mentesen fut?
|
|
92 db. hozzászólás
69 pont
Zöldfülű
2012.08.04.
tag |
Köszi. :)
24 órát folyamatosan kibír és csak kézmeleg lesz a motor tőle.
A fordulatszám tényleg necces, az áttételt elszúrtam a méretekkel és csak ennyit tudtam lassítani rajta (120-ról). 5 órát ment ma és eléggé jó lett a BP. Hüvelykujj vastagra tördelt szenet tettem bele és gond nélkül elaprította.
Tényleg kevés az őrlőtestek száma, pedig félig van töltve a dob. Az a "baj" hogy túl nagyok és alaktalanok az őrlőtestek, némelyik még 30mm-nél is nagyobb, de szerencsére elvégzik a munkát.
Az a sötét gyűrű egy traktorbelső, szóval gumi, ja. :D Anélkül megcsúszott a műanyag dob a fán, ezzel most jól tapad. És ezzel a kis átmérőnövekedéssel, hogy a 2mm vastag gumit odaragasztottam, szállt el a beállított 80-as fordulatszám.
Ez egy hozzászólás egy törölt videóhoz. Előzmény: #13936
|
|
|
398 db. hozzászólás
307 pont
Tud valamit
2009.12.24.
moderátor |
Az őrlőtest nekem nagyon kevésnek tűnik..
Amúgy a tengelyen van egy gondolom fa és azon van egy sötét gyűrű az valami gumi vagy milyen anyag? Gondolom ez biztosítja hogy ne csússzon meg a dob.
|
|
252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Hibátlan :)
Jó masszív, stabil, ez gond nélkül fog menni több száz órát is.
Talán kicsit magas a fordulat, majdnem határeset, de úgy hallom még nem sok. Legalább hamarabb végez :)
Gratula!
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605104
Látogatók ma: 174
|