2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Te komolyan ennyire jó vagy fehérfoszforismeretből? Úgy találtam rá a pyrocenterre, hogy még anno nagyon régen fehér foszfort szerettem volna előállítani egy haverommal. Sokat keresgéltem, nagyon szép mennyiségű anyagot szedtem össze erről az anyagról és annyit megtudtam, hogy lehet, hogy nbem ilyenekkel kéne most foglalkoznom. Majd ha felcsapok terroristának, akkor majd fehérfoszforozok meg higanyozok de most még nem.
Fehérfoszfort legfőképp 3 dologra használnak:
-Elégetik és a keletkező difoszfor-pentaoxid vizes oldatából foszforsavat készítenek.
-Vörösfoszfort állítanak elő belőle (nagy nyomáson meg nagy hőmérsékleten).
-És a nagy favorit: bombákba töltik és szórják vele az Afgánokat. Ez a fegyver elvileg tilos lenne, mert nagyon komoly sérüléseket tud okozni, de az amerikai hadsereg előszeretettel alkalmazza nagy hatékonységa miatt. A bombának annyi a lényege, hogy fehér foszfort porlasztanak, nagy területen szétszórják és a "terroristák" meg az ártatlan emberek belélegzik és a bőrükre kerül ez a "remek" anyag és szegények szörnyű kínok között meghalnak. Otthoni kísérlet barmoknak: egy kis darab fehérfoszfort ráraksz az ujjadra és láss csodát meg csillagokat, mert a foszfor "kiégeti" a kezed. Előzmény: #2161
|