792 db. hozzászólás
531 pont
    Labortöltelék
2006.03.05.
tag |
Nem tudom, honnan vetted, de erős túlzásnak tűnik az, hogy ugyanannyival büntetik, mint a kábítószereket.
A kábítószerrel visszaéléssel a Btk. 282.§-283.§ foglalkozik, a jelentős mennyiséget 5-10 évvel bünteti. A Btk. 263.§(2) a robbanóanyagok illegális behozatalát ugyancsak 5-10 évvel bünteti, de aligha minősül robbanóanyagnak a kálium-perklorát vagy a fémporok. (Különben a birtoklásukért is 2-8 évet kapnál Btk. 263.§(1) alapján)
Ennek ellenére, lehet, hogy nem jó ötlet az ilyen üzleteket, csempészéseket itt, egy nyilvános fórumon közzétenni... Előzmény: #6192
|
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Az bátor... Akkor lehet megjön de én nem kockáztatnék. |
|
|

61 db. hozzászólás
124 pont
    Haladó
2009.11.04.
tag |
Nmj!
Tavaly év végén rendeltem a Likurg-tól likurg-offer több mint 1kg-os csomagot, mely tartalmazott: perklorátot, Mg-t, Al-t, PVC port, Antimon triszulfid-ot, Ba nitrátot és gond nélkül megjött!
Teljesen korrektül becsomagolva, buborékos fóliában!
Előre utaltam a pénzt Tomas-nak, küldte az MPL-es linket, hogy hol tart a csomag, befutott a zöld pick up és átvettem személyesen a cuccot!
(némi félsz volt bennem természetes) Előzmény: #6191
|
|
|

240 db. hozzászólás
81 pont
     Pirotechnikás
2010.11.11.
tag |
Az érdekelne engem is...
Továbbá az is hogy ha valami külföldi pirotechnikai boltbaól rendelek ezt azt, ide ér a csomag rendben ? Vagy esetleg azonfelül hogy meg se jön, még engem is elővesztnek hogy mit akarok pl. 1 kiló perkloráttal |
|
|

642 db. hozzászólás
330 pont
     Pirotechnikás
2010.01.02.
moderátor |
Az érdekelne :
Bronz golyót van e esélyem találni (boltba)
Ha igen kb mennyibe fáj???
|
|
|

179 db. hozzászólás
4 pont
Tud valamit
2009.02.21.
tag |
Milyen szerves oldószerekhez ismerhetünk receptet:
Én ezekhez ismerem:
-benzol
-kloroform
-etil-acetát
-Jodoform
-Éter
Valaki ismer ezen kívül?

A vegyészesdit a neki megfelelő topikban(Vegyészek) folytassátok! mod. prezi |
|
|

197 db. hozzászólás
67 pont
  Tud valamit
2009.11.29.
tag |
A fenolos hidroxil-csoport Fe3+ ionnal sötétkék színreakcíót ad, de sajnos úgye ezt adja a szalicilsav is. Mást nem tudok. |
|
|

179 db. hozzászólás
4 pont
Tud valamit
2009.02.21.
tag |
Én a szalicilsav hevítése és a szalicilsav hevítése kalcium-oxiddal. Ezeket ismerem . Van olyan reakció (reagens) a fenol esetében amivel kilehet mutatni?
|
|
|

197 db. hozzászólás
67 pont
  Tud valamit
2009.11.29.
tag |
Én is sokat próbálkoztam fenol előállításával és nincsenek jó tapasztalataim.
A garázsvegyészeknek 3 módszer lehet ami kivitelezhető:
*Szalicilsav hevítése, probáltam nem jött össze.
*Na-szalicilát hevítése NaOH-val: ezt nem próbáltam, mert féltem az övegcuccaimat, de talán ez a legigéretsebb, mert a hasonló szerkezetű benzolnál jól működik.
*Benzoesav hevítése réz(II)-sókkal: egyszer próbáltam, nem sikerűlt a fenolt lecsapatni, ettől függetlenűl lehet, hogy keletkezett.
Hát sok sikert |
|
|

179 db. hozzászólás
4 pont
Tud valamit
2009.02.21.
tag |
Oké , bocs hibáztam de én úgy gondoltam hogy amit régen lehetett venni gyógyszertárba karbolsavat az elfolyósított fenol volt!
|
|
|

179 db. hozzászólás
4 pont
Tud valamit
2009.02.21.
tag |
Hol lehet beszerezni fenolt vagy karbolsavat (elfolyosított fenol)? |
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
nekem is van motorom, mosógép volt valaha. 160 as PVC kupak áttétellel pont beadja az ideális 70 es fordulatot, nekem egy 200 as karmantyút hajt meg, benne 350 porcigolyóval, plusz fél-egy kiló anyag. Kettő, van ezért adom el az egyiket. Indítókoni van hozzá, rá is kötöm neked ha kell. Irányára 4000 Ft, bár alkuképes. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 5
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471879
Látogatók ma: 97
|