552 db. hozzászólás
87 pont
    Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
Na vettem tescoban egy ilyen kis acél kávétartó dobozt , kb fél literes lehet ,de elég masszív . Csinálok belőle egy kicsi malmot és majd kipróbálom ...
Ez egy hozzászólás egy törölt képhez. |
|
|

99 db. hozzászólás
20 pont
Zöldfülű
2010.07.15.
tag |
A kisseb része flitter de nagyon kis része a többi inkább durva alu pl vulkánba is tökéletes ..
|
|

905 db. hozzászólás
248 pont
    Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Ez olyan coarse alu lenne?
Vagy flitter?
De ily módon lehetne Coarse/Flitter alut csinálni....
|
|

99 db. hozzászólás
20 pont
Zöldfülű
2010.07.15.
tag |
Ja és nem fogok én ebböl csinálni minden 5 naponta,én ezt csak kiprobáltam,nem tökéletes nem olyan jó mint sirius de ezis egy kis megoldás,itt a környék városaiban nincs ezüstpor.
|
|

99 db. hozzászólás
20 pont
Zöldfülű
2010.07.15.
tag |
Nekem bevállt,én megosztottam hogy csinálom nekem jó igy, attól hogy ötvözet kiváló csillagba
|
|

1203 db. hozzászólás
303 pont
     Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Alu port home made állítólag úgy a leg egyszerübb csinálni, ha szereztek valahonnan egy acél dobot a malomra és csapágy golyókkal malmoztok aluminium forgácsot. Alu forgácsot meg simán úgy csináltok, hogy pl 3 milis fúrófejjel megfurkáltok egy alu tömböt vagy esztergával leszúrjátok az alu hengert... egy nap malmozás után állítólag púder finomságu profi alu por készül így. És MgAl és Mg is készíthető ezzel a módszerrel. De én még nem próbáltam ezt a módszert csak hallottam nálam profibbaktól (rutinos). Ja és az alufólia az valami ötvözet és nem tiszta aluminium. És én is próbáltam belőle port csinálni de miután 5 óra malmozás után is ugyan úgy nézett ki mint amikor bele raktam, akkor kib*sztam az egész cuccot a kukába nem érte meg azt a sok melót az a sz*r minöségü alu ötvözet por. 
|
|

552 db. hozzászólás
87 pont
    Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
Igazán , mégis hogy malmozol alu fecniket? Szerintem azok nem porladnak , törnek stb.
Véleményem szerinte ez olyasmi mintha papírt malmoznád ,attól még nem kapsz papír port igaz aluva más a helyzet , könnyen szakad ,azt el is hiszem hogy akár nagyon pici 1x1 mm-es fecnikre szakad , vagy talán kisebbekre is , de attól még nem lesz por , szerintem ahhoz még több tíz mikrométerrel kellene apróbbnak lennie...
De inkább tégy fel egy vidit youtube-ra aztán linkeld ide, hogy is néz ki pontosan csak a sima por.. .
|
|

99 db. hozzászólás
20 pont
Zöldfülű
2010.07.15.
tag |
hát ér, ledarálni a fóliát még nem elég h rendes aluminium port kapj..esetleg ha fél napig darálod akkor nem kell malmozni még nem probáltam
|
|

435 db. hozzászólás
149 pont
     Pirotechnikás
2009.04.05.
tag |
Én is kinlódgattam vele régen,de nem értem el érdemleges minöséget és mennyiséget.
|
|

99 db. hozzászólás
20 pont
Zöldfülű
2010.07.15.
tag |
Hidd el nekem egyenlöre megéri,nálunk nem lehet kapni alu port kb 20-30g volt de azért mert csak probáltam h bevállik e 
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
hát te beteg vagy már, nem rosszbol, de 5 napot elbaszni azért hogy egykis alu porod legyen...
mennyit csináltál egyszerre am?
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 7
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470664
Látogatók ma: 284
|