1281 db. hozzászólás
280 pont
    Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Hát nem tudom...
Nekem semmi baj a görgetett csillagokkal, ugyan azt tudják mint a vágottak, sőt sokkal többet:
Szabályosabb bontás, egyenletesebb égés, keményebb csillag, így nyugodtan lehet vaddisznó boostert is használni, nem porlad el a csillag, mint itt sokaknak, ezáltal a bontási átmérő is növelhető... 
Nem véletlen csak görgetett csillagokkal dolgoznak a nagyok, de persze kinek-ez-kinek az... 
Ez egy hozzászólás a(z) "Vágott D1 és (prime-olt) piros csillagok." című tűzijáték képhez. |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Nem tudom a reci nevét . Piros csillag
Csak átmeneteset görgetek. A glitter sokkal jobban érvényesül ha nem olyan kemény, és a görgetéssel nagyon kemény csillagot kapsz. TT-t is jobb vágni, mivel az égés tökéletlenebb és a csóvát okozó szén (a TT esetében) nem ég el hanem ahogy kell, felizzva kilökődik. Ezt pedig egy laza tömbből könnyebb megtennie. Próbáld csak ki! Szerintem szemmel látható a különbség egy görgetett D1 és egy vágott között. A színeseket meg nem görgetem mert nagyon nehéz. Ahhoz meg drágák h elrontsam őket.
Ez egy hozzászólás a(z) "Vágott D1 és (prime-olt) piros csillagok." című tűzijáték képhez. |
|
|

1281 db. hozzászólás
280 pont
    Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Faják consti, de miért nem görgetsz inkább...?
A piros melyik reci alapján készült?
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Köszi. A nagyok 100-asba mennek, olyan 10*10*10 mm-esek. A kicsik 70 milisbe mennek azok meg kb. 6*6*6 -osak.
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Hát jó, csak apám nem nagyon engedi felügyelet nélkül a hegesztgetést, és csak nem mondhatom, hogy bombihélyakhoz csinálok prést. Na, de mindegy, majd suttyomban megcsinálom, lyukasórán. Csak még kellenek a méretek, hogy mekkora prést kell oda beszorítanom, mert az sem jó, ha nem fér be az emelő és a vas közé.
Ez egy hozzászólás egy törölt képhez. |
|
|

629 db. hozzászólás
55 pont
    Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Hát, mostanában azon gondolkodok belevágok én is a bombik gyártásába. Van otthon 39mm belső átmérőjű KPE, 49 és 75mm belső átmérőjű papírcsövem. Ezekhez kéne majd cuccos. Holnapra elkészítek egy paintos rajzot. De még nem mostanra kell a présforma, mert a morcosnéni miatti incidens miatt még egyenlőre csak candyhez van megfelelő alapanyagom, de már folyik a pénz begyűjtése. Ja és még a hidraulikus préshez is kell egy keret, mert abból nem lesz papíthély, hogy a levegőbe emeli az emelő a présformát.
Ez egy hozzászólás egy törölt képhez. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 1470631
Látogatók ma: 251
|