194 db. hozzászólás
12 pont
Piromán
2008.02.26.
tag |
19db patron !!
Elég rozsdásak de nem számit a célnak megfelel!!
Ez egy hozzászólás egy törölt képhez. |
|
|
1085 db. hozzászólás
119 pont
Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Nem, a cső sima PVC. 40 milis kalibernél még nincsenek akkora erőhatások, hogy reális veszélyt jelentsenek a cső esetleges felrobbanásakor keletkező szilánkok.
Igen, hejett. Mégpedig azért, mert mint tudjuk, a flash csak nagy nyomáson ég gyorsan, viszont akkor szinte robbanásszerűen. Ha simán alápakolok egy 60 milisnek 20g flash-t, a fele elvész arra, hogy elegendő nyomást biztosítson a maradék kb 10grammnak a gyors égéshez. Így egy kevés (2-3g) jó minőségű granulált lőpor biztosítja a kellő nyomást, így nagyban csökkenteni lehet a szükséges villanópor mennyiségét.
Egyébbként csak lőporral olcsóbb lenne a dolog, de mivel én türelmetlen ember vagyok, és a flash-sel több tapasztalatom van, mert eddig csak azt használtam, ezért inkább csinálok egyszer fél kiló jó minőségű lőport, és abból szemezgetek 2-3 grammokat a flash lifterek alá, amit darálatlan KNO3 ventillált kén, és finom sirius aluporból összedobok 1 perc alatt.
Ez egy hozzászólás a(z) "BP "boosteres"(jobbra) flash(balra) lifter. " című tűzijáték képhez. Előzmény: #8111
|
|
|
524 db. hozzászólás
78 pont
Piromán
2007.12.01.
tag |
Hejett????
Milyen az a cső?
Gondolom KPE,vagy tévedek?
Megvan a 300. hozzászólásom,így hobbista lett az új rangom ezaz!!!!
Ez egy hozzászólás a(z) "BP "boosteres"(jobbra) flash(balra) lifter. " című tűzijáték képhez. |
|
|
1085 db. hozzászólás
119 pont
Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
,,-Mér jó a békának? -Nem is jó neki!"
40 milisnél még pazarlás, de 60 milishez is ugyanennyi BP booster kell és kb 6-7g flash. (Az általam eddig használt kb 20-25g flash hejett.)
Ez egy hozzászólás a(z) "BP "boosteres"(jobbra) flash(balra) lifter. " című tűzijáték képhez. |
|
|
981 db. hozzászólás
105 pont
Pirotechnikás
2006.12.10.
moderátor |
Szép adag! Régen amikor nagyon benne voltam a gyártásba és az RCandy-s fúvoka nélküli rakszimotoros kísérletekbe akkor olyan havi 4-5kg-t én is legyártottam.
Ez egy hozzászólás a(z) "1291g R-Candy Füstbomba" című tűzijáték képhez. |
|
|
353 db. hozzászólás
149 pont
Labortöltelék
2007.11.27.
tag |
ez nagyon bíztató volt Axle kösz szépen ezeket a nescafe s dobozokat ijen dörzsmeghajtású malmokhoz ajánlom mert nagyon jó jól záródik a teteje,fémből van és bármikor egy pillanat alatt cserélhető, nekem van itthon ijenből vagy 8 db
Ez egy hozzászólás a(z) "Ball Mill" című tűzijáték képhez. |
|
|
524 db. hozzászólás
78 pont
Piromán
2007.12.01.
tag |
Nekem is ilyen van,nekem ezek tetszenek,3 pont!
|
|
8 db. hozzászólás
Zöldfülű
2008.04.22.
tag |
má bocs de rohattul nem :P ha a gramm mérőre ráteszel valamien tartót pl. azt a kettő falécet és ugy kapcsolod be akkor olyan mintha ott sem lenne, és 0-át mutat a mérő..
magyarul azok az r-candy-k télleg 1291g összesen...
am télleg karamelizálódott egy kicsit de ettől függetlenül nagyon jól ég
|
|
1085 db. hozzászólás
119 pont
Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
Csalóóó! Az a falécekkel együtt annyi :P. Amúgy még így is szép mennyiség. Bár kicsit karamelizálódott a dolog, de nem nagy mértékben.
|
|
545 db. hozzászólás
124 pont
Hobbista
2007.01.03.
tag |
én is tök ugyan iylen nescafe-s dobozt alkalmaztam régen, de már túl kicsi volt, most 1 kutyagyógyszeres dobozból van a malmom
Ez egy hozzászólás a(z) "Ball Mill" című tűzijáték képhez. |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Amit én szedtem szét az egy fém hüvelyben volt.
Ha széttekerted akkor lehetett hozzáférni a benne lévő papírcsőhöz és az elején lévő dörzsgyújtóhoz.
A papír hüvely elég erős szerkezet volt, de a papírrétegeket letekerve szét lehetett bontani kézel is.
A hatóanyag olyan kemény préselt tömb volt amit kalapáccsal lehetett volna széttörni.
Nem nagyon akartam ütlegelni hátha valami klorátos cucc.
Annak sellak volt a kötőanyaga és denszeszben szétáztattam.
Ez egy hozzászólás egy törölt képhez. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605132
Látogatók ma: 21
|