3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Hali! ezt pontosan nem tudom! de hidd el engem is nagyon érdekel a válasz! Sok helyen kerestem rá de még semmit nem találtam a jelenségről!
fogalmam sincs hogy részt vesz e a reakcióban vagy katalizátor szerepe van nem tudom!
Az biztos hogy a gyufaméregben is van üveg ott világos hogy mért, a surlódás növerése érdekében,
és ott ugy néz ki hogy szépen elég.
Bár nekem natur levegőn is sikerült begyujtanom az üveget és ugy is elégett!
egy elektromos ív segítségével kb 4000C fokon meggyullatt az üveg a jelenség azonnal kaludt mikor megszünt a hő utánpotlás viszont közben több hő keletkezik lehet hogy csak ennyi a szerepe az anfóban is!
"
GYÁRTMÁNYISMERTETO
Emulziós robbanóanyagaink olajréteggel körülvett kis átméroju ammónium-nitrát cseppekbol állnak. A rendkívül kis méretek miatti nagy felület detonáció során nagy energiafelszabadulást eredményez. Az emulziós robbanóanyagok detonációs sebessége ezért jóval magasabb mint a hagyományos ipari robbanóanyagoké. Az ammónium-nitrát cseppeken lévo olajréteg kiválló vízállóságot biztosít termékeinknek, amely napokban mérheto. Az érzékenyítés nélküli alapemulzió nem számít robbanóanyagnak, ezért szállítása és tárolása biztonságosabban és kisebb költséggel oldható meg. Termékeink érzékenyítésére üvegbol készült, néhány mikron átméroju üveggömböket használunk, arányának változtatásával tág határok között tudjuk módosítani r obbanóanyagaink érzékenységét és suruségét. Ennek használata garantálja továbbá az összetétel stabilítását, termékeink megbízhatóságát. Kívánságra termékeinket alumínium porral növelt energiájú változatban is szállítjuk. Oxidálószerként emulziós termékeink 100 %-os ammónium-nitrátot tartalmaznak. Termékeinkben nem használunk nátrium-nitrátot vagy kalcium-nitrátot.
"
a lényeg hogy használják és müködik :)
asszem a magnézium-oxid is hasonlóan jó az ANFO érzékenyítésére!
De azért senki ne örüljön előre! ettől még nem fogjátok tudni elindítani!
csak kevesebb indító töltet kell neki! és nem az lessz mint nekem két napja hogy a fele nem száll el mert kevés volt az indítás!
lehet én is használni fogom az érzékenyítést

Válasz dirtriders üzenetére (#2386) |