272 db. hozzászólás
16 pont
    Haladó
2005.11.29.
PM Tag |
Helló!ha majd látok feltétlenül lefényképezem!Csak az a baj erre nagy a szárazság és nem nagyon van mocsaras erdő de sztem máshol is megél az.Remélem majd találok 1cer de most a fenyőből készült szénporral is megvagyok elégedve akkor az milyen lehet ami kutyabengéből készül...ellehet képzelni!(gyári cuccokat is lehet hogy olyanból gyártyák... |
|
|
272 db. hozzászólás
16 pont
    Haladó
2005.11.29.
PM Tag |
Helló!A kutyabengéről már hallottam sőt a népies neve puskaporfa...Egyébként Magyarországon eltejredt mocsaras erdőkben vizes helyeket szereti!Ja és hashajtóhatású Majd lehet hogy szétnézek az erdőben (ha megkaparod az egyik ágát akkor vörös színű lesz a fa húsa)legalábbis ezt olvastam. |
|
|

285 db. hozzászólás
     Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
Figyu!
Már emlegettem: több, mint 2000 éves tapasztalat van a feketelõpor készítésrõl, de fel lehet találni a melegvizet.
"Lõporszerû" dolgot akármivel is lehet csinálni, de a régi irodalom pl. olyan puhafát emleget, amit már nem is tudunk milyen lehet, nem használják talán a kifejezést se. Ipari koromtól kezdve sokmindennel próbálkozhatunk, többé-kevésbé mindegyik égni fog.
A grillezõ faszén keményfából van, ami nem a lõporgyártáshoz készült.(keményfaszén)
De csak õrlés kérdése, dinsztelt kecskeszarral is mûködnek az alap piro dolgok. Úgy-ahogy...Válasz marcyman üzenetére (#2600)
Ui:
A titkos fa, amib?l a legjobbat ajánlja a régi fóliáns:Kutyabenge (most mindannyian okosabbak lettünk :) ) Tolnai Világlexikon 1926
Még valami: A faszén úgy készül, hogy a leveg? oxigénjét?l elzárva szenesítik el a fát...Nem pedig meggyújtják a reklámújságot és ami marad, azzl készül a fain l?por... |
|
|

421 db. hozzászólás
124 pont
   Tud valamit
2005.12.18.
tag |
Denaturált-szeszhez nagyon olcsón hozzá lehet jutni festékboltban ez tuti hogy ott van, talán még háztartási boltban is van és a petróleum is igy van. |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
A petróleumban van nátrium, és az okozhatta a sárgás lángot. |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Literje 1000-1500Ft. |
|
|
272 db. hozzászólás
16 pont
    Haladó
2005.11.29.
PM Tag |
Gondolom gyógyszertárban de milyen áron van?
|
|
|
272 db. hozzászólás
16 pont
    Haladó
2005.11.29.
PM Tag |
Gera te hol vettél denaturált szeszt?És mennyiért vetted?Én is akarok majd venni csak azért kérdem... |
|
|
272 db. hozzászólás
16 pont
    Haladó
2005.11.29.
PM Tag |
Helló!Na kipróbáltam a fenyőfából készült faszenet és megvagyok vele elégedve!Jobb mint a sima grillezőfaszén jobban meglehet őrölni stb.Nagyon frankó lett |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Próbáltad homokkal? |
|
|

1465 db. hozzászólás
5 pont
    Pirotechnikás
2006.03.31.
moderátor |
Szagolgattam a denszeszt, majdnem kísértésbe estem... tisztára mint egy jófajta mézes pálinka... na mindegy. Viszont eloltani nem lehet, nekem 6 pohár vízre volt szükség hozzá... |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 100
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493551
Látogatók ma: 1767
|