A másodperc ajánlata: 1870 Ft

715 db. hozzászólás
400 pont
   Haladó
2006.10.10.
tag |
Egyszerű...gyújts meg egy kénlapot...pár másodperc múlva érzed a hatást.
Csak rossz poén!!
A kén-dioxid mérgező!!! Szúrós szagú, köhögtető mérgező gáz! |
|
|

1097 db. hozzászólás
61 pont
    Pirotechnikás
2005.12.22.
moderátor |
Sziasztok a napokban történő események a LÁZADÁSok kiváncsivá tett hogyanlehetne egy könnygáz gránátot csinálni vagy hasonlót aki tud egy jó megoldást Írjon! Gekkoka te nem tudsz valami hasonlót benned igazán bízok lécci segíts!!!!Azt kijelentem nem akarok balhét.Előre is köszi thumb: |
|
|

211 db. hozzászólás
23 pont
   Tud valamit
2006.10.12.
tag |
Én nem értek az elektro technikához hogyan lehet a malmot állítható sebességűvé tenni és mekora sebességűre állítsam? Az lehet-e a baja hogy régebbi és nem volt légmentesen lezeárva. Mert egy gyerekhez mentem el és ott volt egy zsákban ami csak lekötve volt. |
|
|

285 db. hozzászólás
     Labortöltelék
2006.01.11.
moderátor |
A malom nem minden sebességen működik jól, azt be kell állítani, ill. állíthatóvá kell megcsinálni.
A vizes állagú KNO3 nem normális dolog, az nem szokott csak úgy vizesedni.
Vagy zárd el a csapot, ha az automata mosógép a malom. |
|
|

211 db. hozzászólás
23 pont
   Tud valamit
2006.10.12.
tag |
hi vissza a golyós malom témához nekem nem nagyon sikerült a golyós malom ahogy a malom begyorsul fent tappad az oldalán a cucc meg a golyók. Meg még vmi a kno3-mam vmiért vizes állagú de ha meg szárítom egy nap és ugyan olyan tudom oxidáló szer de akkor is ha csinálok BP olyan állagú lesz.     |
|
|

56 db. hozzászólás
   Zöldfülű
2006.08.23.
tag |
Köszi mindenkinek az infót. Főleg, neked Gekko. Rengeteget segítettél:thum
bye all |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Apropó! Fütyülő elegy:
A keverék égése folyamatos de változó intenzitású!
Ami azt jelenti hogy égése hol felgyorsúl hol lelassúl.
Ez a cső hosszától és átmérőjétől is függ + az anyag tömörítetségétől.
Ugyanis a csőben égő anyag által fejlesztett gáz nem tudja kellő sebességel elhagyni azt, és emiatt nő a nyomás. Közben nyomáshullámok indulnak meg a kijárat fele magukmödött felmelegítve a gázokat. Ebben a közegben az utánna elinduló nyomáshullám utoléri az elöttelévőt, és felerősíti azt.
Ettől kialakul egy lökéshullám amely a csövet elhagyva magamögött "vákumot" hagy
(mint amikor az ágyú elsülése után a vákum kiszívja a csőben meradt papír fojtás darabjait)
A kezdeti szakaszban nő a nyomás, amíg a lökéshullám el nem hagyja a csövet. Ez idő alatt az anyag égése is tovább gyorsul.
Miután a hullám elhagyja a csövet a nyomás leesik és az égés ismét lassabb, el kel teljen egy nagyon kevés idő míg újra fölerősödik és a folyamat meg ismétlődik.
Ez addig folytatódik míg van anyag a csőben. Azonban az anyag égése közben változik az az út, amit a gázoknak meg kell tenniük, emiatt az inpulzusok hossza nő vagyis a hang mélyeb lessz.
Ez alig észrevehető, de azért ha odafigyeltek halhatjátok hogy a "sikoly" rakéta nem végig ugyanazon a hangon fütyül.
(Még akkor sem, ha hozzátok képest nem mozdul. mielött egy okos kijelenti hogy ez a távolodásnak köszönhető hang torzulás)
Tehát a fütyülés az anyag égése, és a cső paramétereinek közös eredménye, amit gyárilag alaposan belőnek.
Az anyag szabad levegőn meggyújtva, tömörítetlenűl robbanásszerűen ég.
Tömörítve pedig nagyon halkan fütyülve, mivel a levegő tehetetlenségének köszönhetően szintén kialakul egy inpulzusszerű nyomásemelkedés, esés. |
|
|

176 db. hozzászólás
2 pont
    Haladó
2006.10.07.
tag |
akkor azthiszem megnyitom a "helyesírási hibák megvitatása" című topicot! |
|
|

176 db. hozzászólás
2 pont
    Haladó
2006.10.07.
tag |
thx Piedone |
|
|

2242 db. hozzászólás
1 pont
     Mester
2004.06.04.
adminisztrátor |
Na jó, akkor a nyelvészeti vitát ezennel karhatalmilag berekesztem Ebben a topicban... Ez itt a receptek helye, ha valaki nagyon akar, nyithat a helyesírásnak külön topicot .
Ja, és appménak ezentúl kezicsókolommal kell köszönni .
(Egyébként én is kérek mindenkit, hogy ha tud, írjon helyesen, ha van rá ideje, ereje, nézze át egyszer a hozzászólását, mielőtt elküldené. Mindenkinek jobb lenne így - és talán segítene elejét venni az oldal néhány helyről jövő negatív megítélésének is.) |
|
|

176 db. hozzászólás
2 pont
    Haladó
2006.10.07.
tag |
és igen! nem tudhattad h gekko disgráfiás!
de ha már itt tartunkh illem meg "megtisztelnek a társaságban", akkor esetleg 1 röpke bocsikát elköphetnél gekkonak, mert lehet h rosszul esett neki! |
|
|

176 db. hozzászólás
2 pont
    Haladó
2006.10.07.
tag |
ezaz! csa kappme úgygondolta, h ő most feljön és elkezd baszogatni mert ne mírsz helyesen!
ez olyan mint a nyelvvizsga!! kurvára figyelnek a helyesírásra, ill. a nyelvtanra!!
de ha kimész németo.-ba és társalogsz vkivel(természetesen nem hivatalosan),
akkor sincs semmi szükséged a heles nyelvtanra, ha pl 1 névelőt elkúrsz senki nem nézi, az a lényeg, h megértsenek! |
|
|

792 db. hozzászólás
531 pont
    Labortöltelék
2006.03.05.
tag |
Egy pyro oldalon miért a helyesírást kell megvitatni ?
Szerintem mindenki megért mindenkit, fölösleges a helyesírásra is ügyelni, |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 96
Ebből tag: 0
Látogatók: 1493756
Látogatók ma: 1972
|