278 db. hozzászólás
36 pont
    Haladó
2006.10.21.
tag |
naszóval lényegében egy nagyon egyszerű kis gép(ja még az elején megjegyzem bocs a gépelési hibákért ). Kell hozzá:
-2 hosszú acélszalag
-minimum 4 görgő(gumi a legjobb)
-csiszoló papír
-fél négyzetméter müanyag(lehet hogy marad ki) legetőleg 0,5 mm vastag vagy vastagabb
-forrasztópáka
-némi kézügyeség
-házilag fabrikált vezető sín (fémből a legjobb mert a fa hamar elkopik)
1: megcsinálod a vezetősínt úgy hogy egy egyenes az egész. a két sín között a távolság akkora legyen hogy a gyufát amikor berakod akkor annyira szoritsa hogy szinte ki se lehessen szedni onnan(ez arra kell hogy a csiszoló ne tépje ki a hejéről.
2 rászabog a acélszalagot és tetszőleges módon összekötöd(én dupla hátmenti varrattal csináltam)
3 a hengerekre ráragasztod a csiszolópapírt mind a 4-re.
5 elhelyezed az 1. (első) pér hengert a vezetősinek elejétől számított 10-15cm-re. a hengerek közötti távolság az a gyufa fejétől függően legyen beállítva(én állíthatóra csináltam.).
6a vége alá egy tálat raksz és egy saktilya bele hullik akkor a másik olbalával rakod a gépbe.
(ez az egyszerűbb fajta. ami nekem van meg azt ti nem bírjátok megcsinálni mert kellene hozzá PLC+szervó motorok stb ja meg elektonikai tudás. ezzel nem azt akarom kifejezni hogy nem értetek az elektronikához csak nem tom honnan szereztek PLC-t. nameg ezt beprogramozni se semmi.)
ha bármi kérdésetek van írjatok nyugodtan. ja a 2 másik henger az csak pót alkatrész. Meg a meghajtást is rátok bízom mert nekem más meghajtásom van és azzal semmire nem mennétek. |